22 Σεπ 2017

Κινητοποιήσεις ενάντια στην τροπολογία για την "αξιολόγηση"


Την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε Κοινή Σύσκεψη των ΔΣ της ΟΣΥΠΕ και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων του Υπουργείου μας. Αποκλειστικό θέμα αυτής η υπό ψήφιση τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι προϊστάμενοι Τμημάτων και Διεύθυνσης, που δεν θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού των μονάδων στις οποίες προΐστανται -συμμετέχοντας στην Απεργία / Αποχή που έχει κηρύξει ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουμε και μεις για την αξιολόγηση στο Δημόσιο - θα αποκλείονται αυτομάτως από τις επόμενες Κρίσεις Προϊσταμένων.



Από όλους τους παρευρισκόμενους, ανεξαρτήτως Σωματείου ή παράταξης, διατυπώθηκε απερίφραστα η καταδίκη της απεργοσπαστικής τροπολογίας και η απόφαση για συνέχιση του απεργιακού μέτρου.
Για την επιτυχία της κινητοποίησης, αποφασίστηκαν:
 α) η συμμετοχή στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την επόμενη ημέρα Τρίτη 19/9 ημέρα ψήφισης της διάταξης στην Βουλή
β) Η πραγματοποίηση περιοδειών από κλιμάκια μελών των ΔΣ στα κτίρια των Υπηρεσιών του Υπουργείου, με στόχο την ενημέρωση των συναδέλφων. Η πρώτη περιοδεία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19/9 στην Κεντρική Υπηρεσία (Σταδίου 29).
γ) Η πραγματοποίηση συνάντησης με τους Γενικούς Δ/ντες και Δ/ντες του Υπουργείου (Παρασκευή 22/9)
δ) Η πραγματοποίηση κοινής Γενικής Συνέλευσης των Πρωτοβάθμιων. Η ημερομηνία θα προσδιοριστεί από τα ΔΣ των Συλλόγων.

H τροπολογία τελικά ψηφίστηκε στη Βουλή με τις θετικές ψήφους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ. Ήδη μάλιστα πήρε και ΦΕΚ  140/Α/21-9-2017. Μένει να δούμε αν θα εφαρμοστεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: