19 Φεβ 2015

Ενημερωτική εγκύκλιο για Καθαρά Δευτέρα έστειλε η ΕΣΕΕ

Μια και ακόμα δεν ισχουν οι θεσμικοί όροι των ΣΣΕ ας ενημερώσουμε σχετικά τα μέλη μας σκεφτηκαν .
Δεδομένου ότι πλησιάζει η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, η ΕΣΕΕ απέστειλε Ενημερωτική Εγκύκλιο στις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους, η οποία διευκρινίζει το πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων και το καθεστώς πληρωμής των μισθωτών υπαλλήλων την ημέρα αυτή. 

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος προβλέπει τα παρακάτω:
Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο –επιχειρηματία εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.
Δεδομένου λοιπόν του χαρακτήρα της ημέρας ως μη υποχρεωτικής αργίας, τα εμπορικά καταστήματα  μπορούν να ανοίξουν νόμιμα, χωρίς να οφείλουν προσαυξημένο ημερομίσθιο ή άλλες επιβαρύνσεις στους εργαζόμενούς τους.
Στις περιπτώσεις όμως που η Καθαρά Δευτέρα έχει οριστεί ως ημέρα αργίας με άλλες ρυθμίσεις, όπως π.χ. με υπουργική απόφαση ή προεδρικό διάταγμα (τοπική εορτή) τυχόν συλλογική σύμβαση, επιχειρησιακή πρωτοβουλία κλπ., οφείλεται αυξημένο ημερομίσθιο.  Η κλαδική Συλλογική Σύμβαση του εμπορίου προέβλεπε ότι η Καθαρή Δευτέρα καθιερώθηκε ως υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους στα Σούπερ Μάρκετ, με την εξαίρεση των Σούπερ Μάρκετ που βρίσκονται σε Δήμους κάτω των 7.000 κατοίκων, όπου η αργία καθιερωνόταν ως προαιρετική.  Η συλλογική σύμβαση του εμπορίου έχει λήξει και η μετενέργειά της έχει παρέλθει, ωστόσο, δεδομένου ότι ήταν κοινή συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων, συστήνουμε στα μέλη μας να την ακολουθήσουν, πράγμα όμως που έγκειται αποκλειστικά στην διακριτική τους ευχέρεια, όπως και στην διακριτική τους ευχέρεια έγκειται η καταβολή ή όχι αυξημένου ημερομισθίου.  Κατά βάση, μόνο η πρόβλεψη περί υποχρεωτικής αργίας σε επιχειρησιακή σύμβαση εξασφαλίζει απόλυτα τον χαρακτήρα της ημέρας ως τέτοιας αλλά βεβαίως μόνο για την συγκεκριμένη επιχείρηση.  Στην περίπτωση αυτή, όπου υπάρχει επιχειρησιακή σύμβαση, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργήσουν, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν το ημερομίσθιό τους με προσαύξηση 75%.

πηγή: ΕΣΕΕ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητά συριζόπουλα του ΣΕΠΕ, για την κολοτούμπα της νεομνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,θα πάρετε θέση ή θα συνεχίσετε "να ποιείτε την νήσα"(κοινώς να κάνετε την πάπια)?

Ανώνυμος είπε...

Είναι τουλάχιστον προκλητικό για τον χώρο του Υπουργείου Εργασίας και του Σ.ΕΠ.Ε. να μιλάμε για «κoλοτούμπα» και «νέο μνημόνιο», όταν τα τελευταία χρόνια ζήσαμε όλοι την πολιτική υποταγής και την ανεκδιήγητη διαπραγμάτευση του Βρούτση και της Στρατινάκη.

Ζήσαμε το τέλος των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, το κλείσιμο του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας, την παντελή απορύθμιση της αγοράς εργασίας. Και ακόμα περισσότερο, ζήσαμε κάτω από τα γραφεία μας στο κέντρο της Αθήνας τον πολλαπλασιασμό των άστεγων, , την ανεργία να εισβάλει σε κάθε ελληνικό σπίτι, το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Απορώ πώς υπάρχουν συνάδελφοι που μετά από όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να διακρίνουν τις διαφορές στην νέα συμφωνία. Και κυρίως, πώς δεν μπορούν να διακρίνουν την ειλικρινή διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης με στόχο να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση και παράλληλα να αποφευχθεί μια καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη.

Παραθέτω κάποιες σημαντικές διαφορές εδώ:
1.Τέλος στα παράλογα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που αποδέχτηκε η ΝΔ. Η συμφωνία ορίζει πλέον ότι "Τα πρωτογενή πλεονάσματα θα συνάδουν με τις πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας"
2.Στροφή από την αυστηρή λιτότητα στην ανάπτυξη χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί νέα ελλείμματα και χρέη. Η συμφωνία γράφει: "Δέσμευση για αποχή από μονομερείς δράσεις που έχουν επίπτωση στην ανάκαμψη"
3.Για πρώτη φορά, αντί για τους δανειστές, η κυβέρνηση θα αποφασίζει τα μέτρα. "Ο κατάλογος μέτρων θα οριστεί από την ελληνική κυβέρνηση".
4.Παραμένουμε στο Ευρώ, χρηματοπιστωτική σταθερότητα . Στην συμφωνία αναφέρεται "παράταση του EFSF ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης".

Σίγουρα τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ας βλέπουμε όμως το «ποτήρι μισογεμάτο» και ας κάνουμε και καμία σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε ενάντια στα ξένα και ντόπια μονοπώλια, κόντρα στην πλέρια πολιτική.
Κάνουμε κολοτούμπες,...δεν είναι κακό.

Ανώνυμος είπε...

Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η συμφωνία αυτή και η λίστα "μεταρρυθμίσεων" περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όλα αυτά, δηλαδή, για τα οποία ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια μάτωσε, αλλά και αντιπάλεψε: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται "τρεις θεσμοί", διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε/μη των 9:28,
με τη νέα συμφωνία η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο. Και ο χρόνος στην σημερινή συγκυρία είναι πολύτιμος εάν θέλεις να ανατρέψεις την υπάρχουσα κατάσταση. Κατά τους 4 ενδιάμεσους μήνες θα γίνει η πραγματική διαπραγμάτευση.

Οι δυσκολίες είναι φανερές, όμως πρέπει να μπορούμε να αναγνωρίζουμε ότι έγιναν σημαντικά βήματα κυρίως στο πολιτικό επίπεδο.

Όσο για την μετονομασία της "τρόικας" σε "τρεις θεσμούς", η σημασία του "συμβολικού" δεν πρέπει να υποτιμάται κυρίως όταν προσπαθείς να πετύχεις πράγματα μέσα από διαπραγματεύσεις. Έχει σημασία πως ονομάζουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Die Zeit: «Ο Τσίπρας τερματίζει την ταπείνωση». Αρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=680058

Ανώνυμος είπε...

Μ αρέσει που βγήκανε όλοι οι σούπερ επαναστάτες από τη σιγουριά του καναπέ τους να την πέσουν στην κυβέρνηση και μάλιστα σε άριστη συγχορδία με τους Σαμαρο γεωργιάδηδες- όχι πως περίμενα και κάτι καλύτερο.

Αλλά για να καταλάβω τι παραπάνω δηλαδή μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση στην παρούσα φάση;
Οταν δηλαδή αναγκάστηκε προτού καλά καλά στελεχώσει τα υπουργεία, εξαιτίας των συμφωνιών που είχε κάνει ο προδότης πρώην πρωθυπουργός, να έρθει αντιμέτωπη με την τα θηρία;

Το πολέμησε όσο μπορούσε και κατέληξε σε μια πρώτη εκεχειρία αποκομίζοντας κάποια κέρδη για το λαό (μια σύγκριση των μέιλ Βαρουφάκη - Χαρδούβελη είναι αδιάψευστος μάρτυρας), και πέρυχε επίσης να καταργηθεί το μνημόνια και η τρόικα με τη προηγούμενη μορφή τους. Οχι γιατί θα λέγονται αλλιώς αλλά γιατί θα είναι αλλιώς. Διαφορετικό είναι να έχεις μια - αυξημένη σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ- επιτήρηση και άλλο υπαλλήλους να είναι καθημερινά στα υπουργεία και να δίνουν εντολές σε υπουργούς.
Διαφορετικό είναι να αναγκάζεσαι να διαπραγματεύεσαι κάποιες πολιτικες σου με τους δανειστές - και μάλιστα επειδή οι προηγούμενοι φρόντισαν να σε δέσουν χειροπόδαρα- και διαφορετικό να κυβερνιέται η χώρα μέσω οδηγιών που στέλνονται από το Βερολίνο.

Στην παρούσα φάση μια ευθεία σύγκρουση με τους δανειστές θα ήταν ίσως καταστροφική και σε κάθε περίπτωση η πλειοψηφία του κόσμου δεν στήριζε κάτι τέτοιο.

Η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο και τώρα πρέπει να μπορέσει να τον αξιοποιήσει. Ας αφήσουμε λοιπόν τις γκρίνιες και ας δούμε τη χαραμάδα που άνοιξε και μπήκε στη ζωή μας λιγο φώς κα ιλίγος αέρας. Ειναι και στο χέρι μας να βοηθήσουμε η χαραμάδα να γίνει ανοιχτός ορίζοντας. Εκτός εάν προτιμάτε να γκρινιάζετε και να περιμένετε -κάποιοι- να κλείσει τελικά κι αυτή η χαραμάδα για να δικαιωθείτε.

Μόνο που τότε θα είμαστε όλοι σε κατάσταση ασφυξίας...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν βάζετε ανακοίνωση
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Θα ήμαστε ολοι εκει.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 4.28
Μήπως αναφέρεσαι στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στο οποίο θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με βασικά αιτήματα:
1)Καμία ανοχή στη νέα συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ για επέκταση του μνημονίου.

2)Άμεση κατάργηση μνημονίων - εφαρμοστικών νόμων.

3)Ανάκτηση απωλειών. Ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

Ανώνυμος είπε...


Τα αιτήματα του συλλαλητηρίου της 27-02-15 σημαίνουν απλά ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΈΝΩΣΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

Συγκέντρωση ενάντια στην κυβέρνηση πριν κλείσει μήνα; Το είδαμε και αυτό. ¨Όχι βέβαια ενάντια στην ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά. Εκεί το κ(ώ)μα έδειχνε κατανόηση...

Σύντροφοι γερά να φέρουμε ξανά Μπένυ- Σαμαρά!

Ανώνυμος είπε...



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται «τρεις θεσμοί», διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων.

Η θέληση του λαού μας για απαλλαγή από την πολιτική που εφαρμόζεται με τα μνημόνια, μπορεί να βρει ουσιαστικό περιεχόμενο με την πραγματική κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.

Η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων κλπ. είναι συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού μας σ’ αυτήν την κατεύθυνση.
To 2012 o συριζα υπερψήφισε την ίδια πρόταση νόμου.Τώρα τι θα κάνει?(Ρητορικό το ερώτημα βέβαια).

Ανώνυμος είπε...


Νομίζω ότι θα πρέπει να προβληματίσει τους συνάδελφους που στήριξαν συριζα:
"Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η τετράμηνη παράταση την οποία η κυβέρνηση ζήτησε θα ψηφιστεί και από την ΝΔ, απομένει βέβαια να διευκρινιστεί πότε θα έρθει στην Βουλή.Και θα φανεί επίσης ότι το κείμενο το οποίο έστειλε ο κ. Βαρουφάκης δεν διαφέρει ουσιαστικά από αυτά τα οποία είχαμε συμφωνήσει και εμείς ως κυβέρνηση. Αν τα δείτε γραμμή -γραμμή και ανατρέξετε στο “καταραμένο μνημόνιο” θα διαπιστώσετε ότι ένα μεγάλο κομμάτι είναι copy-paste."

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ, ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113466444):
Σχέδιο κλιμακωτής μείωσης του προστίμου για την απασχόληση ανασφάλιστων (10.550 ευρώ για κάθε άτομο) ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, τον αριθμό των απασχολουμένων, τον τζίρο αλλά και την παραβατικότητα της επιχείρησης -που θα ελέγχεται, από τον ερχόμενο Aπρίλιο, μέσω on line διασύνδεσης του Σώματος Eπιθεώρησης Eργασίας με τα υπουργεία Oικονομικών και Δικαιοσύνης- προωθεί το υπουργείο Eργασίας και Kοινωνικής Aλληλεγγύης.
Tη διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος του ΣEΠE, του IKA, του OAEΔ με τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων των παραπάνω υπουργείων που θα δίνουν, σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες στον επιθεωρητή εργασίας για το «προφίλ» κάθε εργοδότη και επιχείρησης (οφειλές φόρων και προστίμων, διώξεις, εκκρεμείς δίκες κ.α.) προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο αναβάθμισης των συστημάτων ηλεκτρονικής παρακολούθησης και ελέγχου της αγοράς εργασίας, το οποίο παρουσιάζει σήμερα ο υπουργός Π. Σκουρλέτης.
H «εκλογίκευση» του προστίμου, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου και του ΣEΠE, θα γίνει αφού προηγηθεί διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και, σε κάθε περίπτωση, μετά την πλήρη λειτουργία της κοινής βάσης των δεδομένων (το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το ερχόμενο φθινόπωρο) καθώς η αδήλωτη - ανασφάλιστη εργασία παραμένει υψηλή και τα ελεγκτικά μέσα είναι ανεπαρκή. H ηγεσία του υπουργείου αναμένεται να ανακοινώσει την τοποθέτηση του Aπ. Kαψάλη στη θέση του (απερχόμενου K. Πανταζή) ειδικού γραμματέα του ΣEΠE. O Aπ. Kαψάλης είναι νομικός - ερευνητής εργασιακών σχέσεων, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Eργατικό Δίκαιο και από το 2004 επιστημονικός συνεργάτης στο INE/ΓΣEE-AΔEΔY και μέλος του ελληνικού τμήματος του Eυρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τις Eργασιακές Σχέσεις (EIRO).
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ. ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ REAL TIME ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑ. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΕΙΩΝΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΟΠΣ ΚΛΠ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ 4,22
Ρωτήστε τον Τσατσούλη και τον Κεραμάρη στο ΣΕΠΕ [είναι οι πλέον εξειδικευμένοι και γνώστες λεπτομερειών στο ΣΕΠΕ για ΟΠΣ,ειδικά ο Κώστας Τσατσούλης] για τις δυσκολίες με ΟΠΣ, λόγω ασχετοσύνης συναδέλφων του ΣΕΠΕ με Η/Υ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 8:52 ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΕΙΤΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ. ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ. ΑΠΛΩΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΜΕ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΤΟ TAXIS ΚΑΙ ΤΟ ELENXIS ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΑΥΑΡΧΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ; ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.