23 Ιουλ 2013

Συνεδρίαση ΔΣ ΟΣΥΠΕ 23/07/13


Το τι συζητήθηκε στα γρήγορα:
1.      Οργανισμός  - κατανομή κινητικότητα.  Αίτημα για ενιαία αντιμετώπιση των υπαλλήλων , οι αποσπασμένοι να απογραφούν από τις υπηρεσίες προέλευσης (αίτημα του συνάδελφου της ΓΓΚΑ). Τελικά μάλλον δεν έχουν κλειδώσει τα νούμερα, αλλά  όλοι κατάλαβαν ότι  θα ζητηθεί από κάθε υπουργείο να συνεισφέρει στον κουβά της διαθεσιμότητας –
Για Α.Π. -ΑΣΥ αυτό ήταν το αναμενόμενο και διεκδικούμε να μη γίνει καμοία απόλυση στο ΣΕΠΕ και στο Υπουργείο έτσι κι αλλιώς δεν επαρκούμε.
2.   Ψηφιση Πολυνομοσχεδίου ανάλυση των συνεπειών των άρθρων 89, 90 και 91.
3. Ορισμός εκπροσώπου στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Κ.Ε.Ε.Ε.)-  Έγιναν  δυο προτάσεις  η μια από την πρόεδρο Τσακνιά Γιάννα που πρότεινε τον Ανδρέα Μίχο (υποψήφιο της ΔΣ ή ΠΑΣΚ ) και η άλλη από ΑΠ ΑΣΥ που προτάθηκε η Παπαδημητρίου Σταυρούλα (υποψήφια της ΑΠ)  πήραν 7 ψήφους Ανδρέας Μίχος (ΔΣ ΔΑΚΕ) και 2 Παπαδημητρίου Σταυρούλα (ΑΠ ΑΣΥ)
4. Καταβολή εξόδων κίνησης και μετακίνησης για τη διενέργεια των ελέγχων του Σ.ΕΠ.Ε. – Υπάρχει κάπου  στο ΣΕΠΕ  ένα σχέδιο απόφασης  για το οποίο θα πρέπει  να λάβουμε γνώση  (κάτι που  δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι δεν έχουμε αυτή τη στιγμή ειδικό γραμματέα, η παραίτησή του έγινε απόδεκτή από τον υπουργό στις 17.07.13)
5. Μεταστέγαση Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου στη Σταδίου 29 – Θα γίνει ως τον Σεπτέμβρη. Η μεταστέγαση είναι κάτι που το ζητάμε χρόνια και είναι  θετικό που θα πάει το υπουργείο στη Σταδίου, σε ένα κτήριο που δεν έχει τα προβλήματα αυτού της Πειραιώς (αλλά να μη γίνει χωρίς να δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους να αμπαλάρουν τα πράγματά τους από τα γραφεία  ...για να μη χαθεί χρόνος και χρήμα.)
6. Αίτηση για εγγραφή του Συλλόγου Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων  στην ΟΣΥΠΕ και συνάντηση με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου τους- με δεδομένο  ότι η υπηρεσία τους πέρασε από την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών στην εποπτεία του υπουργείου εργασίας.  Δεν υπάρχει κάποια αντίρρηση και μάλιστα η συνάντηση ήταν εποικοδομητική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: