28 Ιουλ 2013

Σ(Τ)ΕΠΕ ;--(ΣΩΜΑ ΤΡΟΧΟΝΟΜΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)



Μια νέα προσπάθεια εκσυγχρονισμού (!) και αναβάθμισης (!!) του ΣΕΠΕ έκανε την εμφάνισή της με την προτεινόμενη υπουργική απόφαση κατ’ εξουσιοδότηση του Ν. 3996/11. Σύμφωνα με το «ευφυές» αυτό σχέδιο, οι επιθεωρητές εργασίας θα επιβάλλουν πρόστιμα επιτόπου κατά τον έλεγχο, κατά δέσμια αρμοδιότητα, σε ένα νέο «Ενιαίο Δελτίο Ελέγχου και Πράξης Επιβολής Προστίμου». Το έντυπο αυτό θα «αποτελεί νόμιμο τίτλο για την είσπραξη του προστίμου» το οποίο θα υπολογίζεται σύμφωνα με ένα «τιμοκατάλογο» για κάθε επιμέρους παράβαση. Ενδεικτικά, ο κατάλογος προβλέπει 1500 ευρώ πρόστιμο για κάθε εργαζόμενο που δεν αναγράφεται στον πίνακα προσωπικού και  για τις υπόλοιπες παραβάσεις πρόστιμα από 300 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό εργαζομένων.
Επικαλούμενη τη μνημονιακή δέσμευση για άμεση καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, η κυβέρνηση προκρίνει, ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση, την μετατροπή, οριστικά πια, του ΣΕΠΕ σε έναν κατά κύριο λόγο φοροεισπρακτικό μηχανισμό, με υπαλλήλους που απλά, ως άλλοι τροχονόμοι, θα επιβάλλουν πρόστιμα σε επιχειρήσεις.
Χωρίς να δίνεται η δυνατότητα ούτε στους ελεγκτές να κρίνουν την ουσία της παράβασης αλλά ούτε και στις επιχειρήσεις να παράσχουν γραπτές εξηγήσεις, η εν λόγω Απόφαση καταργεί στην πράξη τον κοινωνικό ρόλο του Επιθεωρητή και ταυτόχρονα απαξιώνει πλήρως το ελεγκτικό έργο, επικεντρώνοντας στον τύπο και στην επουσιώδη επίδειξη έγγραφων στοιχείων.
Με τον τρόπο αυτό, οι επιθεωρητές εργασίας καθίστανται αυτόματα αντιμέτωποι με την κοινωνία και την  -δίκαιη ή άδικη- αγανάκτηση τόσο των εργοδοτών όσο και των ίδιων των εργαζόμενων, καθώς αντιμετωπίζονται πλέον ως φοροεισπράκτορες που βγαίνουν βόλτα για να μαζέψουν χρήματα για τη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού.
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τις υφιστάμενες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες και την συστηματική απαξίωση των δημοσίων υπαλλήλων, απόρροια της καθ’ υπόδειξη καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε εκδήλωση φαινομένων συκοφάντησης και βίας κατά συναδέλφων που μετέχουν στα συνεργεία ελέγχου.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας λοιπόν, συνεπικουρούμενη από «πεφωτισμένα» στελέχη της διοίκησης, επιχειρεί, για ακόμα μια φορά, να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, στέλνοντας σαν πρόβατα στη σφαγή τους ίδιους υπαλλήλους που θα αφήσει στην τύχη τους σε κάθε περίπτωση που αυτοί βρεθούν διωκόμενοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια και τη σωματική μας ακεραιότητα
Επειδή θέλουμε  να προστατεύσουμε το κύρος του θεσμού της επιθεώρησης εργασίας
Επειδή θέλουμε το ΣΕΠΕ να είναι ελεγκτικός και όχι φοροεισπρακτικός μηχανισμός
Ζητάμε να μην υπογραφεί αυτό το σχέδιο υπουργικής απόφασης
Αυτόνομη Πρωτοβουλία – Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να μας δώσουν στολή και να οπλοφορούμε

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ή ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ......

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ .....

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε του 11.50, αν είσαι συνάδελφος επιθεωρητής, εύχομαι να μη χρειαστεί να καταλάβεις εμπράκτως τι μπορεί να σου προκύψει

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε του 11.59 δεν είμαι εκείνος του 11.50, είμαι όμως Επιθεωρητής και γνωρίζω ακριβώς τι μπορεί να μου προκύψει και ίσως να μου έχει προκύψει, αυτό δεν το ξέρεις. Δεν ξέρεις αν ορισμένες φορές γυρίζω να δω αν με ακολουθούνε επειδή με έχουν απειλήσει πως ξέρουν που μένω. Επίσης, δεν ξέρεις αν με έχουν απειλήσει πως με έχουν σε κάμερα και πως θα μου κάνουν μήνυση. Επίσης, με αυτά που ακούω για διαθεσιμότητες με ανησυχούν όπως όλους μας. Όποιος όμως φοβάται καλύτερα να μην το κάνει. Το θέμα, όμως, είναι άλλο. Είσαι ικανοποιημένος με την σημερινή κατάσταση; Να ζητάς στοιχεία και να στα φέρνουν εκ των υστέρων; Να σου λένε πως τα έχει ο λογιστής και όποτε θες σου τα φέρνω; Συνάδελφε των 11.59 δεν σου έχουν πει εργαζόμενοι πολλές φορές πως δεν έχουν υπογράψει σύμβαση ή πως υπογράφουν κενά ασυμπλήρωτα χαρτιά που τα συμπληρώνουν μετά με ό,τι θέλει ο εργοδότης, ιδίως πως η σύμβαση είναι ορισμένου χρόνου για να μην τους απολύσουν; ή πως δεν έχουν πάρει ποτέ αποδειξεις και πως δεν ξέρουν τι παίρνουν; Αν θες συνάδελφε του 11.59 πρότεινε έναν τρόπο αξιόπιστο και αποτελεσματικό να ζητάμε στοιχεία που να μην είναι προκατασκευασμένα και εγώ θα σε στηρίξω. Και εμένα δεν μου αρέσει αυτό, αλλά σκέψου τι έχει δώσει το υπουργείο στους εργοδότες: Τα πάντα, όλα. Συνεπώς, δεν πρέπει ως προς τη τήρηση κάποιων "τυπικών" στοιχείων να είμαστε λίγο πιο αυστηροί; Εξάλλου, ο τύπος δεν διασφαλίζει ορισμένες φορές την ουσία; Αν δεν σου δείχνει στον επιτόπιο έλεγχο τις συμβάσεις, πως θα ελέγξεις αν αυτές τηρούνται; μόνο και μόνο επειδή στο λέει ποιος; ο εργοδότης ή ο εργαζόμενος που θα φοβάται την δουλειά του; Όπως είπα και το ξαναλέω και εγώ ανησυχώ, αλλά αν πρέπει να γίνει, δυστυχώς θα πρέπει να το κάνουμε, όπως κάνουμε να κυνηγάμε παράνομους αλλοδαπούς. Για αυτό, όποιος διαφωνεί καλό θα ήταν να μας πει τι έχει να αντιπροτείνει, εκτός φυσικά αν νομίζει πως όλα βαίνουν καλώς και ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο. Και να σου πω και κάτι άλλο συνάδελφε τον 11.59; Ίσως να μην είναι απαραίτητο να επιβάλλουμε επιτόπου τα πρόστιμα. Γιατί να μην τα διαπιστώνουμε και εκ των υστέρων να τα αποστέλλομε από το γραφείο; Γιατί να μην διαχωριστεί αυτός που κάνει την διαπίστωση από αυτόν που επιβάλλει; Δεν θα ήταν καλύτερο να διαπιστώναμε απλώς και την επομένη να το υπογράφει ο Προίστάμενος και να το στέλνουμε ταχυδρομικώς ή με δικαστικό επιμελητή; Τι λες για αυτή την άποψη;

Ανώνυμος είπε...

1ον Πρόστιμο για τις περιπτώσεις που αναφέρονται στην εγκύκλιο μπορούσες να επιβάλεις και πριν την εγκύκλιο με την παράγραφο 4 του άρθρου 24 του Ν.3996/11.

2ον Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώνεται η εργασία είναι η κάρτα παρουσίας ηλεκτρονικά διασυνδεμένη με το ΙΚΑ. Είχε μάλιστα προβλεφτεί με τον παραπάνω νόμο στο άρθρο 26 αλλά το έφαγε η μαρμάγκα.

3ον Αν ήθελαν να ελέγχουν τον πραγματικό χρόνο εργασίας δε θα καταργούσαν τη γνωστοποίηση της αλλαγής ωραρίου πριν γίνει η αλλαγή.

4ον Οι Επιθεωρητές Εργασίας δεν είναι φοροεισπράκτορες. Νομίζω άλλωστε ότι ούτε οι εφοριακοί επιβάλλουν άμεσα το πρόστιμο.

5ον Αναρωτιέμαι γιατί δεν εφαρμόζουν το ίδιο για το ΙΚΑ και αφήνουν το 500εύρω. Ψάχνουν για καρπαζοεισπράχτορες Επιθεωρητές Εργασίας ?

Αυτά προς το παρόν.

viernes

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Ανώνυμε των 12:54 η κεντρική μας διαφωνία αφορά την επιβολή ΠΕΠ την ώρα του ελέγχου ..... στο χώρο της επιχείρησης ....... αφορά το "Ενιαίο Δελτίο Ελέγχου και Πράξης Επιβολής Προστίμου "δεν ξέρω αν το έχεις δει....., αφορά την εξαιρεση των επιχειρήσεων με υποκαταστήματα, αφορά την ασαφια ...... (πόσα δελτια ελέγχου θα συμληρώνουμε)
και ξέρουμε επίσης ότι υπάρχουν και ελάχιστοι συνάδελφοι ΄που για τους δικούς τους λόγους βρήσκουν βολικό το να μπορούν να επιβαλουν πρόστιμα. Όλοιμας έχουμε βαρεθεί τις καροιδίες τόσο των ελεγχόμενων όσο και των π-ρ4ιστάμενων αρχών μας......

Το αίτημα μας λέει όχι σ' αυτό το σχέδιο που κυκλοφόρισε ..... με την ΠΕΠ να επιβάλεται από τον επιθεωρητή στο κατάστημα του ελεγχόμενου.....
θέλουμε την υπουργική απόφαση της παρ. 4 του άρθρου 24 του Ν. 3996/11 και έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες για το πως αυτή η απόφαση θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο

Ανώνυμος είπε...

pasta ποιές είναι οι απόψεις σας; Γιατί δεν τις δημοσιευετε να τις μάθουμε και γιατί δεν τις γνωστοποιείτε στο Υπουργείο; Επίσης, αυτό με τα υποκαταστήματα, δεν γνωρίζω σε τι αναφέρεσαι, εκτός εάν εννοείς πως το πρόστιμο επιβάλλεται αν κάνεις έλεγχο στην έδρα και όχι στο υποκατάστημα και εφόσον σου λένε πως τηρούνται στην έδρα. Αν εννοείς αυτό, τότε συμφωνώ πως υπάρχει θέμα, ευνοούνται πάλι οι μεγάλοι, διότι ποιοι έχουν πολλά υποκαταστήματα ανά την Ελλάδα; και τίθεται και ένα ζήτημα ισότητας μεταξύ των επιχειρήσεων. Επίσης, η viernes κάνει ένα λάθος: Το 24 παρ. 4 Ν. 3996 προϋποθέτει για εφαρμογή την ΥΑ που συζητάμε τώρα. Επίσης, η viernes μάλλον δεν γνωρίζει πως και οι εφοριακοί, ΣΔΟΕ, κλπ. επιβάλλουν και πρόστιμα χωρίς έγγραφες εξηγήσεις όπως και άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Ως προς το πόσα δελτία ελέγχου θα συμπληρώνουμε, αυτό είναι ζήτημα εγκυκλίου και οδηγιών για την σωστή εφαρμογή της ΥΑ. Επίσης, σύμφωνα με τον Ν. 4052 και πριν την τροποποίηση με τον 4144 αν βρίσκαμε παράνομο αλλοδαπό έπρεπε επί τόπου να ρίχναμε ένα 5οχίλιαρο και χωρίς εξηγήσεις. Αυτή η διάταξη υπήρχε εδώ και ένα χρόνο και από ό,τι φαίνεται κανένας δεν ενοχλήθηκε και κανένας δεν το έκανε θέμα. Αλήθεια γιατί; Τότε δεν σας πείραζε το 5ο χίλιαρο και τώρα το 300άρικο σας πειράζει; Τέλος, για το 2ήμερο συμφωνώ απόλυτα με την viernes. Και για αυτό που είναι σημαντικό διότι έξω στην αγορά εργασίας γίνεται ο χαμός δεν βλέπω από τον Σύλλογο να έχει κινητοποιηθεί, ούτε από την ΑΠ. Και σας λέω κάτι τώρα και θα με θυμηθειτε: Τώρα που πέρασε και η Κυριακή εργασία στα καταστήματα, δεν θα είναι πιο εύκολο για τον εργοδότη αντί να προσλάβει έξτρα εργαζόμενο με όποιο επιπλέον μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος να βάζει τον ήδη εργαζόμενο να εργάζεται επτά ημέρες και όταν πάμε να κάνει μια τροποποίηση πως δήθεν το ρεπό το πήρε π.χ. Παρασκευή πριν τον έλεγχο; Αυτό αραγε το ξέρρει το Υπουργείο η κάνει πως δεν το ξέρει; Εσείς ως ΑΠ και ΑΣΥ-ΥΕΚΑ θα πρέπει με εμφατικό τρόπο να το επισημάνετε.

Ανώνυμος είπε...

Βρε αμαξοστοιχία των 11:50
ΔΕΝ είναι φως στο τέλος του τούνελ αυτό που βλέπεις…
Είναι το ΒΑΓΟΝΙ που έρχεται να σε ….ΠΑΤΗΣΕΙ
Δεν καταλαβαίνεις τον κίνδυνο ?
Ξέρεις τι ανταμοιβή παίρνουν στο τέλος αυτοί που είναι ΄΄υπηρεσιακοί ΄΄
ΠΕΝΤΕ ΦΑΣΚΕΛΑ …!!!!!!
Δεν καταλαβαίνεις ότι εδώ διακυβεύεται πλέον η ζωή σου?
Δεν καταλαβαίνεις ότι εδώ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
των Δημοσίων Υπαλλήλων ?
ΟΤΙ ΚΑΝΕΊΣ δεν είναι ασφαλής πλέον ?
Θα καταλήξεις ένας φτωχός και μίζερος Υπαλληλάκος των 3,60 που το μόνο
που θα του έχει απομείνει είναι ο Τίτλος του Επιθεωρητή για να κοροϊδεύει
την ΠΕΙΝΑ ΤΟΥ και την ΄΄φαντασμένη΄΄ προσωπικότητα του …

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω εσείς τι λέτε αλλά εγώ βρήκα πριν από λίγο αυτό το link: http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231259539 Στοχευμένοι έλεγχοι σε 83 περιοχές για την ανασφάλιστη εργασία. Στοχευμένοι έλεγχοι θα γίνουν το επόμενο δίνηνο σε 83 περιοχές της χώρας από στελέχη του ΣΕΠΕ, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας.

Για το θέμα συγκαλούν σύσκεψη το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Β. Κεγκέρογλου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν στελέχη από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, την Οικονομική Αστυνομία και την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (ΕΥΠΕΑ).

Εκεί θα παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης του υπουργείου για το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου, καθώς και οι 83 περιοχές της χώρας όπου θα γίνουν οι έλεγχοι.

Μου αρέσει που λέει στελέχη του ΣΕΠΕ, αφού δεν υφίσταται πλέον Ειδικός.

Τώρα, είναι σύμπτωση που αυτή η σύσκεψη ανακοινώνεται μετά από τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ;. Μου φαίνονται λίγο επικοινωνιακά όλα αυτά. Εσείς τι νομίζετε;

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να αναφέρω το εξής: Πως μπορεί να έχει την απαίτηση ο κ. Υπουργός να καταπολεμήσουμε την ανασφάλιστη εργασία το προσεχές δίμηνο, όταν πέραν της έλλειψης προσωπικού, αυτοκινήτων κλπ. δεν μας διασφαλίζει το αν θα παραμείνουμε στην Υπηρεσία το παραπάνω διάστημα; Εννοώ πως ζητάς από κάποιον που δεν ξέρει αν θα είναι μετά τον Σεπτέμβριο να κάνει σωστά την δουλειά του; Μήπως αύριο θα πρέπει αύριο από ΑΠ ή ΑΣΥ κάποιος να του το υπενθυμίσει;

Ανώνυμος είπε...

Για τον ανώνυμο των 5:00
Έχεις δίκιο για την ΥΑ που συζητάμε.
Έχεις άδικο για το ΣΔΟΕ. Τώρα ρωτήσαμε έναν του ΣΔΟΕ και μας είπε ότι δεν επιβάλλουν άμεσα πρόστιμο, αφήνουν υπηρεσιακό σημείωμα και ζητούν εξηγήσεις όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
viernes

Ανώνυμος είπε...

viernes κατ' αρχάς καλημέρα. Θα διαφωνήσω μαζί σου για το ΣΔΟΕ. Η υποχρέωση υπήρχε και σε παραπέμπω στην ΠΟΛ 1092/14.06.2010 http://files.taxnewsgr.com/200001453-d70a7d8043/pol1092_14_06_2010_or.pdf . Αν θες να δεις και το υπόδειγμα, βλ. το link: http://www.hellastax.com/Docs/2010/1092-10ypodeigmata.pdf. Διάβασε την ΠΟΛ και γύρω στην σελ. 12 ή 13 αρχίζει το ενδιαφέρον σημείο. Επίσης, η αναφορά ως προς τις επιδόσεις ίσως να σε ενδιαφέρει έτι περαιτέρω.

Unknown είπε...

Σήμερα, λες συνάδελφε γαιτί σήμερα θα μας δει και εμάς ..... Εμείς θα το θέσουμε όπως και τόσα άλλα
νομίζω ότι θέλουμε ποιο "πιστικά" επιχειρήματα

είμαστε όλοι μαζί έτοιμοι να τα "αθρώσουμε" ;

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δεν καταλαβαίνω αν εννοείς αρθρώσουμε πειστικά επιχειρήματα. Φυσικά να το κάνουμε αλλά προς ποια κατεύθυνση; Να μην γίνει τίποτε ή να γίνει μεν αλλά με άλλο τρόπο; Είναι θέμα δηλαδή παραδοχών. Εμένα με ρωτήσεις, θα πρέπει να τα πούμε από κοντά γιατί αυτά τα πράγματα ακούγονται και λέγονται και δεν διαβάζονται γιατί χάνουν την αξία τους. Αν όμως πρέπει να γίνει και μας υποχρεώνουν, θα πρέπει να πείσουμε ως προς την αναγκαιότητα να επιβάλλονται από τον Προϊστάμενο και όχι επί τόπου. Άλλες Υπηρεσίες το κάνουν εμείς γιατί όχι; Προτείνετε τον διαχωρισμό του αρμοδίου οργάνου για έλεγχο από το αρμόδιο όργανο για επιβολή. Η τεχνογνωσία υπάρχει και μπορούμε να το δούμε από άλλες Υπηρεσίες πως το κάνουν. Επίσης, σας παρακαλώ θέστε και το θέμα του 2ημέρου και προτείνετε το επιχείρημα με τις Κυριακές και τα μαγαζιά. Πείτε επιπροσθέτως πως τίθεται και ζήτημα εισφοροδιαφυγής, αφού αυτός που εργάζεται 4ώρο ή 3ήμερο μόνο τόσο δεν δουλεύει. Πείτε, επίσης, πως αδήλωτη εργασία είναι και τα μη αμειβόμενα 7ήμερα και τα μη αμειβόμενα 10ώρα, αφού ξεφεύγουν με το 2ήμερο όποτε κάνουμε έλεγχο. Ίσως αυτά τα επιχειρήματα να πείσουν κανέναν. Θα ήθελα να τα πούμε όταν επιστρέψω και από κοντά αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκομαι εκτός Αθηνών για ευνόητους λόγους.

Ανώνυμος είπε...

Και οι μεν και οι δε παραπάνω μιλάτε σαν να πρόκειται ο υπουργός που "θα σας δει" να μπορεί να πειστεί από τεχνοκρατικά επιχειρήματα. Έλεος! Οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, που τις έχουν κάνει πραγματικά λάστιχο, νομίζετε ότι ενδιαφέρονται να υπάρχει ένας ουσιαστικός μηχανισμός ελέγχου της εργοδοτικής ασυδοσίας; Μα ακριβώς αυτός είναι ο ομολογημένος στόχος τους - να πέσει όσο το δυνατόν πιο χαμηλά το "μισθολογικό κόστος", τα ασφαλιστικά δικαιώματα, να ελαστικοποιηθούν τα ωράρια εργασίας, κτλ. Εξυπηρετούν με ΙΕΡΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Θα ακούσουν όποιους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΣΕΠΕ δεχτούν (πίσω από τις 10 πόρτες ασφαλείας του λαοφιλούς υπουργού) με προσποιητή ευγένεια, θα τους χτυπήσουν φιλικά στην πλάτη, θα τους παραμυθιάσουν για τον "κοινωνικό ρόλο" του επιθεωρητή και...θα εφαρμόσουν κατά γράμμα την πολιτική που σχεδιάζουν.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ, ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΟΦΕΛΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΑ ΠΧ ΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΦΩΝΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΠΕΡΙΦΙΛΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΑ 90s ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΥΓΚΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ.

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.....Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΤΕ ΘΥΜΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝΥΓΥΡΙΖΑΝ ΕΠΙ ΠΟΛΘΧΡΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ.....

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

να τα τα επιχειρήματα 2μερη απεργία μπορούμε τώρα ..... να τα πούμε τα επιχειρήματα .... μήπως και τα ακούσει ............

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον συνάδελφο των 10:55. Αυτή δεν είναι η αλήθεια; Συγκεντρώνουμε χαρτιά άχρηστα κατασκευασμένα εκ των υστέρων. Αυτό θέλουμε; Να έχουμε την αυταπάτη πως δήθεν κάνουμε την δουλειά μας; Δεν ξέρουμε τι γίνεται έξω; Το σύστημα όπως υπήρχε μέχρι τώρα με τους πιο επιεικείς χαρακτηρισμούς δεν ήταν και το αποτελεσματικότερο. Συνεπώς, γιατί να μην δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό; Η λογική να μην γίνει τίποτα ή να γίνει όπως τα θέλουμε εμείς είναι μια λογική εσωστρεφής. Μια λογική που δεν εξυπηρετεί τους εργαζόμενους και το κοινωνικό σύνολο αλλά μια λογική που εξυπηρετεί την νοοτροπίες του '80 και του '90.
Από την άλλη, διαφωνώ εν μέρει με τον συνάδελφο των 10:5 ως προς το εξής: Οι οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας δεν είναι και οι καλύτερες και μας εκθέτουν. Συνεπώς δεν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και για αυτό πρέπει να μουγκρίζουμε Και εδώ πρέπει να επέμβουμε εμείς. Από την στιγμή που κάτι πρέπει να γίνει τουλάχιστον να γίνει όσο γίνεται ορθότερα, κάτι το οποίο λίγες φορές έχω δει να συμβαίνει. Ίσως, επειδή τις ΥΑ δεν τις γράφουν άνθρωποι της πράξης αλλά άνθρωποι των γραφείων των υπουργών κλπ, που δεν καταλαβαίνουν τι αντιμετωπίζουμε. Επίσης, pasta γράφεις "να τα τα επιχειρήματα 2μερη απεργία μπορούμε τώρα...". Εγώ μέχρι στιγμής επιχειρήματα δεν βλέπω, ούτε διαβάζω, ούτε ακούω.

Ανώνυμος είπε...

Εσείς, συνάδελφοι, που θέλετε να δοκιμάσετε "κάτι το διαφορετικό" και δαγκώνετε το τυράκι της πολιτικής ηγεσίας, για πείτε και σε μας τους υπόλοιπους: πρόστιμα για ουσιαστικές παραβιάσεις της εργασιακής νομοθεσίας (και όχι απλά για τη χαρτούρα) θα βάλουμε;
Πολύ καλά τα θέτει σ' αυτό το θέμα η Επιτροπή του ΠΑΜΕ.

Τώρα αυτά τα ¨εκσυγχρονιστικά" που γράφει ο συνάδελφος στις 10:55 "να κάνουμε τη δουλειά μας κάτω από τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας" μόνο για γέλια είναι (ή για κλάματα, όπως το πάρει κανείς).

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΡΓΑΤΟΡΑΜΠΟ ΤΟΥ ΣΕΠΕ (ή πως ένας ατομικιστής και άκρως συντηρητικός υπαλληλάκος του δημοσίου αντικρίζει στον καθρέφτη του τον προστάτη - άγιο των εργαζομένων).
«Όποιος φοβάται τον έλεγχο καλύτερα να μην τον κάνει»! Όπα ρε Γιαννάκη, κατούρα και λίγο. Εσύ με την τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση και την χριστιανική παιδεία δείξε λίγη κατανόηση και μην αποπαίρνεις όλους εμάς τους λιγόψυχους. Μας δημιουργείς ψυχολογικά προβλήματα, δεν τον καταλαβαίνεις; Πως θα πατάξουμε αύριο μεθαύριο την ανασφάλιστη εργασία;
Σίγουρα, λίγο πριν κοιμηθείς, μετά από μια κοπιαστική ημέρα εργασίας, φαντασιώνεσαι τον εαυτό σου ως τον τιμωρό της εργοδοσίας που αφού τελειώσει τον έλεγχο και κατατροπώσει το κακό αφεντικό, βρίσκει τον έρωτα στο πρόσωπο της απελευθερωμένης πια εργαζόμενης. Το ιντερνέτ σου δίνει τη δυνατότητα να μας κάνεις κοινωνούς των φαντασιώσεων σου αλλά αυτό δεν σου επιτρέπει να μας κατηγορείς ως φοβητσιάρηδες και προσκυνημένους.
Οπότε στην πράξη συνέχισε τη γνωστή σου υπόκλιση στην πολιτική και υπηρεσιακή σου ηγεσία, μήπως και κρατήσεις τη θεσούλα σου, και μην κόπτεσαι και τόσο για το άδικο εις βάρος των εργαζομένων, γιατί όση «εργοδοτική ασυδοσία» έχεις καταφέρει να αποτρέψεις στα τόσα χρόνια «δημιουργικής καριέρας», άλλη τόση θα καταφέρεις και τώρα.
Όσο για τους συναδέλφους που εστιάζουν στην τεχνοκρατική ανάλυση της Απόφασης ή σε αυτούς που νομίζουν ότι ο έλεγχος γίνεται πλέον περάστε σκουπίστε τελειώσατε, θα σας έλεγα να διαβάσετε κάνα σχόλιο του Νικόλα του ΠΑΜΕ μήπως και καταλάβετε τίποτα.
Καλό καλοκαίρι, Αρτέμης.