5 Φεβ 2009

Στο ψυγείο αδελφές μου στο ψυγείο

Τι να πω και τι να μην πω…..
Την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις επιχείρησης διαλογής, ψύξης και τυποποίησης φρούτων οι ιδιοκτήτες της έκρυψαν τις ανασφάλιστες εργαζόμενες σε ΨΥΓΕΙΟ (ήθελαν φρεσκάρισμα κατά πως φαίνετε) για να μην γίνουν αντιληπτές από τους επιθεωρητές.
Στο κλιμάκιο συμμετείχαν υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας Βέροιας, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατοϋπαλλικού Κέντρου Νάουσας και συνδικαλιστές από το τοπικό σωματείο εργαζομένων στη διαλογή-ψύξη φρούτων και επίσημα δεν αποκαλύφθηκε το παραμικρό.
Αυτό το επίσημα …. Είναι the best ….

Όμως, όπως αποκάλυψε στα «ΝΕΑ» ο κ. Τσίτσης, την ώρα που πραγματοποιούνταν ο έλεγχος ορισμένες από τις υπαλλήλους, που απασχολούνται νόμιμα, με αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο και κοιτάζοντάς τους στα μάτια τούς έδωσαν να καταλάβουν ότι μέσα στα ψυγεία είχαν κρυφτεί κάποιες εργάτριες. «Δεν αποκάλυψα στους υπαλλήλους της Επιθεώρησης Εργασίας αυτό που συνέβαινε, γιατί είναι σίγουρο ότι αν έβγαιναν από τα ψυγεία θα έχαναν τη δουλειά τους.

Δεν είπε τίποτα στους επιθεωρητές ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νάουσας Ημαθίας Θανάσης Τσίτσης . Σιγά μην έλεγε! Τότε τι ήθελε και παρέμεινε στον έλεγχο. Για το καλό τους είναι που δεν είπε τίποτα….
Δηλαδή μετά αφού απομακρύνθηκε το κλιμάκιο και έγινε όλος αυτός ο ντόρος τι έγινε δηλαδή δεν έχασαν την «δουλειά» τους αυτές οι ανασφάλιστες γυναίκες?

Καλά από πότε ονομάζουμε δουλειά το να σε κλείνουν όποτε θέλουν σε ψυγείο? Είναι στο πλαίσιο του διευθυντικού δικαιώματος κ’ αυτό? Θα τρελαθούμε, αν δεν έχουμε ήδη, τελείως.

Μ’ αρέσει αυτό …. Όλοι τα ξέρουν όλα αλλά δεν ξέρουν και τίποτα …

Εκ των υστέρων, ως συνήθως, η Υπουργός εργασίας διέταξε λέει εισαγγελική έρευνα.
Καλά τα αποτελέσματα της έρευνας να μην τα μαντέψω …. Κάτι που δεν είναι και πολύ δύσκολο …. Θα φανώ απαισιόδοξη και δεν είμαι.
Ax σκληρή η δουλειά του επιθεωρητή .... Καιρός είναι να ειπωθεί ότι φταίνε οι επιθεωρητές γιατί δεν έψαξαν και στο ψυγείο ...

Πηγές Μαντάτα.gr Νέα

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ki omws... to deltio typoy ths ypoyrgoy anaferei gia diatagh EDE... krima.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω απο εδω και στο εξης ο ελεγχος να γινεται σε ολους τους χωρους.

Και οταν λεμε σε ολους τους χωρους εννοουμε σε ΟΛΟΥΣ τους χωρους:
ντουλαπες,ντουλαπακια,κατω απο γραφεια (γκου-χου,γκου-χου), αποχετευσεις, ψυγεια, κουζινες, παταρια,υπογεια και σιφωνια!

Προτεινω μαλιστα την προμηθεια θερμικων καμερων (σε συνεργασια με το ΝΑΤΟ) για τον εντοπισμο του καθε ζωντος οργανισμου εντος του χωρου εργασιας...

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

chris Κάνεις πλάκα αλλά .... δεν είναι για πλάκα ....
Ανώνυμε αυτός είναι ο λόγος που το ανέβασα ...
εκ των υστέρων όλοι θα πουν ότι φταίνε οι κακοί επιθεωρητές που δεν έκαναν καλά την δουλειά τους.
Δεν έψαξαν στα ψυγεια για ανασφάλιστους εργαζόμενους ...
Θα φταίνε δηλ. που πήγαν για έλεγχο
Του ΙΚΑ από την άλλη που δεν πήγαν ούτε γάτα ούτε ζημιά...
Το αν τελικά οι εργάτριες βγήκαν και παγωμένες και απελυμένες δεν το εξετάζει... κανείς ...
Εκνευρίζομαι ...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως η κατασταση ειναι για γελια και για κλαματα.

Νομιζω οτι εχουμε ξεφυγει γενικως...

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση πως τα ΜΜΕ προβάλλουν & διατυμπανίζουν την λογική ότι για όλα φταίει οτιδήποτε και οποιοσδήποτε έχει σχέση με τον κρατικό μηχανισμό (κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι, γουρούνια μπάτσοι,διεφθαρμένοι επιθεωρητές εργασίας κοκ). Κανείς από αυτούς δεν μπαίνει στον κόπο (ή δεν επιθυμεί) να κοιτάξει κάτω από το χαλί και να διακρίνει πραγματικά περιστατικά, αίτια και επιπτώσεις. Πασάρουν την είδηση ακατέργαστη όπως το ώμό κρέας στα πιράνχας. Και το ανησυχητικό είναι ότι ο κόσμος την καταπίνει.
Αν όντως ό Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου γνώριζε και δεν μίλησε, τότε να πάει αυτός στον εισαγγελέα και όχι μόνο οισυνάδελφοι να περάσουν από ΕΔΕ.
Τον κάνανε και ήρωα μη τον χαρακτηρίσω τώρα.

kon

Ανώνυμος είπε...

τα κλασικά...

θα βρουν καποιο φουκαρα να τον σταυρώσουν...

ο οποίος (ο απαραδεκτος) δεν εχει ματια με ακτινες Χ για να διαπερνά τοίχους πατώματα κτλ και να βλεπει τι υπαρχει πισω απο αυτά...

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Η υπόθεση είναι κουφή ο πρόεδρος των Σωματίων που δεν είπε τίποτα κατά την διάρκεια του ελέγχου, άρχισε να λέει πολλά όταν έφυγαν οι επιθεωρητές....
Όταν δηλαδή δεν ήταν δυνατόν να αποδειχθεί τίποτα ....
Ακατανόητο?