27 Σεπ 2017

Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27 Σεπτέµβρη 2017, ώρα έναρξης εργασιών 12:00

Στον Ν. 4489/2017 (140 Α’) και ειδικότερα µε το άρθρο 36, το οποίο δυστυχώς ψηφίστηκε µε ευρεία πλειοψηφία, η Κυβέρνηση «επιθυµεί» να κλείσει την µνηµονιακή υποχρέωση για την αξιολόγηση στο ∆ηµόσιο. Έτσι η κ. Γεροβασίλη µε αυτήν την εκφοβιστική, εκβιαστική, αντιδηµοκρατική, αντισυνταγµατική, απεργοσπαστική τροπολογία επιχειρεί να επιβάλλει στους εργαζόµενους και σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης να προχωρήσουν µέσα σε ασφυκτικές προθεσµίες την αξιολόγηση. 
Με άλλα λόγια οι προϊστάµενοι Τµηµάτων και ∆ιεύθυνσης, που δεν θα προχωρήσουν στην αξιολόγηση του προσωπικού των µονάδων στις οποίες προΐστανται - συµµετέχοντας στην Απεργία / Αποχή που έχει κηρύξει Α∆Ε∆Υ για την αξιολόγηση στο ∆ηµόσιο - θα αποκλείονται από τις επόµενες Κρίσεις Προϊσταµένων.

Η τροπολογία αυτή καθιερώνει την τιµωρία των απεργών µε τον αποκλεισµό τους από τις διαδικασίες των κρίσεων, γεγονός που αποτελεί πρωτοφανή καταπάτηση του δικαιώµατος στην απεργία και προσπάθειας απεργοσπαστικού µηχανισµού.
Είναι προφανές, ότι οποιαδήποτε έµµεση ή άµεση δυσµενής διοικητική συνέπεια ή µέτρο ή διάκριση στην υπηρεσιακή κατάσταση εις βάρος των απεργών δηµοσίων υπαλλήλων, εξαιτίας της συµµετοχής τους σε νοµίµως κηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση, είναι αντίθετη τόσο προς το Σύνταγµα όσο και προς τις εθνικές και ευρωπαϊκές διατάξεις, που προστατεύουν το δικαίωµα της απεργίας. 


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι  Όπως ήδη γνωρίζετε, η Α∆Ε∆Υ αποφάσισε οµόφωνα τη συνέχιση της απεργίας - αποχής από την αξιολόγηση. 

Για το κρίσιµο αυτό θέµα, το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Συλλόγου µας σε συνεδρίασή του στις 18/9//2017 αποφάσισε, οµόφωνα, την πραγµατοποίηση  Γενικής Συνέλευσης  την Τετάρτη 27 Σεπτέµβρη 2017,  ώρα έναρξης εργασιών 12:00 το µεσηµέρι,  στην αίθουσα του 4ου ορ. της ΚΥ επί της Σταδίου 29.

 Η παρουσία όλων µας στη Γενική Συνέλευση είναι κρίσιµη  
Σας καλούµε για άλλη µια φορά, να συνεχίσετε να στηρίξετε ΟΛΟΙ
ΜΑΖΙ την απεργία αποχή  

Για συναδέλφους εκτός Λεκανοπεδίου η απουσία από την εργασία τους για συµµετοχή στη Γενική Συνέλευση είναι δικαιολογηµένη µε την προϋπόθεση παρουσίας τους στην Γεν. Συνέλευση. Το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους εντός Λεκανοπεδίου όπου η αποχώρηση από την Υπηρεσία σας θα γίνει µετά τις 11:00 πµ. Απαραίτητη είναι η έγκαιρη ενηµέρωση του κοινού για τυχόν κλείσιµο των υπηρεσιών. 
Ο Σύλλογος µας λόγω των οικονοµικών δυσκολιών θα συµβάλει µερικώς στα έξοδα µετακίνησης των συναδέλφων που θα µετακινηθούν από την περιφέρεια, δηλαδή θα καταβάλει το αντίτιµο του εισιτηρίου  του ΚΤΕΛ µε επιστροφή και µέχρι του ποσού των 60 ευρώ. Με κάθε άλλο µέσο µετακίνησης θα γίνει η ως άνω καταβολή µε βάση πάλι το αντίτιµο του ΚΤΕΛ. Λόγω των capital controls και της έλλειψης µετρητών τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασµούς των δικαιούχων µε την προϋπόθεση ότι στη Γεν. Συνέλευση θα προσκοµίσουν τα σχετικά παραστατικά.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: