25 Ιαν 2016

Το κράτος ως λάφυρο

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια ……  των κυβερνήσεων που αλλάζουν την ιεραρχία στη δημόσια διοίκηση ή προσλαμβάνουν κατά προτεραιότητα τα δικά τους παιδιά. Την προηγούμενη τριετία με τα λεγόμενα οργανογράμματα οι κυβερνώντες είχαν αποτέλεσμα 2 σε 1. Από τη μια μείωση των οργανικών μονάδων και από την άλλη χειρουργική εκκαθάριση των μη δικών και τοποθέτηση σε όλη την ιεραρχία   των δικών τους παιδιών. Ένα ενδιαφέρον άρθρο  (εδώ ) για τον τρόπο της μοιρασιάς των θέσεων  έχει η σημερινή Εφημερίδα των συντακτών συνοδευόμενο με γαργαλιστικά ντοκουμέντα ….
Από την άλλη αν και η σημερινή κυβέρνηση, που πια έκλεισε και έναν χρόνο, έχει
εξαγγείλει και προωθήσει σε διαβούλευση νομοσχέδιο με τον πολλά υποσχόμενο τίτλο «Διαφάνεια,Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης»  δεν το έχει ακόμα προωθήσει προς ψήφιση στη βουλή. Αποτέλεσμα να συνεχίζεται συστηματικά η τοποθέτηση σε θέσεις προϊσταμένων και Διευθυντών με αναπλήρωση.  Στο υπουργείο μας συγκεκριμένα που κρίσεις προϊσταμένων έχουν να γίνουν πριν από το 2010 η κατάσταση έχει εντελώς ξεφύγει.  
Είναι επιτακτική η ανάγκη να  περάσουμε από τα λόγια στην πράξη για τη θεσμοθέτηση αξιοκρατικού συστήματος  κρίσεων  και την άμεση διενέργειά τους ώστε να δοθεί επιτέλους τέλους στην αναξιοκρατία και στην αδιαφάνεια .
Ελπίζουμε να δούμε σύντομα το σχετικό νόμο στη βουλή.  Αναφορικά με αυτό το νόμο θα γίνει ανοιχτή εκδήλωση συζήτηση με κεντρικούς ομιλητές τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χρ. Βερναδάκη  την Τετάρτη 27-01-2016 στις 17:00  στην Αίθουσα ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, 6ος όροφος.  


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας στα Γιάννενα τι τραβανε και οι επιθεωρητές http://svedi2012.blogspot.gr/2016/01/courier_26.html