28 Σεπ 2017

Γενική Συνέλευση 27-09-2017


Σε πολύ καλό κλίμα και μεγάλη συμμετοχή έγινε χθες η κοινή Ενημερωτική Συνέλευση του Συλλόγου μας και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΓΓΚΑ.

Κεντρικό και μόνο θέμα αυτής ήταν η ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με την τροπολογία για την αξιολόγησή μας.

Στην πλειοψηφία τους οι ομιλητές συμφώνησαν ότι η τροπολογία αυτή μετατρέπει την αξιολόγηση σε καταναγκασμό ή τιμωρία, καθώς  αφορά μόνο τους εργαζόμενους και όχι τις δομές και τα προβλήματα τους, όπως η υποστελέχωση η υποχρηματοδότηση, η γραφειοκρατία και ο πελατειασμός, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε αμφισβήτηση τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.


Η άποψη της παράταξής μας ΑΡΣΥ παρουσιάστηκε από την Σταυρούλα Παπαδημητρίου και κατέληγε στα εξής:

  • 1.      Η τροπολογία αυτή είναι απεργοσπαστική και ζητάμε από την κυβέρνηση και την κα Γεροβασίλη να την αποσύρει «χθες».
  • 2.      Εμείς σαν δημόσιοι υπάλληλοι θέλουμε να αξιολογηθούμε, το θέμα της αξιολόγησης επανέρχεται και θα επανέρχεται με διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους  από τις κυβερνήσεις που ανεβοκατεβαίνουν, για το λόγο αυτό ζητάμε από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο την ΑΔΕΔΥ  να καταθέσει μια αξιόλογη πρόταση για το πώς θα διενεργείται αυτή. Είναι σημαντικό να έχουμε την δική μας πρόταση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
  • 3.      Στο Υπουργείο μας δραστηριοποιούνται δύο ακόμα πρωτοβάθμια σωματεία.  Σε αυτό λοιπόν το κρίσιμο ζήτημα να γίνει προσπάθεια επικοινωνίας και συνεννόησης και χάραξης κοινής γραμμής και καλούμε το Σύλλογό μας να αναλάβει δράση προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επίσης, στην συνέλευση από την ΑΡΣΥ τοποθετήθηκε και η Ελευθερία Κούρεντα η οποία τόνισε τη σημασία της συναδελφικότητας και την τεράστια σημασία που έχει το γεγονός να προτάξουμε την ενότητα και την κοινή δράση απέναντι σε μια κυβερνητική ενέργεια που αποσκοπεί σαφώς στον διχασμό των υπαλλήλων για να πετύχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει.

Επιπλέον και η ΑΔΕΔΥ έχει από εδώ και πέρα την μεγάλη ευθύνη να καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την δύναμη που θα της δώσουν οι υπάλληλοι με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία, ώστε να διαπραγματευτεί για μια λύση προς το κοινό συμφέρον των εργαζομένων.


Συνάδελφοι,

εν κατακλείδι, επειδή η τροπολογία αυτή θα δοκιμάσει πέραν των άλλων και τις διαπροσωπικές σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στην απεργία αποχή και να συμπληρώσετε  και παραδώσετε στο Σύλλογο μας τις σχετικές δηλώσεις συμμετοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: