3 Νοε 2015

Συνέλευση την Πέμπτη 5/11, 1.30μμ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                                     Αθήνα, 2/11/2015
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΡΑΓΑΤΣΑΝΙΟΥ 8
10559 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 2131516296
E-mail: syllogos-ye@ypakp.gr
www.osype.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφισσες , Συνάδελφοι

Στο πλαίσιο της απόφασης που λήφθηκε στην Κοινή Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων (Συλλόγου Υπ. Εργασίας, ΓΓΚΑ και ΜΤΠΥ), το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων πραγματοποιεί άτυπη Συνέλευση την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, στην αίθουσα του 4ου ορόφου της ΚΥ του Υπουργείου, επί της Σταδίου 29, και ώρα 13:30, προκειμένου να συζητήσουμε, αποφασίσουμε και προγραμματίσουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις εν όψει της πραγματοποίησης 24ωρης Γενικής Απεργίας Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε., την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – οι ίδιες πολιτικές παραμένουν…

Συνεχίζονται, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, σε αντίθεση με όσα έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια, οι ακραίες και καταστροφικές πολιτικές λιτότητας, η βίαιη αναδιανομή των εισοδημάτων και η σάρωση σε ό,τι απέμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.
Εν όψει της προωθούμενης κατεδάφισης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και των νέων σκληρών μέτρων, της αύξησης της έμμεσης φορολογίας, της ιδιωτικοποίησης στρατηγικών τομέων του Δημοσίου, της εκχώρησης των κόκκινων δανείων σε κερδοσκοπικά funds, των περαιτέρω – για μια ακόμη φορά - μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και των νέων συνθηκών που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς των δανειστών και της Κυβέρνησης, μένει σε μας, στους εργαζόμενους σε δημόσιο, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται εις βάρος μας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:


  • Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
  • Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
  • Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
  • Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου  
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  • Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς 
  • Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων 
  • Διαγραφή του χρέους.


Συνάδελφισσες , Συνάδελφοι

Μπορούμε τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας να τη μετατρέψουμε σε οργανωμένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η συμμετοχή σας στη Συνέλευσή μας στις 5 Νοεμβρίου 2015 είναι απολύτως απαραίτητη.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛΒΙΡΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ                                                                     ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΚΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: