9 Μαΐ 2022

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μαζί με ΣΕΤΕ βρήκαν την λύση.

 Βρήκαν την λύση για την κάλυψη των κενών θέσεων στον Τουρισμό και δεν είναι η αυξηση των μισθών ή τα κίνητρα στους εργαζόμενους.

Να λοιπόν πως θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό  να λοιπόν τι συμφώνησαν ο Υπουργός εργασίας και ο Υπουργός τουρισμού μαζί με τους εργοδότες (ΣΕΤΕ)! Το να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εργαζομένων στη συζήτηση προφανώς θεωρήθηκε περιττό. Απορώ πως δεν το είχαν σκεφτεί νωρίτερα!
« Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα υποβάλουν μέχρι τις 31 Μαΐου τις κενές θέσεις και σχετικές ειδικότητες στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. Κατόπιν οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν τους ανέργους που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις στις επιχειρήσεις, για την κάλυψη των θέσεων μέχρι τις 15 Ιουνίου. Ήδη ο ΣΕΤΕ απέστειλε στα μέλη του οδηγίες για την υποβολή θέσεων στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. Στόχος είναι να διασυνδεθούν άμεσα όσοι αναζητούν εργασία στον τουριστικό τομέα με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.»

Όλα αυτά τα αποφάσισαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν: η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη, η γενική γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, η προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής Παναγιώτα Διονυσοπούλου και από τον ΣΕΤΕ ο Πρόεδρος Γιάννης Ρέτσος, οι αντιπρόεδροι Γρηγόρης Τάσιος, Ευτύχιος Βασιλάκης, Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Παράσχης, η Γενική Διευθύντρια Μαρία Γάτσου και ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: