19 Μαρ 2009

Δεν έχει λέει αυξήσεις το 2009

Με τι κομψό τρόπο τα διατυπώνει όλα αυτή η κυβέρνηση είναι να το θαυμάζεις. Δεν θα δοθούν αυξήσεις … αυτό το έτος, το 2009. Το αποφασίζουμε και διατάσουμε.


Δεν θα δώσουν αυξήσεις μόνο καροτάκι στους μισούς και στους άλλους μαστίγιο. Αυτοί που στις 31.12.2008 έπαιρναν μικτό μισθό(εξαιρουμένης της οικογενειακής παροχής) 1.500 ευρώ μηνιαίως θα πάρουν εφάπαξ έκτακτο οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ. Το μέτρο αυτό αφορά 135.000 μισθωτούς. Αυτοί τώρα που είχαν μεικτές αποδοχές από 1.500 ευρώ ως και 1.700 ευρώ μηνιαίως θα πάρουν εφάπαξ έκτακτο επίδομα 300 ευρώ. Το μέτρο αφορά 78.000 υπαλλήλους του Δημοσίου. Τίποτα δεν θα πάρουν για το 2009 σε 478.000 μισθωτοί του Δημοσίου, οι οποίοι λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές από 1.700 ευρώ.


Α να μην ξεχάσω τα 300 ή τα 500 θα είναι αφορολόγητα και δεν θα επιβαρυνθούν με εισφορές και άλλες κρατήσεις.


Και ρωτάω εγώ τώρα ποιους τιμωρεί το μέτρο αυτό? Ποιες ανισότητες άρει? Ποιοι είναι οι τυχερότεροι - άτυχοι μα φυσικά οι κατηγορίες των ΠΕ με πολλά χρόνια στο δημόσιο. Παλιός και μορφωμένος …. Εγκληματικό και πρέπει να πληρώσεις γ’ αυτό. Στην πράξη βέβαια δεν υπάρχουν σ’ αυτά τα σχέδια χαμένοι και κερδισμένοι. Χαμένοι είμαστε όλοι ….. Τόσο αυτοί από μας που θα πάρουν το βοήθημα ελεημοσύνη όσο και αυτοί που δεν θα το πάρουν. Δεν θα πάρετε αύξηση φέτος … του χρόνου και αν έχουμε κέφι..

Τι μυαλό το σκέφτηκε αυτό? Διεστραμμένο στα σίγουρα , καλά έχουν μεγάλη δεξαμενή από τέτοια μυαλά.


Το 2010 θα προχωρήσουν, λέει, στη θέσπιση του ενιαίου μισθολογίου αλλά μόνο γ΄ αυτούς που θα προσλαμβάνονται από δω και πέρα. Για να μην έχουν λέει διαφορετικούς μισθούς . Η γνωστή τους ισότητα προς τα κάτω. Αν υπάρχουν κάποιοι που δεν βλέπουν ε για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ισότητας ας βγάλουμε τα μάτια και στους υπόλοιπους. Σοφή σκέψη από σοφούς άνδρες ? Ναι παλιά καλή σοφία διαίρει και βασίλευε………..

Δεν υπάρχουν σχόλια: