24 Οκτ 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 24-10-11

Α. Η πρόσφατη καταδίκη των συναδέλφων μας, μετά από μια δικαστική απόφαση παρωδία, αποκάλυψε με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι οι Επιθεωρητές Εργασίας και όσοι συνδράμουν στο έργο τους διενεργούν, με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας, ελέγχους χωρίς καμία νομική προστασία και χωρίς την συνδρομή των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών.
Β. Η ψήφιση  από την Βουλή των Ελλήνων του πολυνομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο – βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία:
-  οδηγεί το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων σε ηθική και οικονομική εξόντωση,
- διαλύει το σύστημα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον Ιδιωτικό τομέα, προετοιμάζοντας το έδαφος για κατάργηση ακόμα και του κατώτατου μισθού,
-   οδηγεί στην σταδιακή δυνητική εξαφάνιση των εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων,
- διαλύει  τις Δημόσιες υπηρεσίες που μέσα από την δραματική συρρίκνωση τους τείνουν να μετατρέψουν τη χώρα σε τριτοκοσμική εξαφανίζοντας την έννοια του Κοινωνικού κράτους.
Γ. Στο χώρο του Υπουργείου μας η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου:
- συρρικνώνει και απαξιώνει τον ελεγκτικό μας μηχανισμό πανελλαδικά με αποτέλεσμα να ακυρώνει στην πράξη κάθε προσπάθεια προάσπισης και προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ :
- Την προστασία των συναδέλφων που διενεργούν ελέγχους.
Την κατάργηση του πρόσφατα ψηφισθέντος πολυνόμου.
Τη στήριξη των θέσεών μας από τα πολιτικά κόμματα και τις παραγωγικές τάξεις της χώρας.
-  Καλούμε την ΑΔΕΔΥ σε συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι την κατάργηση του ανωτέρω βάρβαρου πολυνόμου.
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
24ωρη απεργία την Τρίτη 25-10-2011.
-  24ωρη απεργία την Τετάρτη 26-10-2011.
Συγκέντρωση στις 25-10-2011 έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς 40 και παράσταση διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία.
-  Διακοπή των ελέγχων μέχρι να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν την προστασία μας κατά τη διενέργεια των ελέγχων.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ....ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ Η ΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΛΕΦΩΝ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ-ΔΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ....

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά μπράβο!! Έτσι χρειάζεται και ακόμα περισσότερο γιατί πλέον το επόμενο βήμα είναι να μας κλείσουν τελείως (μετά από τέτοια απαξίωση)!!
Χωρίς καμία σκέψη είμαστε όλοι δίπλα στους συναδέλφους γιατί στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας!!
Θα έλεγα όμως ότι κάτι μας ξέφυγε (χωρίς να έχω βέβαια επ'αυτού και περισσότερη ενημέρωση)!!
Μήπως θα πρέπει να δούμε λίγο αυτόν τον εξαίσιο επιχειρηματία που είναι καθόλα νομοταγής??
Μήπως θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει μία επίσκεψη στην επιχείρησή του από διάφορους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ΙΚΑ ΣΕΠΕ ΣΔΟΕ κλπ!! Όπως δηλαδή ΔΕΝ έγινε (από ότι γνωρίζω τουλάχιστον) στα Τρτίκαλα.....στο Βόλο.....κλπ (δεν έχει σημασία αν έγινε σε Κοινωνικούς Επιθεωρητές η Τεχνικούς)??
Δεν είναι πόλεμος αυτός, είναι μια άμεση απάντηση στην ανεξέλεγκτη όρεξη του κάθε ανεγκέφαλου που θεωρεί ότι είναι (και δυστυχώς είναι και με τη βούλα του δικαστηρίου πλέον) ο μάγκας!!

Ανώνυμος είπε...

Στην επαρχία είναι αλλιώς. Στην Αθήνα ο καθένας κοιτάει τον Κ@λο του και δεν παει να πνιγει ο συναδελφος του διπλανου γραφειου.

Οι έλεγχοι πρέπει να είναι συνοδεία αστυνομίας.
Με τόσα αλλοδαπά και λαθρομετανάστευση, το ζήτημα είναι και αστυνομικής φύσεως.

Ανώνυμος είπε...

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ......

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι εγώ δεν συμφωνώ με τον χαρακτηρισμό "δίκη-παρωδία" και γενικά δεν μου αρέσουν οι αφορισμοί. Την σέβομαι όμως. Για αυτό σας γνωρίζω, για ενισχυση των ισχυρισμών για το τι συμβαίνει σε μια ποινική δίκη, το εξής link: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=320671. Αν θεωρείτε πως η δίκη ήταν παρωδία, μήπως θα έπρεπε οι παριστάμενοι να υποβάλλουν αναφορά στον Άρειο Πάγο;

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε ήσουν παρόν στην δίκες?Γιατί αν ήσουν παρόν, μάλλον νομίζω ότι είσαι ο μοναδικός που το ισχυρίζεσαι αυτό.Αν δεν ήσουν τότε δικαιολογήσαι να λες ότι θέλεις....Γιατί Δεν μπορείς να καταλάβεις...

Ανώνυμος είπε...

Λόγω προσωπικού προβλήματος δεν μπορούσα να είμαι.

Ανώνυμος είπε...

Eντάξει σεβαστό.Άσε λοιπόν να ξέρουν αυτούς που ήταν εκεί να ξέρουν τι έγινε και πώς έγινε...

Ανώνυμος είπε...

Eντάξει σεβαστό.Άσε λοιπόν να ξέρουν αυτούς που ήταν εκεί να ξέρουν τι έγινε και πώς έγινε...

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που υπάρχει αμοιβαίος αλληλοσεβασμός. Αν, λοιπόν, παραδεχθούμε και αποδεχθούμε πως είναι δίκη-παρωδία και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αφού ήσουν εκεί, και αν δεχθώ την εμπειρία του frank που αναφέρει σε προηγούμενο post, τότε ίσως μια διαμαρτυρία στον (Διοικητικό) Προϊστάμενο του Δικαστηρίου να πρέπει να γίνει. Θα πρέπει να καταλάβουν και οι κρίνοντες πως και εκείνοι κρίνονται και λογοδοτούν. Το γεγονός πως είναι ισόβιοι και μόνιμοι τους επιφορτίζει με το βάρος της αυξημένης ευθύνης και για αυτό θα πρέπει να συμπεριφέρονται ανάλογα. Αυτό, πιστεύω, πως μπορεί να γίνει όχι μεμονωμένα, αλλά μέσω του οργάνου που μας εκπροσωπεί. Το παράπονο, αν κατάλαβα καλά, είναι πως η διεύθυνση της συζήτησης και η στάση των δικαστών δεν ήταν η δέουσα. Φυσικά, για την ουσία αρμόδιο είναι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου προσωπικά, πιστεύω πως οι συνάδελφοι θα δικαιωθούν, διότι η απόφαση είναι ουσία αβάσιμη και νομικά αίολη.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε συμφωνώ μαζί σου. Από όσο γνωρίζω οι συνάδελφοι θα ασκήσουν έφεση προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.Όσο αφορά τους δικαστικούς φυσικά και θα πρέπει να κριθούν, αλλά πρέπει να το χειριστούν οι δικηγόροι μαζί με τον Σύλλογο.Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει όμως αυτό για λόγους ανεξάρτητης αρχής.

