5 Νοε 2015

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από τον Σύλλογο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                         Αθήνα, 2/11/2015
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ 8
10559 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 2131516296
E-mail: syllogos-ye@ypakp.gr
www.osype.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφισσες , Συνάδελφοι

Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι, μέσα από τις σκληρές εικόνες που προβάλλονται από τα ΜΜΕ, με συναισθήματα πόνου και εξαθλίωσης προσφύγων και μεταναστών.

Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και στις κεντρικές πλατείες του κέντρου της Αθήνας, μεγάλος αριθμός προσφύγων, κυρίως προερχομένων από τη Συρία, αλλά και από άλλες στη συντριπτική τους πλειοψηφία εμπόλεμες χώρες, αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη κάλυψης των βασικών αναγκών τους, όπως αυτές της στέγασης, της διατροφής, της ανθρώπινης, δηλαδή, διαβίωσης.

Η υποδοχή και η μέριμνα για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων και των μεταναστών, πέραν του γεγονότος, ότι λειτουργεί στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που ένα δημοκρατικό και πολιτισμένο κράτος οφείλει να εφαρμόζει βάσει του Διεθνούς Δικαίου, θα πρέπει να ευαισθητοποιεί όλους τους πολίτες και καθέναν από εμάς ξεχωριστά στο μέτρο που οι έννοιες αλληλεγγύη, άνθρωπος, φιλοξενία, πολιτισμός, εξακολουθούν να σηματοδοτούν την κοινωνία μας εν έτει 2015.

Στο πλαίσιο της απόφασης που λήφθηκε στην κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ με τα Δ.Σ. των Συλλόγων (Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Σύλλογος ΓΓΚΑ και Σύλλογος ΜΤΠΥ), το Δ.Σ του Συλλόγου μας, συγκεντρώνει για την ενίσχυση των προσφύγων, είδη πρώτης ανάγκης.

Όσοι από σας έχετε τη διάθεση και τη δυνατότητα να συνεισφέρετε στην προσπάθεια αυτήν μπορείτε να μας βρείτε από τη Δευτέρα 9/11/2015 έως την Παρασκευή 13/11/2015 και ώρες από 9:00-14:00, στην στοά της εισόδου της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου (Σταδίου 29).

Ο κατάλογος με τα είδη που συγκεντρώνονται είναι ο εξής:
1.Τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως: Φρυγανιές, μπισκότα, νερό, γάλα εβαπορέ, χυμοί, ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών 
2. Βρεφικά είδη όπως: Γάλα βρεφικό, μπιμπερό, κρέμες, μωρομάντηλα, πάνες 
3.Είδη προσωπικής υγιεινής όπως: Χαρτί υγείας, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες
4.Υποδήματα καινούρια και κάλτσες. Ανδρικά, γυναικεία, παιδικά (αθλητικά παπούτσια, μποτάκια, γαλότσες)
5.Αδιάβροχα, μπουφάν χειμερινά, ομπρέλες, σκουφιά, κασκόλ. Ανδρικά, γυναικεία, παιδικά (καινούρια ή σε καλή κατάσταση)
6.Υγειονομικό υλικό όπως: Γάζες, Επίδεσμοι, Φυσιολογικοί οροί, Αντιϊσταμινικές αλοιφές, Αντισηπτικά, Αυτοκόλλητες γάζες για τραύματα, Ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα».

Για τις προσφορές σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πρόεδρο του Συλλόγου στο τηλέφωνο 6974 829588 και τον Γεν. Γραμματέα στο τηλέφωνο 6936 845892.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛΒΙΡΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ                                                         ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΚΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: