23 Φεβ 2009

Tην Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου όλοι στην Απεργία

Από το site της ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 οτην Πλατεία Κλαυθμώνος


Η πολιτική λιτότητας δεν έχει τέλος.


Η συνεχιζόμενη χρόνια λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, ο περιορισμός των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, η καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ και των συντάξεων, η υποχρηματοδότηση του ΟΠΑΔ που σύντομα θα προκαλέσει νέα κατάργηση των συμβάσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών, οι ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, ο περιορισμός της μονιμότητας και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η υποβάθμιση των δημοσίων κοινωνικών αγαθών, η εγκατάλειψη των υποσχέσεων για την επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο, καθώς και η διαρκής κοροϊδία για νέο μισθολόγιο είναι το αποτέλεσμα των Κυβερνητικών πολιτικών.


Ο αυταρχισμός η άλλη όψη της πολιτικής λιτότητας.


Στη συνέχεια ήλθαν τα ΜΑΤ και οι Δικαστικές προσφυγές. Ο αυταρχικός κατήφορος συνεχίζεται. Αντί για νέα πολιτική που θα δώσει λύσεις στα προβλήματά μας επιχειρείται καταστολή στους δίκαιους αγώνες μας.
Μετά τις εκατοντάδες προσφυγές από την Κυβέρνηση στα Δικαστήρια την τελευταία 10ετία για να κηρυχτούν παράνομες οι απεργίες πολλών Ομοσπονδιών, είδαμε και την Πρωτόγνωρη προσφυγή κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για απεργία που κήρυξε για τον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, για προβλήματα που είναι κοινά για όλους.
Η απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχτηκε παράνομη η απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επειδή δεν αποφασίστηκε από το Συνέδριο αλλά από το Γενικό Συμβούλιο ισοδυναμεί με κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας για το Δημόσιο.
Αυτή η δικαστική απόφαση μας γυρίζει σε άλλες εποχές και αποτελεί πρόκληση για το σ.κ., τα δημοκρατικά και συλλογικά δικαιώματά μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ………. Λοιπόν όλοι

Θα τα πούμε εκεί !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: