10 Ιαν 2013

Ανακοίνωση Ο.Σ.ΥΠ.Ε για συνάντηση με ΓΓ σχετικά με το Οργανόγραμμα

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Την Τρίτη 08-01-2013 πραγματοποιήθηκε εκ νέου προγραμματισμένη συνάντηση  του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ και εκπροσώπων των ΔΣ των Συλλόγων μελών μας με την Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη. Η κα Γενική επρόκειτο να μας δώσει το σχέδιο του οργανογράμματος του Υπουργείου που θα διαπραγματεύονταν στη πρώτη συνάντηση στις 10-01-13 με εκπροσώπους άλλων Υπουργείων παρουσία της  πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του Υπουργού Επικρατείας.

Το νέο σχέδιο που μας δόθηκε στην ανωτέρω συνάντηση, η οποία διήρκεσε επί  τρίωρο, είναι το επισυναπτόμενο. Σε αυτό έχουν αποτυπωθεί κάποιες από τις   παρατηρήσεις τόσο της Ομοσπονδίας όσο και των συλλόγων που είχαν δοθεί μετά την πρώτη συνάντηση προς την πολιτική ηγεσία και για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας.

Η Γενική Γραμματέας μας ενημέρωσε ότι και το νέο οργανόγραμμα έχει κατά τη γνώμη της μια πολύ μικρή απομείωση της τάξεως του 24% και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό από τη Διϋπουργική Επιτροπή όταν τα Οργανογράμματα άλλων Υπουργείων έχουν απομειώσεις του 55% με 60%. Μας ζήτησε λοιπόν να γίνουμε «τολμηροί» και να αποδεχτούμε ένα πιο «σφιχτό» σχήμα έτσι ώστε η απομείωση του Υπουργείου μας να προσεγγίσει το 40% τουλάχιστον.

Συνάδελφοι, Εμείς εμμένουμε στις προτάσεις – παρατηρήσεις που έχουμε ήδη δώσει και ζητάμε να υποστηριχθούν από την πολιτική ηγεσία τόσο όσον αφορά τις διακριτές – ευαίσθητες πολιτικές του Υπουργείου μας όσο και όσον αφορά τη λειτουργικότητα των Κεντρικών και των Περιφερειακών μας Υπηρεσιών σε όλη την επικράτεια.

Οι προτάσεις μας είναι ορθολογικές και υποστηρίζουν την ανάπτυξη των κοινωνικών πολιτικών του Υπουργείου μας. Επισημαίνουμε ξανά ότι ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνεται με μόνο κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση δαπανών χωρίς να υπολογίζονται οι κοινωνικές επιπτώσεις. Μεγάλα ποσοστά απομείωσης σε αμιγώς κοινωνικές υπηρεσίες μεταφράζονται σε σαφή συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους με σοβαρές συνέπειες στην κοινωνική συνοχή. Κάτι τέτοιο μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pasta το link για νέο σχέδιο που δόθηκε δεν ανοίγει απευθείας αλλά πρέπει να βάλω κωδικούς του google. Μήπως μπορεί κάποιος να το βάλει σε ελεύθερα προσβάσιμο χώρο; Ευχαριστώ.

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Νομίζω οτι τώρα λειτουργεί το λινκ...

Ανώνυμος είπε...

εγινε ερωτηση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα χαλια μας και το καινουργιο οργανόγραμμα...

http://www.aixmi-news.gr/index.php/epikairotita/reportaz/12929-katargoun-to-sepe-sto-agrinio

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟ Σ.ΕΠ.Ε.

ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας με την ακινητοποίηση των Επιθεωρητών, άρα, και την ελεγκτική απενεργοποίησή τους επί 18 μήνες ανά την επικράτεια.

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ κακουργηματικά το Σ.ΕΠ.Ε. σε ΠΤΩΜΑ Επιθεώρησης Εργασίας.

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι κατέστησαν πρακτικά αδύνατον να γίνονται έλεγχοι επί 18 μήνες στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Έλεγχοι γίνονταν, κατά κανόνα, μόνο στις έδρες των υπηρεσιών.

Η ΕΝΟΧΗ τους για τη βάρβαρη και κατ' εξακολούθηση ΠΡΟΣΒΟΛΗ του δημοσίου συμφέροντος και για παρατεταμένο ΕΓΚΛΗΜΑ κατά των εργαζομένων και της Κοινωνίας δύναται να αποδειχθεί περίτρανα.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Η ΚΗΔΕΙΑ του Σ.ΕΠ.Ε. δεν θα γίνει,
Οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ θα μπουν στον λάκο που έσκαψαν οι ίδιοι για την εργασία, το Σ.ΕΠ.Ε., τους ανθρώπους και την κοινωνία.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ και θα πρέπει οπωσδήποτε να καθίσουν στο σκαμνί.
Δεν πρέπει να ξεφύγουν από την Κοινωνία που κατέστρεψαν και καταστρέφουν.

Και η ιστορική ώρα της απάντησης της Κοινωνίας πλησιάζει με βήμα ταχύ.

Πλησιάζει η ιστορική ώρα να λευτερωθούμε από τη βαρβαρότητα.

Είναι καιρός να ανακτηθεί και να προστατευθεί κοινωνικά η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Πιέζει ασφυκτικά ο καιρός για μια κοινωνία της ανθρωπιάς.