25 Ιαν 2016

Συνεδρίαση ΔΣ Συλλόγου 20.1.2016

Την Τετάρτη 20.1.2016 συνεδρίασε το ΔΣ του Συλλόγου με τα εξής θέματα: 

1. Συζήτηση για την διοργάνωση της ενημερωτικής γενικής συνέλευσης ενόψει της απεργίας της 4ηςΦλεβάρη
2. Προετοιμασία της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας 2016 και των αιτημάτων του διεκδικητικού πλαισίου
3. Έγκριση εγγραφών – διαγραφών νέων μελών
4. Έγκριση της κατάστασης των ονομάτων των μελών με τις ταμειακές εκκρεμότητες που πρέπει να υποβληθεί στη μισθοδοσία για παρακράτηση των εισφορών
5. Λοιπά θέματα

Αποφασίστηκαν τα εξής:


1. Η ενημερωτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Φλεβάρη στις 12.30μμ από κοινού με τον Σύλλογο της ΓΓΚΑ. Την εβδομάδα 25-29/1 θα πραγματοποιηθούν περιοδείες συνδικαλιστικών στελεχών στους εργασιακους χώρους προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση-συζήτηση σχετικά με το Ασφαλιστικό. Στόχος όλων η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην Γενική Απεργία της 4ης Φλεβάρη.

2. Η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Φλεβάρη. Στην εκδήλωση θα βραβευτούν τα παιδιά συναδέλφων που πέτυχαν σε εξετάσεις για είσοδο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Προτάθηκε από συναδέλφους της Πρόνοιας να βραβευτεί συμβολικά και ένα ορφανό παιδί από χώρα της Αφρικής που μεγάλωσε σε Προνοιακό Ίδρυμα και πέτυχε σε ΑΕΙ, αλλά εκτός από την ΑΡΣΥ που συμφώνησε, τα λοιπά παρόντα μέλη του ΔΣ δεν τοποθετήθηκαν υπέρ αυτής της πρότασης.

3. Εγκρίθηκαν 13 νέες εγγραφές και μια διαγραφή μέλους

4. Συμφωνήθηκε να παρακρατηθούν αναδρομικά σε μηνιαία βάση οι εισφορές 2015 στα μέλη που για διάφορους λόγους δεν τις είχαν καταβάλει μέσω της μισθοδοσίας 

5. Στα λοιπά θέματα:
α) προτάθηκε από την ΑΡΣΥ να κληθούν οι συναδέλφισσες μας καθαρίστριες του Υπουργείου που έχουν μείνει απλήρωτες λόγω νομικού προβλήματος με τις συμβάσεις τους ώστε να μας εξηγήσουν το πρόβλημα και να δούμε τις δυνατότητες βοήθειας μας προς επίλυση του. Τελικά, προκρίθηκε η επιλογή να κληθούν στο ΔΣ αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη ώστε να έχουμε μια πρώτη εικόνα.
β) Προτάθηκε από ΑΡΣΥ (Ν.Μποσινάκος) και ΔΑΚΕ (Στ.Μπακέας) να προχωρήσουμε σε μια πράξη αλληλεγγύης προς τους αγωνιζόμενους 5μηνίτες που διαμαρτύρονται στην είσοδο του Υπουργείου μας για το καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται. Θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και να δανείσουμε μια σόμπα εξωτερικού χώρου ώστε να εξαλειφθεί και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις αναθυμιάσεις από την φωτιά που ανάβουν για να ζεσταθούν. Η πρόταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ λόγω ...αναρμοδιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: