15 Μαρ 2015

Συμμετέχουμε ενεργά στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων – Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα όλων με διαφάνεια και λογοδοσία, χωρίς διακρίσεις



Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο
(Υποστηριζόμενο από Αυτόνομη Πρωτοβουλία - Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και Συνεργαζόμενους)
Συμμετέχουμε ενεργά στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων – Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα όλων με διαφάνεια και λογοδοσία, χωρίς διακρίσεις


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια διοίκηση, που ακολουθεί την καταιγίδα των διατεταγμένων πολιτικών, οι οποίες οδήγησαν σε διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων, κατάργηση δομών και υπηρεσιών, μισθολογική καθήλωση και σε μια γενικότερη απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα.

Γνωρίζοντας σαφώς τον αρνητικό αριθμητικό συσχετισμό των ορισμένων έναντι των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αποφασίσαμε, κατόπιν ανοιχτών διαδικασιών, τη συγκρότηση ενός αντιπροσωπευτικού ψηφοδελτίου, απαλλαγμένου από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και υπολογιστικές λογικές.
Μοναδική μας επιδίωξη είναι η αποτελεσματική, δίκαιη και αντικειμενική εκπροσώπηση όλων των υπαλλήλων και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας έξω από παραταξιακές αντιλήψεις, πρακτικές και κατεστημένο, χωρίς κανένα διαχωρισμό, με διαφάνεια, λογοδοσία, ακεραιότητα και αξιοπρέπεια.
Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτές τις αρχές, επιχειρήσαμε και σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε, να συγκροτήσουμε ένα ανεξάρτητο ενωτικό ψηφοδέλτιο και να δώσουμε βήμα και φωνή σε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από την Υπηρεσία που υπηρετούν ή την συνδικαλιστική τους ένταξη, ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Οφείλουμε ωστόσο να τονίσουμε, ότι είναι τουλάχιστον δυσλειτουργικό, αναποτελεσματικό και άδικο για όλους μας (είτε υπηρετούμε στο Υπουργείο και το Σ.ΕΠ.Ε., είτε σε Προνοιακά ΝΠΔΔ – σύνολο 2700 εργαζόμενοι ανά την Ελλάδα) να υπαγόμαστε σε ένα κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Η ρύθμιση του αρ. 9 του Ν.4109/13 είναι απαράδεκτη και φανερώνει την προχειρότητα με την οποία νομοθετούσαν οι κυβερνήσεις της προηγούμενης περιόδου.


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,
Με δεδομένο τις παραπάνω δυσκολίες, συμμετέχουμε στις εκλογές της 28ης Μαρτίου και σας καλούμε να ενισχύσετε την φωνή των εργαζομένων στο Υπουργείο μας. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι θέλουμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για μια δημόσια διοίκηση αξιοπρεπή, λειτουργική και σύγχρονη.
  • Στηρίζουμε αιρετούς εκπρόσωπους που αποτελούν κομμάτι των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι κομματικούς τοποτηρητές, δέσμιους των πελατειακών σχέσεων και των ¨έμπειρων¨ και ¨ειδημόνων¨ συνδικαλιστών. Εκπρόσωπους που με τη συμμετοχή και τη στάση τους, σε συνεργασία με το αγωνιστικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος και θα δυναμώσουν τη φωνή των εργαζομένων σε όλους τους τομείς της Διοίκησης.
  • Εγγυόμαστε πλήρη διαφάνεια ενεργειών και δράσης των αιρετών εκπροσώπων μας με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.
  • Δεσμευόμαστε για την προώθηση ενός δημοκρατικού – συμμετοχικού πλαισίου τακτικής και έγκαιρης ενημέρωσης σχετικά με τις αποφάσεις και τις εν γένει ενέργειες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για όλα τα θέματα που δεν σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα συναδέλφων.
  • Αγωνιζόμαστε για τη θεσμοθέτηση αξιοκρατικών και αδιάβλητων διαδικασιών και κριτηρίων που θα εγγυώνται την αμερόληπτη και αντικειμενική άσκηση των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
  • Επιδιώκουμε την ουσιαστική ενδυνάμωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους σε θέματα που θα αφορούν συνολικά τη διοικητική διαδικασία και όχι μόνο την υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων.


Είμαστε αντίθετοι σε συμπεριφορές και πρακτικές αιρετών εκπροσώπων που:
  • η συμμετοχή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια περιορίζεται αποκλειστικά στην φυσική τους παρουσία και την άκριτη νομιμοποίηση των όποιων αποφάσεων της Διοίκησης.
  • μέσω των θέσεών τους στην ιεραρχία εξυπηρετούν διαφορετικά συμφέροντα από αυτά των εργαζομένων.
  • θέτουν υποψηφιότητα, ενώ βρίσκονται υπό καθεστώς συνταξιοδότησης, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας ουσιαστικά το θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
  • αναπαράγουν και συντηρούν το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων κρατώντας σε “υπηρεσιακή ομηρία” τους εργαζομένους.
Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών, συμπεριφορές όπως αυτές που προαναφέρονται θα τίθενται ανοιχτά υπόψη όλων, ώστε να μην επαναληφθούν
Συναδέλφισσα, Συνάδελφε
Έχουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες, τη θέληση και το σθένος που χρειάζεται για να σταθούμε απέναντι στη διοίκηση χωρίς να συναλλασσόμαστε και να συνδιοικούμε.
Θα συνεχίσουμε να αξιώνουμε το αυτονόητο: την αλήθεια και μάλιστα τη στιγμή που πρέπει να ειπωθεί, μακριά από συντεχνιακούς και προσωπικούς τακτικισμούς.
Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για κάθε δημόσιο υπάλληλο και μια δημόσια διοίκηση λειτουργική και σύγχρονη, με μόνο γνώμονα τη νομιμότητα, την ισονομία και την αξιοκρατία.


Στις εκλογές της 28ης Μαρτίου σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας τους υποψήφιους που συμμετέχουν στο Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο (Υποστηριζόμενο από Αυτόνομη Πρωτοβουλία - Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και Συνεργαζόμενους).






Οι υποψήφιοι του «Ανεξάρτητου Ενωτικού Ψηφοδελτίου”
(Υποστηριζόμενο από Αυτόνομη Πρωτοβουλία, Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και Συνεργαζόμενους)


Για το Προσωπικό με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου
ΔΗΜΟΤΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΑ (ΚΠΠΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ ΑΜΕΑ «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ ΛΑΡΙΣΑ»)
ΚΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ-Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΣΥΝΟΧΉΣ)
ΜΠΟΣΙΝΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΕΙΔΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΕΠΑΝΑΔ)
ΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ-Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΣΥΝΟΧΉΣ)
ΝΟΔΑΡΑ ΕΛΕΝΗ (ΣΕΠΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ)
ΠΑΓΩΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΚΠΠΠ ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΣΕΠΕ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
ΣΙΔΕΡΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ-Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΣΥΝΟΧΉΣ)
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ-Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΉΣ ΣΥΝΟΧΉΣ)
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΣΕΠΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ)
ΦΡΑΓΚΟΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΣΕΠΕ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΝΙΩΝ)




Για το προσωπικό με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ
ΣΤΑΒΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΣΕΠΕ-ΚΥ-Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ)




ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ !!!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Χωρίς σταυρό θεωρείται ΆΚΥΡΟ



32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα προς τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάνε παραπάνω για "πλήρη διαφάνεια ενεργειών και δράσης":

Ποια υποψήφια στο ψηφοδέλτιο σας, χωρίς να είναι εκλεγμένη μέλος ΔΣ συλλόγου (παρά μόνο αντιπρόσωπος για δευτεροβάθμιο) συμμετείχε, μαζί με διορισμένα από δικαστήριο μέλη διοίκούσας της διασπαστικής Ομοσπονδίας που ετοιμάζεται στο Υπουργείο, σε συνάντηση με τον Υπουργό την Πέμπτη που μας πέρασε; Με ποια αρμοδιότητα και για να διαπραγματευτεί τι;

Ωραία ήθη! Να χαίρεστε τις "έξω από παραταξιακές αντιλήψεις" μετεγγραφές σας!!!

Ανώνυμος είπε...

διασπαστικής Ομοσπονδίας; χα χα καλό ........ διασπαστική Ομοσπονδία αυτός και αν είναι τίτλος .........
ανωνυμε ξεκίνα να λύνεις τους γρίφους αναφέροντας το όνομα αυτής της "διασπαστικής Ομοσπονδίας" .
Μπορείς δεν θα πάθεις διασπαση ...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε/η του 6:17 μ.μ σχόλιου

Διαβλέπω έναν πανικό στα λεγόμενα σου ή είναι εντύπωση μου; Η περιβόητη Ομοσπονδία είναι η λεγόμενη "Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας", μια Ομοσπονδία που δεν έχει κάνει ακόμα ιδρυτικό συνέδριο, την ίδια στιγμή που κάποια ποντίκια ξημεροβραδιάζονται σε υπηρεσιακά γραφεία εκλιπαρώντας να τους δοθούν γραφεία για να στρογγυλοκαθίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τις εκλογές για τα υπηρεσιακά και γιατί θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σε οποινδήποτε πανικό; Έλεος, πια, με τα προβοκατόρικα σχόλια και τα λόγια κενού περιεχομένου.

Ανώνυμος είπε...

Είναι σε όλους γνωστό ότι η ηγεσία του συλλόγου των Τεχνικών(τρία ηγετικά στελέχη του οποίου είναι υποψήφια με τους συριζαίους),υποστηρίζουν ανοικτά ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου κακώς κάνουν ελέγχους και λαμβάνουν τα έξοδα κίνησης.

Ανώνυμος είπε...

Χα, χα, καλό! Και από πότε τα υπηρεσιακά αποφασίζουν για το ποιος θα διενεργεί ελέγχους; Νόμιζα ότι αυτό προβλέπεται νομοθετικά. Απορώ ποιος βρίσκεται, τελικά, σε πανικό...

Ανώνυμος νο.3 είπε...

Μια που λέτε άσχετα πράγματα για τα υπηρεσιακά, λέω να προσθεσω ακόμα ένα. Έχω αϋπνίες και κάνω γύρα στα σάιτ.
Ακούτε λοιπόν: Αλερτ! αλερτ! τις επόμενες βδομάδες κηρύσσεται ελληνική ΑΟΖ! Κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα! Εμπρος αδέλφια!

eliakourenta@yahoo.com είπε...

Η συζήτηση για την υπό ίδρυση «Ομοσπονδία Συλλόγων Επιθεωρητών Εργασίας» ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τις εκλογές των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ψηφίζουμε για αιρετούς που θα εκπροσωπήσουν το ΣΥΝΟΛΟ των συναδέλφων ανεξάρτητα από το πρωτοβάθμιο Σωματείο που ανήκουν. Στην Ανακοίνωση του «Ανεξάρτητου Ενωτικού Ψηφοδελτίου» νομίζω ότι αυτό αναφέρεται με σαφήνεια: «….επιχειρήσαμε και σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε, να συγκροτήσουμε ένα ανεξάρτητο ενωτικό ψηφοδέλτιο και να δώσουμε βήμα και φωνή σε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από την Υπηρεσία που υπηρετούν ή την συνδικαλιστική τους ένταξη, ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.»

Η άποψη και η πρακτική άλλων παρατάξεων, που συμπεριλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους υποψήφιους μόνο από ορισμένους Συλλόγους επιλεκτικά, είναι κατά τη γνώμη μου συντεχνιακή, διχαστική και κοντόφθαλμη.

Γενικά, ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΜΑΣ.

Όσον αφορά το ζήτημα της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής μας εκπροσώπησης, η προσωπική μου θέση είναι ότι ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΤΕΟ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ να υπάρχει ΜΙΑ Ομοσπονδία που να στεγάζει όλα τα Πρωτοβάθμια Συλλογικά Όργανα του Υπουργείου Εργασίας.

Αυτό όμως θέλει προσπάθεια προσέγγισης από όλες τις πλευρές και διαβούλευση ανάμεσα στους Συλλόγους. Δεν αρκούν μόνο τα λόγια. Πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες προσπάθειες και να οριστεί πλαίσιο διαλόγου. Με αφορισμούς δεν επιτυγχάνεις την προσέγγιση. Μάλλον καταφέρνεις το αντίθετο…

Τέλος, τα έξοδα κίνησης τα λαμβάνουν όσοι διενεργούν ελέγχους, και οι Επιθεωρητές και υπάλληλοι του Υπουργείου. Υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για αυτό. Τόσο απλά… Και καμία σχέση με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Έλυα Κούρεντα

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι στην ΠΑΣΚΕ με 1% και ΔΑΚΕ με 1,5% νομίζουν και ζουν τα παλιά μεγαλεία τους.
Οι τεχνικοί με τους βορειοελλαδίτες κάνανε ομοσπονδία διάσπασης, και ψάχνουν να βρούνε αίθουσα,

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Για τον συνάδελφο (2:15 μ.μ) που ρωτάει, μια που το προηγούμενο σχόλιο μου αφαιρέθηκε, προφανώς γιατί έτσουζε:

το θέμα δεν αφορά τη σχέση της νέας Ομοσπονδίας με το Υπηρεσιακό, αλλά το ότι υποψήφια του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου συμμετείχε σε συνάντηση με τον Σκουρλέτη, ΧΩΡΙΣ να είναι μέλος του ΔΣ, με μόνη ιδιότητα την εκλογή της ως αντιπρόσωπος σε δευτεροβάθμιο. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε μαζί με το ΔΣ του Συλλόγου των "Βορείων" και με 2 Τεχνικούς, μέλη του ΔΣ των Τεχνικών (το οποίο δεν το είχαν ενημερώσει προηγούμενα) και διορισμένους από δικαστήριο στην προσωρινή διοικούσα της νέας Ομοσπονδίας.

Ωραία ήθη και συνδικαλιστικές πρακτικές!!!

Ανώνυμος είπε...

να σβηστεί η λάσπη τώρα!!! Μετράνε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στα υπουργικά γραφεία τώρα που οι γνωστοί άγνωστοι έχασαν τη καθημερινή τους πρόσβαση στα γραφεία ειδικών γενικών και υπουργών .... κρίμα ε που δεν σας ζητά την άδεια πια ο Υπουργός .....

Ανώνυμος είπε...

Μην αγχώνεσαι, συνάδελφε του 3:20

Οι ΙΔΙΟΙ άνθρωποι που είχαν μόνιμο στασίδι στο γραφείο του πρώην Ειδικού μπαίνουν με άνεση (και όντας διορισμένοι από δικαστήριο) στο γραφείο του νυν υπουργού.

Unknown είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΌΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ . ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ: Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το μπλογκ μας. Παρακαλείστε να εκφράζεστε κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος, σχόλια που θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι διαχειριστές του ιστολογίου φαίνεται να μην καταλαβαίνουν την διαφορά ανάμεσα στο να μιλάμε για συγκεκριμένα πρόσωπα και την ανάμειξη τους σε συγκεκριμένα γεγονότα, απο τη μια μεριά, και σε συκοφαντίες-"λάσπη", δηλαδή σε ψεύτικα και αναληθή γεγονότα. Αν η συγκεκριμένη πληροφορία για την συνάδελφο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε υπάρχει αιτία να μιλάμε για "λάσπη". Ειδάλλως....

Ανώνυμος είπε...

Το εύκολο είναι να λασπολογείς στους διαδρόμους και στα ιστολόγια. Να ψάχνεις τρόπους να διαιρέσεις για να "βασιλεύεις". Διαλέξαμε ως ΑΣΥ και ΑΠ να βρούμε ότι μας ενώνει. Και να συμπορευτούμε με ανθρώπους που έχουν τη θέληση να βαδίσουμε μαζί για να βρούμε και να επιδιώξουμε το κοινό συμφέρον. Είναι ο δύσκολος και μοναχικός δρόμος αλλά έτσι θα συνεχίσουμε σε πείσμα πολλών.

Νίκος Μποσινάκος

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Μποσινάκο,

προφανώς ούτε εσύ καταλαβαίνεις την έννοια της λέξης "λασπολογία". Η αναφορά σε πρόσωπα (που εσείς τα συμπεριλάβατε στα ψηφοδέλτια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ) και στις "συνδικαλιστικές" ενέργειες τους (αν θα μπορούσε κανείς να τις χαρακτηρίσει έτσι) δεν συνιστούν λασπολογία, αλλά κριτική. Η λασπολογία χαρακτηρίζεται από το ψέμα και τη συκοφαντία.

Που λοιπόν βρίσκεται το ψέμα όταν πει κανείς ότι η υποψήφια σας, η συναδέλφισσα Νοδάρα, χωρίς να είναι μέλος του ΔΣ των Τεχνικών και μόνο ως εκλεγμένη στην δευτεροβάθμια οργώνωση (που δεν έχει κάνει ακόμα το ιδρυτικό της συνέδριο) συμμετείχε σε συνάντηση του Υπουργού με το ΔΣ του συλλόγου των "Βορείων". Στη συνάντηση συμμετείχαν και 2 μέλη του ΔΣ των Τεχνικών (ο ένας ο Πρόεδρος του) ως διορισμένοι από δικαστήριο διοικούσα της νέας Ομοσπονδίας, και αυτοί χωρίς να ενημερώσουν τα άλλα μέλη του ΔΣ των Τεχνικών και τους άλλους εκλεγμένους αντιπροσώπους στο Δευτεροβάθμιο.

Αν θεωρείς τα παραπάνω "λάσπη" και λεπτομέρειες, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους.

Ανώνυμος είπε...

Προς συναδέλφισσα Ε.Κ. 1.13 π.μ.

Όπως σωστά γράφεις αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ η ύπαρξη της μίας και ενιαίας Ομοσπονδίας.

Θα είχε ενδιαφέρον να τοποθετηθούν για το ίδιο θέμα μπροστά και στις εκλογές για το Υ.Σ.:
α) οι συνάδελφοι/σες Τεχνικοί που είναι υποψήφιοι/ες στο ψηφοδέλτιο των συνδικαλιστικών δυνάμεων του Σύριζα(ΑΣΥ-ΑΠ).
β)η παράταξη ΑΠ-ΑΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

Πριν από 10 χρόνια περίπου ξεκίνησα την συνδικαλιστική μου δράση. Για δύο συνεχόμενες θητείες εκλεγμένη εκπρόσωπος στο ΔΣ του Συλλόγου Τεχνικών & Υγειονομικών Επιθεωρητών Εργασίας – Υπαλλήλων Υπουργείου Απασχόλησης & Κοιν. Προστασίας και σήμερα ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ μέλος του συνεδρίου της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Επιθεωρητών Εργασίας, - πρώτη σε σταυρούς προτίμησης -, του οποίου η σύγκλιση επίκειται στο αμέσως προσεχώς χρονικό διάστημα.
(Σύμφωνα δε με το καταστατικό του Συλλόγου μου δεν μπορώ να είμαι υποψήφια στο ΔΣ του Συλλόγου Τεχνικών & Υγειονομικών Επιθεωρητών Εργασίας – Υπαλλήλων Υπουργείου Απασχόλησης & Κοιν. Προστασίας για 3η συνεχή θητεία).

Εκλέχτηκα για (3) τρείς συνεχόμενες θητείες ως τακτικό ή ως αναπληρωματικό μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ. Μάλιστα στις εκλογές του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ κατά το έτος 2012, όταν και τότε επέλεξα να κατέβω στο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ψηφοδέλτιο ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΑ ΔΗΜΟΣΙΑ για μια ακόμη φορά, λαμβάνοντας 135 σταυρούς προτίμησης και συνολικά το ψηφοδέλτιο (226) σταυρούς προτίμησης, ποσοστό 48,60%.

Η συμμετοχή μου στο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο γίνεται στο πλαίσιο αρχών και δεσμεύσεων που αναφέρονται στην από 15 Μαρτίου 2015 Ανακοίνωσή του. Σε αυτό το πλαίσιο θα αγωνιστώ για τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο Υπουργείο ανεξάρτητα από την Υπηρεσία που υπηρετούν ή την συνδικαλιστική τους ένταξη.
Σας καλώ όλους να ενισχύσετε την φωνή μας και να ψηφίσετε το «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ»

Με εκτίμηση


ΕΛΕΝΗ ΝΟΔΑΡΑ


Ανώνυμος είπε...

είναι γνωστό ότι τα πασοκια επιπλεουν όπως όλα τα ελαφριά πραγματα !!!! οπότε και τωρα μένουν στον αφρο...... διαλέγουν να απευθυνθούν σε μικρό κοινό και στέλνουν ειδοποιήσεις για έξαλα γλέντια...με τα κινητά!!!

Αφήστε τε τους εκλογές είναι θα περάσουν!!!

Ανώνυμος είπε...

Να μας δόσεις το βιογραφικό σου, συναδελφισα Ελένη, αλλά στο ερώτημα που έβαλε παραπάνω ο συνάδελφος για την συνάντηση με τον υπουργό σκοπεύεις να απαντήσεις;

Ανώνυμος είπε...

Επίσης καλό θα ήταν να απαντηθεί τι σκοπό υπηρετεί μία δεύτερη (ιδιαιτέρως αδύναμη) Ομοσπονδία στον χώρο μας?
Να προωθεί τα συντεχνιακά αιτήματα των Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας και μόνο?
Τόσο διαφορετικά συμφέροντα έχουμε μεταξύ μας?

Ανώνυμος είπε...

Και μετά από τον καταιγισμό σχολίων, ας επάνέλθουμε:
Η ανάρτηση αναφέρει: Στις εκλογές της 28ης Μαρτίου σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας τους υποψήφιους που συμμετέχουν στο Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο (Υποστηριζόμενο από Αυτόνομη Πρωτοβουλία - Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και Συνεργαζόμενους).
Ο ανώνυμος σχολιαστής μίλησε για συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ (βάζοντας ταμπέλες σε όλους τους υποψηφίους, χωρίς, προφανώς, να τους γνωρίζει), για υποψήφια - μέλος Διοικούσας Επιτροπής διορισμένη από Δικαστήριο), η οποία είχε συνάντηση με τον Υπουργό, απορούσε, μάλιστα γιατί συναντήθηκε με τον Υπουργό, ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι η συγκεκριμένη υποψήφια συναντήθηκε για να ζητήσει γραφείο, μετά ανέφερε ότι οι Τεχνικοί του ΣΕΠΕ έχουν ως πάγιο αίτημά τους να μην λαμβάνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους το ελεγκτικό επίδομα (χωρίς να αποδεικνύει τις αιτιάσεις του και χωρίς να εξηγεί ποιά σχέση έχουν όλα τα προηγούμενα με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια), στο τέλος, δε, ζήτησε, το βιογραφικό της συναδέλφου (τα βιογραφικά όλων μας βρίσκονται στον 5ο όροφο της Σταδίου, δεν είναι εφικτό να δοθούν μέσω blog). Στο blog, δε, της ΑΣΥ, ασχολήθηκε με το πώς αντιμετώπισαν κάποια μέλη του Δ.Σ. την πρόταση του προέδρου να κυρηχθεί 48ωρη απεργία ενόψη της μεταφοράς της ΓΓΚΑ, πριν ακόμα μιλήσουμε με το νέο Υπουργό. Εκεί, φάνηκε ότι έχει τη δική του θεωρία περί Συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Όποιος έχει την όρεξη (και το κουράγιο) ας ξαναδιαβασει όλα τα σχόλιά του (και στα δύο blog) και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Λίζα Σιδέρη

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, συναδέλφισσα Σιδέρη.

1. Το ερώτημα από την αρχή αφορούσε συγκεκριμένη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα αν θέλετε να κρύβεστε ως ΣΥΡΙΖΑ πίσω από "ανεξάρτητες" ταμπέλες, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

2. Η συγκεκριμένη υποψήφια ΔΕΝ είναι μέλος της διορισμένης διοίκησης της υπό σύσταση Ομοσπονδίας. Συναντήθηκε όμως με τον υπουργό. ΩΣ ΤΙ; Απλά ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος για την δευτεροβάθμια οργάνωση;

3. Γιατί συναντήθηκε αυτή μόνο, μαζί με 2 μέλη της διορισμένης διοίκησης, και όχι οι άλλοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι; Οι άλλοι εκλεγμένοι γιατί δεν ειδοποιήθηκαν για την συνάντηση;

4. Η συνάντηση με τον υπουργό έγινε για να ζητηθούν γραφεία για την νέα Ομοσπονδία, όπως ΕΣΥ μας αποκαλύπτεις; (Κανένας δεν το ανέφερε προηγουμένως)

5. Κανένας δεν ζήτησε το βιογραφικό της συναδέλφου. Ειπώθηκε το καλά: καλά το βιογραφικά που η συνάδελφος μας έδωσε παραπάνω, αλλά καλύτερα να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Νέα ήθη!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει διοίκηση ομοσπονδίας διοιρισμένη από Δικαστήριο.Η νέα ομοσπονδία αμιγώς επιθεωρητών έχει προσωρινή διοίκηση από τα ιδρυτικά της μέλη μεχρι, να γίνει το συνέδριο όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.Η προσωρινή διοίκηση ασκεί τις αρμοδιότητες του Δ.Σ μέχρι το συνέδριο διότι η ομοσπονδία έχει εγκριθεί και υφίσταται αυτή την στιγμή. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας

Ανώνυμος είπε...

"την ίδια στιγμή που κάποια ποντίκια ξημεροβραδιάζονται σε υπηρεσιακά γραφεία εκλιπαρώντας να τους δοθούν γραφεία για να στρογγυλοκαθίσουν", "Να μας δόσεις (ανορθόγραφο) το βιογραφικό σου, συναδελφισα Ελένη":
Εσύ ο ίδιος τα γράφεις και μετά ξεχνάς τι έγραψες. Ό,τι να' ναι...

Ανώνυμος είπε...

Γιαυτό γύρναγες σαν την αλεπού στα κοτέτσια, για να βρεις γραφείο της νέας ομοσπονδίας και αναστάτωσες το σύμπαν.
Το ψώνιο.... της συνδικαλιστικής ιδιότητας το έχεις ανεπτυγμένο υπέρ το δέον.
Προσγειώσου θα σου γίνει μπούμερανγκ.

Ανώνυμος είπε...

Για τον ορθρογράφο του σχολίου της 1:44 μ.μ

1. Δεν πήγε μόνο η Νοδάρα στη συνάντηση με τον Σκουρλέτη και ο χαρακτηρισμός για τα γραφεία δεν αφορά αυτήν.

2. Τώρα για το "να μας δόσεις το βιογραφικό....", αν ξέρεις να διαβάζεις υπάρχει αμέσως μετά ένα μεγάλο "ΑΛΛΑ". Το νόημα: καλά το βιογραφικό που η συνάδελφος μας έδωσε παραπάνω, αλλά καλύτερα να απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα.

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Σε αυτό το μπλογκ είμαι διαχειρίστρια εγώ η γνωστή σε όλους σας πάστα, αρα εγώ φέρω ευθύνη. Δεν θα προσφέρω δωρεαν χώρο να ξεδιπλώνει ο καθε κρυψίνους τη χολή του. Ας ζητήσει από τη συλλογικότητα που τον εκπροσωπεί να διαμορφώσει χώρο διαλόγου .... ή εναλλακτικά ας στείλει ένα μειλ να φιλοξενήσουμε την κόσμια διατυπωμένη αποψή του στο μπλογκ αυτό. Περιμένω επωνυμα τις θέσεις και τις απόψεις σας γιατί επαναλαμβάνω ότι: Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το μπλογκ μας. Παρακαλείστε να εκφράζεστε κόσμια προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος, σχόλια που θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πλέον συνταξιούχος και διαβάζω τα παραπάνω ρεζιλίκια.
Τι κατάντια είναι αυτή, πως έγινε έτσι το Υπουργείο μας.
Τι συνδικαλιστές είσθε εσείς.
Τα σκυλιά... των κομμάτων να μείνουν εξω από τα συμφέροντα και τις προσωπικές φιλοδοξίες.
Μερικοί από εσάς πρέπει να πάτε σε έναν καλό χειρούργο για εγχείρηση και αφαίρεση... χολής.

Λεύκιππος είπε...

Απευθύνομαι σε εσάς, συναδέλφισσα Σιδέρη, συναδέλφισσα "πάστα", συναδελφε Μποσινάκο και σε όλους εσάς που καταδεχτήκατε να δώσετε αξία στο ανθρωπάκι που βρίσκει το νόημά του με κιτρινισμούς και γκαιμπελικές συνπεριφορές. Νομίζοντας ότι έτσι κρύβει την ανυπαρξία της δικιάς του "παράταξης".

Ένα έχω να σας πω: "Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες". Αν πάλι γουστάρετε να συνεχίσετε μαζί του(ς), ψάξτε το λίγο. Χρήζει ψυχανάλυσης - ή μήπως τελικά έχετε πράγματι τίποτα θαμμένες αμαρτίες και ενοχές που σας τις ξεθάβει;

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι το ανθρωπάκι ,τι γρίφος είναι πάλι αυτός . Γράψε μας ονόματα να ξέρουμε τι θα ψηφήσουμε.