26 Οκτ 2011

Συνάντηση υφυπουργού Εργασίας με Ομοσπονδία και σωματείο εργαζομένων

Η πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι η στήριξη,  η αναβάθμιση και η θωράκιση του ΣΕΠΕ προκειμένου να επιτελέσει με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόλο του για τον έλεγχο της αγοράς εργασίας, τόνισε χθες ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γιάννης Κουτσούκος σε συνάντηση που πραγματοποίησε με την Ομοσπονδία και το σωματείο των Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν διαμαρτυρόμενοι για την καταδίκη συναδέλφων τους Επιθεωρητών Εργασίας που πραγματοποιούσαν έλεγχο κατόπιν καταγγελίας για μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας σε συγκεκριμένη επιχείρηση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουτσούκος, ο έλεγχος των επιχειρήσεων και η υλοποίηση του νέου Νόμου για το ΣΕΠΕ με την  εφαρμογή των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει για την οργάνωση και το ρόλο  των υπηρεσιών του, αποτελεί αναγκαιότητα που προκύπτει από την κατάσταση στην αγορά εργασίας προκειμένου να υπάρξει ευνομία και τήρηση των κανόνων της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, γεγονός που κυρίως σημαίνει προστασία της αδύναμης πλευράς που είναι οι εργαζόμενοι, την διασφάλιση των όρων ανταγωνισμού,  την  τήρηση των υποχρεώσεων των εργοδοτών και την καταπολέμηση των φαινομένων της μαύρης και αδήλωτης εργασίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης  που έγινε παρουσία του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Μιχάλη Χάλαρη, συμφωνήθηκε να ληφθούν μέτρα και πρωτοβουλίες από την πολιτική ηγεσία  του Υπουργείου που αφορούν τις διαδικασίες των Ελέγχων, την εκπαίδευση του προσωπικού, την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, την ενημέρωση της ηγεσίας των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για την συνδρομή τους στις διαδικασίες των ελέγχων, την περαιτέρω βελτίωση του νομικού πλαισίου καθώς και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο στην πορεία, ώστε να βελτιωθεί και να περιφρουρηθεί το σύστημα  των Ελέγχων και να προστατευθούν οι Επιθεωρητές  Εργασίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.



Πηγή:www.capital.gr
ΥΓ: Να το δω για να το πιστέψω !!!!!!!!!!!!!

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών, ελέησον ημάς. Αμήν.

Ανώνυμος είπε...

θα θα θα θα, νεος νομος διαλυσης του σεπε, θα θα θα

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να μου διευκρινίσει κάποιος το εξής: Η Γ.Σ. πήρε μια απόφαση: "Διακοπή των ελέγχων μέχρι να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν την προστασία μας κατά τη διενέργεια των ελέγχων". Μετά από αυτή την την συνάντηση και την ανακοίνωση τι πρέπει να περιμένουμε; Δεν θα κάνουμε δηλαδή ποτέ ξανά ελέγχους μέχρι να "ληφθούν μέτρα και πρωτοβουλίες από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που αφορούν τις διαδικασίες των Ελέγχων, την εκπαίδευση του προσωπικού, την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, την ενημέρωση της ηγεσίας των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για την συνδρομή τους στις διαδικασίες των ελέγχων, την περαιτέρω βελτίωση του νομικού πλαισίου καθώς και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο στην πορεία, ώστε να βελτιωθεί και να περιφρουρηθεί το σύστημα των Ελέγχων και να προστατευθούν οι Επιθεωρητές Εργασίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους";. Θα ήθελα, επίσης, να παρακαλέσω τους συναδέλφους της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας να μου διευκρινίσει ποιες προτάσεις συζητήθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση στη Γ.Σ. και αν υπήρξαν συγκεκριμένες αποφάσεις. Δηλ. αποφασίστηκε τι θα προτείνουμε στον Υπουργό για να βελτιωθεί η κατάσταση ή θα περιμένουμε την "επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος"; Διότι, αν κρίνουμε από τους μέχρι τώρα νόμους που φέρνει το Υπουργείο δεν θα πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι.

Ανώνυμος είπε...

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/8643

Εδώ το ψηφισθέν νομοσχέδιο.
Περαστικά μας.

Kon

Ανώνυμος είπε...

παιδια κερναω στο Μπαραόντα, στο κολονακι, με αυτο το ΝΕΟ μισθολογιο

Ντάνης Χ. Αθανάσιος είπε...

Μπράβο σας Κύριε Υφυπουργέ!Καταφέρατε και συναντηθήκατε με την Ομοσπονδία και τον Σύλλογο Υπουργείου Εργασίας!Σύλλογοι Επιθεωρητών Εργασίας δεν υπάρχουν;
Εμείς όταν σας ζητήσαμε (Σύλλογος τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρητών Εργασίας-Υπαλλήλων Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και Σύλλογος Επιθεωρητών Εργασίας Μακεδονίας Θράκης Θεσσαλίας και Ηπείρου) μας αγνοήσατε!
Μπράβο σας!

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα λεφτά ήταν η παγωμάρα του Κουτσούκου στο σύνθημα που άκουσε από τους υπαλλήλους που τον περίμεναν να μπεί στην περίφημη συνάντηση...

Ανώνυμος είπε...

θα φάνε καλά όταν ξαναπεράσουν από τις γειτονιές μας να ζητήσουν ψήφο...στέλνουν τα παιδάκια σα πρόβατα για σφαγή προκειμένου να κάνουν το κομμάτι τους...ντάξει σύντροφοι!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να ακουστεί τρελό, αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα, η μόνη λύση για να είναι καλυμμένοι οι ελεγκτές είναι να βιντεοσκοπούν τους ελέγχους. Τουλάχιστον τους "επικίνδυνους"

Θυμίζει αμερικανικά περιπολικά...

Ανώνυμος είπε...

Ρε συνάδελφοι πραγματικά έχω βαρεθεί την κλάψα και τη μιζέρια. Τι περιμένετε από τον Κουτσούκο, τον Μπουμπούκο και τους λοιπούς?

Το πρόβλημα και η λύση του βρίσκεται στα δικά μας χέρια και μόνο. Τι κάλυψη να μας δώσουν όλοι αυτοί? Για όποιον παρακολούθησε τη δίκη είναι εύκολο να καταλάβει ότι πέρα από την προκατάληψη των δικαστών, οι συνάδελφοι μπλέχτηκαν σε νομικές παπαριές που οι δικοί μας δικηγόροι δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους.

Ποιός φταίει που ο συνάδελφος και ο κάθε επιθεωρητής δεν έχουν άμεση κάλυψη από το δικηγόρο του Συλλόγου? που δεν είχε καν το τηλ. του δικηγόρου και έπαιρνε όποιον νόμιζε ότι θα βοηθήσει? ποιός φταίει που παει για έλεγχο συνάδελφος από μετάταξη 3 μηνών παντελώς άσχετος?

Ελπίζω τουλάχιστον η θυσία των συναδέλφων να μην πάει χαμένη.

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε από πάνω έχεις απόλυτο δίκιο. Για αυτό αν δεν έγινε στην Γ.Σ. θα πρέπει να γίνει και η ανάλογη υπηρεσιακή αυτοκριτική. Δηλαδή να δούμε αν έφταιξε και η Υπηρεσία και αν ναι να διορθωθεί αμέσως. Πιστεύω πως οι πρωτοβουλίες του Συλλόγου θα κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ανώνυμος είπε...

εχουμε γινει εντελως καρπαζοεισπραχτορες, οχι τυχαια βεβαια, οποιος διαβαζει τι γινεται, θα καταλαβει οτι η κοινωνικη επιθ/ση παει για καταργηση ή για συγχωνευση με το ΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/396
Ν.4024/2011 ΦΕΚ 226/27.10.2011

Όταν είναι να παρει μέτρα κατά των φουκαράδων η κρατική μηχανή κινείται ταχύτατα. Πήρε κι όλας ΦΕΚ το έκτρωμα.

Kon