23 Μαρ 2009

19 Mαρτίου κατατέθηκε το νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ

Διαβάζουμε ότι κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΣΕΠΕ. «Αναδιοργάνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών εποπτευόμενων από το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και άλλες διατάξεις»

Στo site της βουλής δεν το είδα ακόμα ανεβασμένο το έχει ανεβάσει ο σύλλογος Τεχνικών Επιθεωρητών στο blog του εκεί μπορείται να το δείτε …..

Υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στα 2 κείμενα το πρώτο που είχαν δημοσιεύσει στο νετ και συζήτησαν στην Γενική τους συνέλευση με αυτό που δημοσιεύουν τώρα οι τεχνικοί. Στο πρώτο προβλεπόταν η στελέχωση του ΣΕΠΕ με :

Α)10 Θέσεις ΠΕ Διοκητικού – Οικονομικού

Β)3 Θέσεις ΠΕ Ναυπιγών

Γ) 2 Θέσεις ΤΕ Ναυπιγών

Δ) 2 Θέσεις ΤΕ Μηχανολόγων

Ε) 63 θέσεις ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού

ΣΤ) 20 Θέσεις ΔΕ Τεχνικών – Οδηγών

Στο τελευταίο αντίστοιχα οι θέσεις που προβλέπονται είναι:

Α) 56 θέσεις ΠΕ Διοικητικοί

Β)3 θέσεις ΠΕ Ναυπηγοί

Γ) 2 θέσεις ΤΕ Ναυπηγοί

Δ) 15 θέσεις ΠΕ Ιατροί

Ε) 11 θέσεις ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού

ΣΤ) 5 θέσεις ΔΕ Τεχνικοί

Ζ) 8 θέσεις ΔΕ Οδηγοί

Ε αυτοί οι νέοι αριθμοί προσλήψεων τι λένε? 56 κοινωνικοί επιθεωρητές σ΄όλη την Ελλάδα τη στιγμή που το 2008 το 2009 και 2010 βγάινουν τόσοι συνάδελφοι σε συνταξη? Καλύπτονται τουλάχιστον αυτοί? .... Το αίτημά μας για πρόσληψη ΔΕ (γραμματιακή υποστήριξη να μην έχουμε εργατικές διαφορές ελέγχους, πρωτόκολα κλπ) πάλι έγινε γαργάρα .... 11 θέσεις ... που θα πρωτοπάνε αυτοί?

Το καλύτερο του Νομοσχεδίου είναι το άρθρο 13 σύνδεση Ιντερνετ σ’ όλες τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ το καλοδεχόμαστε έστω και αργά.

Άρθρο 13Διασύνδεση υπηρεσιών Σ.ΕΠ.Ε. με διαδίκτυο

Όλες οι Υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας συνδέονται στο διαδίκτυο και αποκτούν πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης και βάσεις δεδομένων απαραίτητες για την ορθή λειτουργία τους και την άρτια, συνεχή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των Επιθεωρητών Εργασίας για θέματα αρμοδιότητάς τους. Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ρυθμίζεται κάθε λεπτομέρεια της ανωτέρω περιπτώσεως.

Άντε και με μια ηλεκτρονική συνδρομή στο ΔΕΝ θα έχουμε όλες τις συμβάσεις στο γραφείο μας με ένα κλικ …..


Ο Κ. Κοντός έστειλε, λέει, στον ΗΣΑΠ Σ έγγραφο, που έχει ημερομηνία 13 Μαρτίου 2009 και απευθύνεται στον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού.O γενικός γραμματέας του υπουργείου συνιστά στον ΗΣΑΠ να επιμείνει στην εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας εκ μέρους της ΟΙΚΟΜΕΤ και τονίζει ότι η παραβίαση των όρων της εργατικής νομοθεσίας συνιστά λόγο καταγγελίας της σύμβασης μεταξύ ΗΣΑΠ και ΟΙΚΟΜΕΤ, σύμφωνα με την 30440/8/5/2006 εγκύκλιο του υπουργείου.


Πηγή : Ελευθεροτυπία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση που δεν υπάρχουν σχόλια για το επίμαχο άρθρο 2. Και δεν αναφέρομαι τόσο στην παράγραφο 6 που μπερδεύει τις "οικονομικές σχέσεις" μεταξύ Επιθεώρησης και Κεντρικής υπηρεσίας, όσο στην πρώτη του παράγραφο. Δεν είναι πολύ επικίνδυνο οι μεταθέσεις μεταξύ των δύο υπηρεσιών να γίνονται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπαλλήλων; Γιατί οι εκάστοτε ορέξεις της διοίκησης μπορούν να καθορίζουν τη θέση των υπαλλήλων; όταν μάλιστα τα μηνύματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

...από την κεντρική υπηρεσία.

Ανώνυμος είπε...

ti fovasai re file- mhn se pane sepe kai doylepseis ligo?