11 Μαρ 2009

Υπουργική απόφαση

Η επίμαχη υπουργική απόφαση πατάει στην παράγραφο 4 και 5 του άρθρου 76 και έχει ως εξής :

Η παράγραφος 5 του άρθρου 9 του ν. 2639/1998 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«5. Στο τακτικό − μόνιμο και με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το οποίο συμμετέχει στην εν γένει εκπλήρωση της αποστολής του Σ.ΕΠ.Ε, χορηγούνται έξοδα κίνησης που καθορίζονται στο ποσό των διακοσίων (200) ευρώ μηνιαίως.
Το παραπάνω ποσό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, μη δυνάμενο να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες
εργαζομένων. Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ρυθμίζονται η διάθεση των υπαλλήλων, η συγκρότηση των συνεργείων και κάθε άλλη λεπτομέρεια.»
και για να μην λέμε λόγια ας δούμε και τις εν λόγω παραγράφους (όλοι τις ξέρουμε αλλά η επανάληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν)
Άρθρο 5 Οι διατάξεις της παραγράφου 7 του άρθρου 38 του ν. 2008/92 (ΦΕΚ 16Α) εφαρμόζονται και για τους κοινωνικούς, Τεχνικούς και Υγειονομικούς Επιθεωρητές Εργασίας που υπηρετούν στο Σ.ΕΠ.Ε. και μετακινούνται για τη διενέργεια επιθεωρήσεων, ελέγχων, μετρήσεων εργασιακών παραγόντων και τη διερεύνηση των εργατικών ατυχημάτων. Ως προς τον ……κλπ
Άρθρο 7 Με απόφαση του Υπουργού εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων είναι δυνατόν να ανατίθενται σε υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων αρμοδιότητες παροχής συνδρομής στις υπηρεσίες του Σ.ΕΠ.Ε. για την διενέργεια και την εν γένει εκπλήρωση της αποστολής του.
Οι ως ανω υπάλληλοι έχουν τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του προσωπικού του Σ.ΕΠ.Ε. κατά το διάστημα που ασκούν τα εν λόγω καθήκοντα.


Αναρωτιέμαι το λοιπόν είναι το προσωπικό των Δ/νσεων του ΣΕΠΕ, ΣΕΠΕ? Ναι με τα έως τώρα δεδομένα ήταν. Αλλάζει κάτι?
Αλλάζουν οι αρμοδιότητές μας?

Παιδιά για να μετρηθούμε να δούμε πόσοι είμαστε …. ΣΕΠΕ και πόσοι όχι … μια και απ’ ότι φαίνεται δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις.

Κατά τα άλλα δεν έχει πάρει αριθμό ΦΕΚ ακόμα …. Οπότε είμαστε σε αναμονή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΗΘΟΥΝ...ΚΥΡΙΟΙ ΑΔΙΚΟ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ........ΧΑΜΟΣ .........

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, μας έχουν βγάλει την ψυχή...

Συμφωνώ ανώνυμε...ΧΑΜΟΣ!!!!!!!!!!!

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Ναι άδικο αλλά για το ΣΕΠΕ ήταν ... τεσπα ... δες το σημερινό άρθρο μια και δεν έχει και πολύ σημασία το πότε θα καταβληθούν αλλά η ημερομηνία έναρξης της ισχύος του.