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω πως μπορεί να γίνει, αλλά είναι θέμα βούλησης και τόλμης. Θα ήθελα, επίσης, να ενημερώσω τους συναδέλφους και για ένα άλλο θέμα. Έμαθα πως τελικά μας διέκοψαν την συνδρομή του ΔΕΝ. Στην Υπηρεσία ήρθε μόνο ένα τεύχος για το Τμήμα και όχι για τον κάθε ένα προσωπικά. Μου είπαν, επίσης, χωρίς να μπορώ να το διασταυρώσω, αφού δεν ήμουν στην Γ.Σ., πως αυτό συζητήθηκε την Δευτέρα, αν και δεν μας ενημέρωσε επίσημα ουτε ο Σύλλογος, ούτε καν η Αυτόνομη Πρωτοβουλία. Είχα την εντύπωση πως το θέμα είχε διευθετηθεί από το καλοκαίρι, αλλά έκανα λάθος. Έχει περάσει ένας μήνας και δεν έχω τα τελευταία τεύχη και συνεπώς δυστυχώς θα αναγκαστώ να ανανεώσω μόνος μου την συνδρομή, γιατί το ΔΕΝ πέραν του ότι είναι ένα αξιόλογο νομικό περιοδικό, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για μένα, αφού παρέχει έγκυρη, έγκαιρη και επίκαιρη γνώση, αν λάβουμε υπόψη την ταχύτητα της νομοθεσίας και της νομολογίας. Αν διευθετηθεί το θέμα από τον Σύλλογο ή το Υπουργείο ελπίζω το ΔΕΝ να μου επιστρέψει τα 40€.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝ ΑΧΡΗΣΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ....ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,,,ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ...ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ...
ΓΡΙΚΑΣ Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΡΙΚΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ......

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΔΕΝ ΑΧΡΗΣΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ....ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ,,,ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ...ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ...
ΓΡΙΚΑΣ Κ ΥΠΟΥΡΓΕ ΓΡΙΚΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ......

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος να μας πεί και σε μας τους μακρυνούς επαρχιώτες
ποιά ήταν η συμμετοχή στην 48ωρη απεργία μας?
Είχε επιτυχία η συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο?
΄΄Συγκινήθηκε ΄΄ κανένας από τους πολιτικούς προισταμένους μας με τη όλη ιστορία?
Γιατί δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ όπως γίνεται σε ανάλογες κοινητοποιήσεις πχ των Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών ,των εργαζομένων στην καθαριότητα και άλλους?
Γιατί δεν μαθαίνουμε λεπτομέρειες για τον εργοδότη που ουσιατικά εξευτέλησε ένα ολόκληρο Υπουργείο και μας είπε με τον τρόπο του πού έχει γραμμένο το ΄΄εντελώς αναβαθμισμένο ΄΄από τον Ν.3996 ΣΕΠΕ? Και μην μου πεί κανείς τα περί μη κοινοποίησης στοιχείων ελέγχου και τα ρέστα γιατί εδώ θα γελάσουμε .
Τι επιπτώσεις είχε ή θα έχει ο συγκεκριμένος εργοδότης και άλλοι που είχαν παρόμοια συμπεριφορά στο παρελθόν ώστε να το λάβουν υπ'όψιν οι υποψήφιοι αντιγραφείς τους?
Τι θέση πήρε, αν πήρε, ο Υπουργός και τι προτίθεται να κάνει σχετικά με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλλευσης ?
Ενδιαφέρεται κανείς για το πώς Επιθεωρητές Εργασίας του Χιλιάρικου (μαζί με τις υπερωρίες και τις αργίες) θα επιβάλλουν υπέρογκα πρόστιμα και για το πώς θα νοιώθουν όταν ρωτάνε τους εργαζόμενους (όσους βέβαια έχουν απομείνει )στα πλαίσια του ελέγχου για την αμοιβή τους και θα ακούν ποσά μεγαλύτερα από αυτά που παίρνουν οι ίδιοι σαν ελεγκτές με τόσες αυξημένες ευθύνες και με τον φόβο της φυλακής πάνω από το κεφάλι τους?
Ας μην ρωτήσουμε για την δικαιοσύνη και για το πώς αθωώνονται εργοδότες που παραπέμπονται από Επιθεωρητές για καραμπινάτες παραβάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας μόνο και μόνο με την φυσική τους παρουσία στο Δικαστήριο και για το πώς καταδικάζονται Υπάλληλοι που το έγκλημά τους ήταν ότι έκαναν αυτό που υποχρεούνται να κάνουν .
Για τα δύο πρώτα ερωτήματα περιμένω απάντηση για τα υπόλοιπα μη περιμένετε.