18 Ιαν 2013

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Γενάρη





Το αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει αύριο στις 2.00 το μεσημέρι από την Ομόνοια ενώ ...
θα ακολουθήσει συναυλία στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών. 
Το συλλαλητήριο με τίτλο "Αθήνα, πόλη αντιφασιστική", Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, διοργανώνουν κοινότητες μεταναστών, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, καθώς και συμβούλια άλλων δήμων στην Αττική και σε όλη τη χώρα, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Το αυριανό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί υπό τη σκιά της άγριας δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης 17/01/2013. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 2.00 το μεσημέρι από την Ομόνοια και θα καταλήξει στο Σύνταγμα όπου στις 4.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη συμμετοχή πολλών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών. Σε ένδειξη αλληλεγγύης θα γίνουν ανάλογες συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Δουβλίνο, τη Β. Ιρλανδία, τη Βαρκελώνη, το Παρίσι, τη Λυών, τις Βρυξέλλες, την Κοπεγχάγη, το Τάμπερε στη Φινλανδία, τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε συνέντευξη του Υπουργού στην "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" του Σαββάτου:

Ερώτηση: "Είναι γεγονός ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα για τις “μαϊμού” - συντάξεις και τον περιορισμό των - επί χρόνια, όπως αποδεικνύεται - παράνομα καταβαλλόμενων συντάξεων και άλλων παροχών. Για την εισφοροδιαφυγή που “καλπάζει” στερώντας πάνω από 6 δις ευρώ το χρόνο από τα Ταμεία και ένα ΣΕΠΕ που δεν έχει το αναγκαίο προσωπικό και τα μέσα για να ελέγχει την αγορά τι θα κάνετε;"

Απάντηση: "Γιάννης Βρούτσης Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής είναι ένας ακόμη μεγάλος εθνικός στόχος, για τον οποίο εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι και αυτός θα επιτευχθεί. Όπως συνέβη και με την καταπολέμηση της παραβατικότητας στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης. Το έχω ήδη τονίσει: η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία αποτελεί – ειδικά στις μέρες μας - «οικονομικό και κοινωνικό «έγκλημα». Και ως τέτοιο θα αντιμετωπιστεί.
Όσο για το ΣΕΠΕ, η στέρεα θέση μας είναι ότι πρέπει να αναβαθμιστεί και να αποτελέσει πραγματικά την αιχμή του ελεγκτικού έργου του υπουργείου Εργασίας. Η συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας, η θεσμική θωράκιση και νομική προστασία των στελεχών του, κατά το πρότυπο των στελεχών του ΣΔΟΕ, και η ολοκλήρωση των πληροφοριακών υποδομών του Σώματος αποτελούν τα πρώτα βήματα σε αυτή τη διαδικασία αναβάθμισης.". Από την απάντηση αποφεύγει σαφώς ο Υπουργός να δεσμευθεί για ενίσχυση σε προσωπικό του Σ.ΕΠ.Ε.

Πληροφορία από "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" σελ. Α28 σε άρθρο με τίτλο: Το μεγάλο "ψαλίδι" στο κράτος: "Πανταχόθεν ακούγεται ότι μέρος της διοικητικής υποστήριξης μπορεί να περάσει σε ιδιώτες, όπως και οι αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας σε ... σχολάρχες, το εργό των επιθεωρήσεων εργασία σε ... εντεταλμένη υπηρεσία εργοδοτών ...".

Άραγε αναρωτιέμαι: Ράδιο αρβύλα ή αυτή είναι η "τελική λύση" για την ενίσχυση (ή το μέλλον) του ΣΕΠΕ και για τον έλεγχο της αγοράς εργασίας; Να βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα;

Ανώνυμος είπε...

και να μην διαλυθεί το ΣΕΠΕ , και να στελεχωθεί και να γίνει πρώτυπο Υπηρεσίας (λέμε τώρα δλδ), για 800 ευρώ αξίζει να φθείρεται κανείς;

προσωπικά έχω απογοητεύτεί.Μόλις αλλάξω εργασία θα σας ενημερώσω.

μέχρι εδω ήταν

Ανώνυμος είπε...

Ετσι απλα

http://www.youtube.com/watch?v=Xgrl9S6HtK8

Ανώνυμος είπε...

οχι όλοι με 800 ευρώ. Υπάρχουν και οι μηχανικοί οι οποίοι αμοίβονται με τα διπλάσια και όχι μόνο αν βάλουμε και τα πλαστά εκτός έδρας που κάνουν και χωρίς να κάνουν κάτι το παραπάνω από τους υπόλοιπους. Τι να πούμε και εμείς που εργαζόμαστε σε αυτές τις υπηρεσίες με την απαξιωτική στάση του υπουργείου. ΕΛΕΟΣ....ΑΡΚΕΤΑ.