11 Νοε 2015

Δελτίο τύπου για τη δεύτερη Παναττική Σύσκεψη επιτροπών αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα των Δήμων,

Πηγή: www.attack.org.gr
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη Παναττική σύσκεψη Σωματείων ΟΤΑ, επιτροπών αγώνα εργαζομένων στα 5μηνα των Δήμων, κινήσεων πόλης και συλλογικοτήτων. Συμμετείχαν πάνω από 230 άτομα, εργαζόμενοι από 22 Δήμους της Αθήνας και εκπρόσωποι από 7 σωματεία εργαζομένων στους Δήμους. Η συζήτηση αφορούσε τα προβλήματα στην κοινωφελή εργασία και την ανάγκη να συντονιστούν οι διάσπαρτες πρωτοβουλίες, να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για το ζήτημα και να δοθεί λύση. Το γενικευμένο πρόβλημα στους Δήμους που θα εμφανιστεί όταν οι 35.000 «ωφελούμενοι» φύγουν, η διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και οι χείριστες συνθήκες εργασίας βάζουν σήμερα το ζήτημα της διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους. Πρέπει να δοθεί μαχητική απάντηση σ’αυτές τις εργασιακές σχέσεις που πλέον γενικεύονται και γίνονται καθεστώς από τους ίδιους τους 5μηνους και το εργατικό κίνημα συνολικά!
Πάνω σε αυτή την αγωνιστική λογική του “ούτε βήμα πίσω” αποφασίστηκαν ομόφωνα διάφορες κινητοποιήσεις κλιμάκωσης:

  • συμμετοχή των εργαζομένων στα 5μηνα και των επιτροπών τους σε ένα κοινό μαζικό μπλοκ στην πανεργατική απεργία στις 12/11 με προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, στις 10 π.μ.
  • μαζική κινητοποίηση στις 19/11 στο Υπουργείο Εργασίας
  • πανελλαδική κινητοποίηση στις 24/11
Από τη χθεσινή σύσκεψη δημιουργήθηκε ανοιχτό συντονιστικό με εκπροσώπους από όλες τις επιτροπές, που ανέλαβε να κυκλοφορήσει αφίσα και δελτίο τύπου τις επόμενες μέρες αλλά κυρίως να βοηθάει στον συντονισμό του αγώνα. Στόχος να συγκροτηθούν επιτροπές σε όλους τους Δήμους, να συνεδριάσουν, να πάρουν αποφάσεις αγώνα, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους από κοινού, μέχρι τη νίκη.
Η ATTACK στην ανεργία και την επισφάλεια, συνεχίζει και θα συνεχίσει να βοηθά, να στηρίζει και να προσπαθεί να συγκροτεί εστίες αγώνα και αντίστασης παντού, ενάντια στο σύγχρονο μεσαίωνα. Η μάχη ενάντια στην επισφάλεια είναι μια κρίσιμη μάχη που πρέπει να δοθεί και να κερδηθεί γιατί αφορά το πώς θα ζουν και θα εργάζονται αυτή και οι επόμενες γενιές. Δεν περιμένουμε κανέναν σωτήρα, εμείς οι ίδιοι θα πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας! Αυτή η πρώτη προσπάθεια δείχνει το δρόμο για ένα πραγματικό συντονισμό των ίδιων των εργαζόμενων. Για να νικήσουμε αγωνιζόμαστε για την οριστική κατάργηση των προγραμμάτων ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ που μας καταδικάζουν στη φτώχεια και την ανεργία και παλεύουμε ενάντια στον υπαίτιο, την Κυβέρνηση, την ΕΕ, το ίδιο το σύστημα που γεννά την αδικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: