20 Μαρ 2009

Κουκούλα, μόδα ή αδίκιμα

Της κουκούλας το κάγκελο γίνετε σ' αυτή τη χώρα...... του κουκουλώματος γενικά.

Η χρήση κουκούλας ή η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου όποιου συλλαμβάνεται να διαπράττει συγκεκριμένα αδικήματα, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές και σωματικές βλάβες, θα θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντική περίσταση και ο δράστης που θα συλλαμβάνεται θα τιμωρείται με βαρύτατες ποινές. Γιατί λέει ο κύριος Δέντιας εκ μέρους της Κυβέρνησης "Θεωρούμε ότι ο Έλληνας δεν μπορεί να ντρέπεται για τα χαρακτηριστικά του και να διαμαρτύρεται χωρίς να τα εμφανίζει. Δεν μπορεί να εγκληματεί αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του"



Διαλέγω κάποια που μου άρεσαν






Σοκαριστικά μέτρα για την ελληνική κοινωνία ανακοίνωσε η οργάνωση «Σέχτα Φοροεισπρακτών» ή αλλιώς οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως είναι η επίσημη ονομασία, με πρόφαση την οικονομική κρίση. Επιγραμματικά:
0% αύξηση σε 478.000 υπαλλήλους
Πενιχρά επιδόματα αντί αυξήσεων
Κεφαλικοί φόροι
από Αναρχοκουμμούνι






Όλα αυτά συζητούνται τη στιγμή που η ελληνική έννομη τάξη προβλέπει ήδη από το 1976, στον Ποινικό Κώδικα, ότι τιμωρείται βαρύτερα (με ποινή τουλάχιστον δύο αντί ενός έτους), η αντίσταση κατά της Αρχής, όταν ο συλληφθείς καλύπτει ή αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του (άρθρο 167 Π.Κ.). Η επιβαρυντική αυτή περίπτωση (που σε καμία περίπτωση δεν τόλμησε να κάνει κακούργημα το πλημμέλημα της αντίστασης) τέθηκε σε ισχύ σε μια εποχή επίσης έντονης κοινωνικής αναταραχής. Ηταν τότε που η χώρα συνταρασσόταν από σφοδρές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις (Μάιος 1976), ενάντια στον αντεργατικό νόμο 330 της κυβέρνησης Καραμανλή. Ωστόσο νομολογιακά, δεν φαίνεται να απαντάται κάποια υπόθεση που η συγκεκριμένη επιβαρυντική περίπτωση να έχει εφαρμοσθεί.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Εφαρμόστε τους υπάρχοντες νόμους ή διαβάστε του έστω πριν κάνετε ανακοινώσεις ...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΠΙΘ/ΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ . Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΑΣΑ ΕΡΓΑΣΙΑ , ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩΝΑ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΘΡΠΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΝ ΑΡΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΕΒΑ.........ΑΣ ΞΥΠΝΙΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ............

Ανώνυμος είπε...

Με τους λοιπούς (βλέπε Ευαγγελάτος) που βγαίνουν δημόσια και λένε ότι θένε... κόβοντας και ράβοντας τα στοιχεία όπως θένε .. τι θα γίνει. Θα ποινικοποιηθούν αυτές οι συμπεριφορές?

Ανώνυμος είπε...

Nαι παιδια...το εχουν παραχεσει...