27 Σεπ 2017

Επανέλεγχος συμβάσεων Παυλόπουλου: Εισαγγελέας καλεί δημάρχους με το νόμο Μητσοτάκη

Σε δίκη οδηγούνται σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, δύο δήμαρχοι που μάλιστα εξελέγησαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση το νόμο Μητσοτάκη για τον επανέλεγχο των περίπου 50.000 συμβάσεων του ΠΔ Παυλόπουλου αλλά και παλαιότερων (Β. Παπανδρέου).
Πρόκειται για τους δημάρχους Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, οι οποίοι μαζί με άλλους συναδέλφους τους είχαν αρνηθεί να αποστείλουν σχετικά στοιχεία για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου 2014.

Σύμφωνα με σημερινό κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών οι δύο δήμαρχοι καλούνται στο Δικαστήριο την 1η Νοεμβρίου κατηγορούμενοι ότι  «καθόλο το ανωτέρο χρονικό διάστημα (σ.σ. 8,9 και 10/2014) παρέλειπαν να αποστείλουν τα αιτούμενα έγγραφα για να διενεργηθεί ο  σχετικός έλεγχος…., στην παράλειψη του δε αυτή προέβαιναν με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελοςστον εαυτό τους αλλά και σε άλλους, το οποίο συνίστατο στο ότι θα απέφευγαν το σχετικό έλεγχο και την τυχόν απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους ίδιους ή/και σε εργαζόμενους του Δήμου αυτού, των οποίων, η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν είχε γίνει σύννομα».
Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 42 του Ν. 4250/2014 του τότε υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, ορίστηκε να γίνει «επανέλεγχος μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ» του ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου), στον οποίο επιμένει και σήμερα η ΝΔ.  

Πηγή: Αυτοδιοίκηση 

Δεν υπάρχουν σχόλια: