22 Οκτ 2011

Δικαιοσύνη;;;

είμαι πολύ σοκαρισμένη και πολύ θυμωμένη για να γράψω αναλυτικά
οι συνάδελφοι καταδικάστηκαν σε 18 μήνες φυλάκιση για "απόπειρα παθητικής δωροδοκίας"
δεν κατάφεραν να αποδείξουν δηλαδή ότι δεν είναι ελέφαντες!!! χωρίς φυσικά να βρεθούν χρήματα, χωρίς αποδείξεις, με συνταγμένο δελτίο ελέγχου...

επειδή μας τέλειωσαν τα λόγια και πρέπει να περάσουμε στις πράξεις (πριν περάσουμε αίφνης την πόρτα της φυλακής) ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ τη Δευτέρα στη Γενική Συνέλευση!
Επιτέλους πρέπει να δράσουμε

καλός ο ύπνος του δικαίου, αλλά πίσω από τα κάγκελα είναι πολυτέλεια, δε νομίζετε;

8 σχόλια:

viernes είπε...

Και άμεσα γενική συνέλευση και στη Βόρεια Ελλάδα. Άμα περάσει και αυτό σαν όλα τα άλλα τελειώσαμε. Ο εφησυχασμός πλέον οδηγεί στα σίδερα ....

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, δεν ήμουν σε καμμία ακροααματική διαδικασία, λόγω απόστασης. Δεν γνωρίζω την υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων. Από την στιγμή, όμως, που καταδικάστηκαν, αδίκως, οι συνάδελφοι, θεωρώ πως θα πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για το τι έγινε λάθος ή τι δεν έγινε και οι συνάδελφοι καταδικάστηκαν. Και εννοώ από την πλευρά της Υπηρεσίας. Προστατεύθηκαν επαρκώς; καλύφθηκαν επαρκώς από όλους τους Προϊσταμένους τους; Θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός γιατί οι δικαστές δεν πείστηκαν. Θα πρέπει να μας προβληματίσει το γεγονός γιατί πείστηκαν πως κάτι συνέβη. Θα πρέπει να μας προβληματίσει γιατί ήταν καχύποπτοι και γιατί τους έπεισε ο εργοδότης. Για αυτό αύριο θα πρέπει να υπάρξει ένας ώριμος, γόνιμος και υπεύθυνος διάλογος για το πως πρέπει να διενεργούμε τον έλεγχο και για το πως πρέπει να αντιδράμε σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν πιστεύω πως πρέπει να ξεκινήσουμε τους αφορισμούς εις βάρος των δικαστών. Για να καταδικάσουν τους συναδέλφους εκείνοι, ως τρίτοι, έλαβαν υπόψη τους ότι κάτι έγινε ή ότι κάτι δεν έγινε και από αυτό που δεν έγινε συμπέραναν πως κάτι άλλο συνέβη. Τέλος, παρατηρώ πως τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια σύμπλευση, τουλάχιστον σε επίπεδο ανακοινώσεων, των Συλλόγων των Τεχνικών και της Βορείου Ελλάδος. Το συγκεκριμένο, όμως, θέμα αφορά όλους μας, διότι όλοι ανεξαρτήτως ειδικότητας και γεωγραφικών ορίων μας θίγει, μας πλήττει και μπορεί να μας συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Για αυτό τον λόγο, ίσως θα πρέπει να υπάρξει μια συνάντηση όλων των συλλόγων, Υπουργείου, Β. Ελλάδος, Τεχνικών, να καθήσουν στο ίδιο τραπέζι και να λάβουν κοινές αποφάσεις και δράσεις και να προτείνουν κοινές νομοθετικές παρεμβάσεις. Πιστεύω πως μια ελάχιστη συναίνεση και συνεννόηση και ένας κοινός τόπος τουλάχιστον για τους ελέγχους θα μπορεί να βρεθεί. Διότι, επαναλαμβάνω, μπορεί να βρεθούμε κατηγορούμενοι είτε κοινωνικοί, είτε τεχνικοί επιθεωρητές, ειτε και μάζί και από κοινού μια και τώρα κάνουμε κοινούς ελέγχους, είτε βρισκόμαστε Αθήνα, είτε Θεσσαλονίκη είτε οπουδήποτε αλλού.
Τέλος, αντιλαμβάνομαι πως το συγκεκριμένο θεμα έρχεται σε μια άσχημη στιγμή για όλους μας, αφού μας περικόπτουν βάναυσα τις αποδοχές, ενώ επίκειται και μια άγνωστη αναδιάρθωση όλων των Δημοσίων Υπηρεσιών. Και το θέμα, όμως, της προστασίας κατά τον έλεγχο άπτεται της καθημερινότητάς μας. Για αυτό πιστεύω πως θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα και σε αυτό, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Τα ζητήματα είναι μεν διαφορετικά, όμως, είναι φλέγοντα και σημαντικά, διότι αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητά μας, είτε οικονομική είτε υπηρεσιακή.

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Συνάδελφε εγώ ήμουν παρούσα σε όλες τις δίκες …… κατά τη γνώμη μου α) η δικαιοσύνη είναι τυφλή κουφή, και προκατειλημμένη β)η νομική υποστήριξη των συναδέλφων ήταν εξαιρετική …..αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα μπορούσε να ειπωθεί….. Όλα αυτά θα είχαν κάποιο νόημα αν η έδρα άκουγε. Να φανταστείς ο χώρος που έγινε ο έλεγχος παρακολουθούνταν από κάμερες και δεν δέχτηκαν οι «άξιοι δικαστές» να ζητήσουν αυτό το υλικό…… ούτε τα ποινικά μητρώα όλων των εμπλεκομένων δεν ζήτησαν, τους μάρτυρες που ζητήθηκαν να καταθέσουν απόρριψαν…… Αυτό που ζήσαμε είναι πέρα από κάθε φαντασία . Παραλογισμός με μόνη απόδειξη την ώρα που οι συνάδελφοι μήνυση και το ότι δεν έγραψαν στο δελτίο αναλυτικά τις ύβρης και τις απειλές (χρηματισμός)
Τόσο συνάδελφοι από τη βόρεια Ελλάδα όσο και από το ΚΕΠΕΚ ήταν παρόντες στο δικαστήριο …… και αυτό είναι το μόνο θετικό της υπόθεσης η ενότητα (βορείων- νοτίων , κοινωνικών – τεχνικών, κεντρικών – περιφερειακών) κλπ
Παράλληλα με όλα τα άλλα να ενημερώσω για την μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ εδώ φωτό http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1891932877955.75976.1830527023&type=3

Ας είναι μια γόνιμη συνεδρίαση η αυριανή με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Φαντάζεστε να φτάσουμε στο σημείο να γράφουμε στο δελτίο ελέγχου και αυτά που μας λένε ή μας κάνουν για να μην καταδικαστούμε; Δηλ. "κατά τον έλεγχο ο εργοδότης μας έβρισε με τους χαρακτηρισμούς ....., στην συνέχεια χειροδίκησε πάνω μας, γρονθοκοπώντας στο αριστερό μάτι κλπ;". Πραγματικά, δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσω ή να κλάψω, πάντως είναι κωμικοτραγικό. Μήπως θα πρέπει να κυκλοφορούμε με κασετοφωνάκια και κάμερες καλύτερα; Αυτός και αν ειναι hi-tech έλεγχος!!!!. Θα είμαστε το πρώτο είδος βιονικού επιθεωρητή. Πάνω του θα φέρει κάμερα με μικρόφωνο για να καταγράφεται ο,τιδήποτε συμβαίνει στον έλεγχο, προκειμένου να αποδεικνύει σε κάθε καχύποπτο εισαγγελέα ή δικαστή πως δεν ζήτησε χρήματα.

frank είπε...

Οι συνάδελφοι καταδικάστηκαν σε μια δίκη – παρωδία. Μια εισαγγελέας που χασμουριόταν κι έφτιαχνε το μαλλί της σα γλάστρα σε πρωινάδικο, υιοθέτησε σχεδόν αυτούσια την εξιστόρηση του εργοδότη και πρότεινε καταδίκη. Μια πρόεδρος που σε όλη τη διάρκεια των αγορεύσεων κοιτούσε αποχαυνωμένη το άπειρο λες και παρακολουθούσε τούρκικο σήριαλ σε κάποια αόρατη τηλεόραση ανακοίνωσε την ομόφωνη καταδικαστική απόφαση.

Με το έτσι θέλω, χωρίς αποδείξεις, χωρίς καν λογική. Τι κι αν οι δικηγόροι υπεράσπισης χτυπιόντουσαν προσπαθώντας να τεκμηριώσουν τα αυτονόητα, τι κι αν το κατηγορητήριο έμπαζε από παντού, τι κι αν ο εργοδότης είχε αλλάξει δυο-τρεις φορές την κατάθεσή του. Κανένα πρόβλημα, κανένα «τεκμήριο αθωότητας». Δυστυχώς, οι συνάδελφοι δεν ήταν Ψωμιάδηδες να αθωωθούν «λόγω αμφιβολιών» δεν ήταν μεγαλοπαράγοντες να τη σκαπουλάρουν, δεν ήταν λαμόγια να λαδώσουν το παραδικαστικό κύκλωμα. Ήταν δυο υπάλληλοι που έκαναν τη δουλειά τους, κινήθηκαν στα πλαίσια του νόμου και ακολούθησαν τις – όποιες – οδηγίες πήραν από την υπηρεσία τους. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία τύχη στο δικαστήριο.

Χτες κατάλαβα πως δεν αξίζει η παραμικρή εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Αυτό που ζήσαμε ήταν η Δίκη του Κάφκα. Ξεπέρασε κάθε φαντασία, κάθε όριο, κάθε κανόνα. Απέναντι σε ένα τέτοιο παραλογισμό δε στέκεται κανένα λογικό επιχείρημα, δε μπορεί να λειτουργήσει κανείς με κανόνες νομιμότητας, δεν υπάρχει διαπραγμάτευση όταν καταρρέει ο ορθός λόγος.

Ανώνυμος είπε...

σαπια η δικαιοσυνη, οποιος ειναι λαμογιο, μαφιοζος, πολιτικος, αθωωνεται στα ελληνικα δικαστηρια.
Οποιος ειναι φουκαρας και μπλεξει με δικηγορους και δικαστες ειναι υποψηφιος για τον κορυδαλλο.. Κριμα γιατι τον ηξερα , το εναν, συναδελφο και δεν ηταν ικανος ουτε μυρμηγκι να πατησει...μποχα και βρωμα , παντου σε αυτην τη χωρα.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ-ΝΤΡΟΠΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ?
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ??ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΜΟΥΡΙΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΟΙΜΟΝΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ...
Τι να πεις κανείς?Μόνο όσοι το ζήσαμε μπορούμε να το καταλάβουμε, κανένας άλλος...Δεν το χωράει ανθρώπινος νους.. με μόνη μαρτυρία του αλήτη του εργοδότη έτσι απλά η έδρα καταδίκασε δύο ανθρώπους που με εντολή του ειδικού Γραμματέα πήγαν να κάνουν έλεγχο.Αλήθεια είναι τόσο ηλιθιοι και ζήτησαν λεφτά πάνω από τις κάμερες?και είναι ακόμα πιο ηλιθιοι που εκλιπαρούν ένα μήνα τώρα να φέρουν το βίντεο??Τι? για να δουν ΄"πως τα παίρνουν", με εντολή τυ Γραμματέα πήγαν, ο ένας συνάδλφος νέος στην υπηρεσία 4ος έλεγχος ήταν, ο άλλος με τόση εμπειρία, μα είναι δυνατόν???Τόση ΑΔΙΚΙΑ?ΜΑ ΤΟΣΗ? Δυστηχώς αν δεν είσαι "ΝΥΧΤΑ" οι παρευρισκοντες καταλαβαίνουν πας φυλακή. ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί συνάδελφοι είναι λυπηρό αλλά και αληθινό: οι Επιθεωρήσεις είναι κρεατομηχανές για τους υπαλλήλους τους.
Οι πολιτικές ηγεσίες ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους και έχουν τους..«Επιθεωρητές» για να εκτονώνονται εργοδότες και εργαζόμενοι.
Και επίσης είναι θλιβερό αλλά και αληθινό: ΔΕΝ υπάρχουν σύλλογοι.
Ο καθένας κάνει το κομμάτι του, το φέουδο του για να περνάει καλά.

Είναι ψέμα ότι οι προϊστάμενοι ψάχνουν 2-3 μακάκες για να κάνουν την δουλειά τους δίνοντας όλο το σκ@το???
Κάνουν τίποτε άλλο εκτός από το να ...χρεώνουν???