31 Μαρ 2009

Την Πέμπτη 02.04.2009 Απεργούμε !!!! ΟΛΟΙ

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για όλους τους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτηκού όσο και του Δημόσιου Τομέα. Η κυβέρνηση, εντείνοντας την αντιλαϊκή πολιτική της, συνεχίζει την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος σχεδιάζοντας «διορθωτικές» κινήσεις για τη δήθεν θετική αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στο πλαίσιο των κατευθύνσεων των Βρυξελλών και των οδηγιών του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Ένα μονόπλευρο σχέδιο που καλεί τους μισθωτούς να πληρώσουν για την «κρίση» λες και είναι αυτοί που τη δημιούργησαν.

Ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για τη συνέχιση της διαχείρισης της παρούσας καπιταλιστικής κρίσης, απαιτούμε, εδώ και τώρα, την ανατροπή αυτών των πολιτικών. Για να υπάρξει πραγματικά προοπτική λύσεων στα προβλήματα μας.Ειδικότερα μάλιστα στην παρούσα συγκυρία, η κυβέρνηση κραδαίνοντας ως δαμόκλειο σπάθη το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την απειλή της επιτήρησης και την επελαύνουσα κρίση, «αναθεωρεί» τον ταξικό προϋπολογισμό της, που πρόσφατα ψήφισε, επιβάλλοντας νέα σκληρότερη μονόπλευρη λιτότητα, με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αντεργατικούς νόμους, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, με νέες ιδιωτικοποιήσεις αντί πινακίου φακής, συνεχίζει να προωθεί την ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, τις απολύσεις, την ανεργία.

Γι΄ αυτό και η νεανική έκρηξη του Δεκέμβρη αντιμετωπίστηκε με αυταρχισμό καικύματα καταστολής καθώς και αθρόες προσαγωγές μαθητών στον εισαγγελέα, η Κωνσταντίνα Κούνεβα βρέθηκε στο στόχαστρο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των παρακρατικών, οι πολίτες που διαδηλώνουν αντιμετωπίζονται με «πυγμή και χημικά».Έτσι συστηματικά ολοκληρώνεται ένας εργασιακός Μεσαίωνας και ο εντεινόμενος αυταρχισμός σ’ όλο το φάσμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής είναι απαιτούμενο συμπλήρωμα.

Ένας Μεσαίωνας που τις επιπτώσεις του εμείς σαν επιθεωρητές εργασίας βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας …….


Για όλα αυτά όλοι στην απεργία στις 02.04.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: