17 Οκτ 2011

48ωρη απεργία 19- 20 Οκτωβρίου 2011

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η Κυβέρνηση, προσφέροντας «γη και ύδωρ» στους τραπεζίτες, στο παρασιτικό κεφάλαιο, στους δανειστές και στους κερδοσκόπους και με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας, σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί, οδηγεί με βεβαιότητα στη φτώχεια και την εξαθλίωση ολόκληρη την Κοινωνία: Τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα μεσαία και τα αδύναμα λαϊκά στρώματα.
Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του «μνημονίου». Η ύφεση βαθαίνει περισσότερο, η ανεργία εκτινάσσεται σε ανατριχιαστικά ύψη, η οικονομία καταρρέει, το βιοτικό επίπεδο της λαού μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω. Οι εργαζόμενοι και η Κοινωνία οδηγούνται σε απόγνωση, η Οικονομία σε κατάρρευση και η χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Η Κυβέρνηση για να περάσει τα σχέδιά της και να εφαρμόσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Κουρελιάζει τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, τα συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα!!!
Απόδειξη, οι απολύσεις ακόμη και μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.
Αυτές οι αντιλαϊκές επιλογές αποκαλύπτουν, όχι μόνο την ακραία αναλγησία αυτής της πολιτικής, αλλά και την έλλειψη οποιασδήποτε πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησής τους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε με τον αγώνα μας να ανατρέψουμε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.
Να προστατέψουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, το νερό, την ενέργεια που θέλουν να τα παραδώσουν στους ιδιώτες και να διασφαλίσουμε ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας στη σημερινή εποχή της άγριας κυβερνητικής βαρβαρότητας.
Αγωνιζόμαστε για μια άλλη πολιτική που θα αναγνωρίζει το κοινωνικό περιεχόμενο της εργασίας. Για μια πολιτική που θα έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που θα διευρύνει τη Δημοκρατία και το Κοινωνικό Κράτος.
Αγωνιζόμαστε για μια πολιτική που θα περιλαμβάνει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολογία του μεγάλου πλούτου, την ενίσχυση των Δημοσίων Επιχειρήσεων και των Δημοσίων Υπηρεσιών, την ενίσχυση των εισοδημάτων μας και ένα δίκαιο Φορολογικό Σύστημα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα Συνδικάτα και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, όλοι μαζί, με διαλεκτική λειτουργία, με συλλογικότητα και ενότητα στη δράση.
Να συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία και οδηγούν μεγάλα κοινωνικά στρώματα στην εξαθλίωση.
Με ενότητα και αποφασιστικότητα αντιστεκόμαστε σε μια πολιτική που μας στέλνει στην απόλυση και την ανεργία, σε μια πολιτική που καταστρέφει τη ζωή μας, τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά, το μέλλον των παιδιών μας, την ίδια τη χώρα.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
με απεργίες, καταλήψεις, συγκεντρώσεις, πορείες,
για να ανατρέψουμε αυτή τη μνημονιακή πολιτική
και κάθε άλλη εκδοχή της
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
στις 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ μαζί με τον Ιδιωτικό Τομέα
στα πλαίσια της Γενικής, Πανεργατικής Απεργίας
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!
ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 στο Πεδίον του Άρεως
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 στο Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: