24 Ιουλ 2013

Υπουργική Απόφαση


"Συνάδελφοι, κατόπιν της δημοσιοποίησης της υπό δημοσίευση υπουργικής απόφασης για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων για τις ευθέως  αποδεικνυόμενες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας (αρ. πρωτ. 22994/9.7.2013) παρακαλούμε να μας ενημερώσετε  για τις δικές σας απόψεις και προτάσεις επί αυτού του θέματος.", διαβάζουμε στο blog του Επόπτη Δημόσιας Υγείας ...

Συνάδελφοι τις δικές μας απόψεις ποιος τις ρωτάει; 


για δείτε ....... και περιμένουμε τη γνώμη σας ...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν να μάθουμε και την άποψη του "πάνω" Συλλόγου για το θέμα ...

Ανώνυμος είπε...

Να διορθώσω, η ανάρτηση είναι από το site του Επόπτη Δημόσιας Υγείας.

irini είπε...

αυτό διορθώθηκε (/12:32μ.μ.), για τα υπόλοιπα η κατάσταση παραμένει αδιόρθωτη

Ανώνυμος είπε...

Είναι ενδιαφέρον ότι παρά το γεγονός ότι το θέμα "τρέχει" ορισμένες μέρες τώρα, κανένας από τους Συλλόγους ("κάτω", "πάνω", Τεχνικών) δεν έχει πάρει θέση δημόσια. Τα κεφάλια μέσα, παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, προσπάθειες να αφαιρεθούν σημεία της Απόφασης (αφού αυτή δεν έχει βγει ακόμα στη "Διάγεια") ή ;;; Είναι πάντως ενδεικτικό της κατάστασης του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την οριστική πλέον μετάλλαξη του ΣΕΠΕ από όργανο ελέγχου της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας( αυτής που απέμεινε) σε έναν καθαρά εισπρακτικό μηχανισμό. Στην ελληνική κοινωνία των μικρομεσαίων(έως μικρομικρών) επιχειρήσεων που ασφυκτιούν από την φοροκαταιγίδα να σου και το ΣΕΠΕ μπαμπούλας-τροχονόμος να παραμονεύει στην γωνία.Καλά ξεμπερδέματα.
ΥΓ: Η απόφαση κατηγοριοποίσης ήταν η αρχή...εκεί τέλος πάντως έλεγες..εντάξει..ήταν μια διαδικασία που διευκόλυνε και εξορθολογίκευε και είχε και μια δυνατότητα κριτικής παρέμβασης(στα μόρια)
τώρα? αμιγής ταρίφα..το αφεντικό τρελάθηκε..και εκείνη η ρημάδα ελευθέρα κρίση της 81 ΔΣΕ(άρθρο 17)?
Ν.Σ

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη ρε παιδιά. Αν κατάλαβα καλα το ΣΕΠΕ θεωρείται μπαμπούλας που κυνηγάει ( αν κυνηγάει) ανασφάλιστους. Δηλαδη εμεις εξω να δουλευουμε σαν σκυλιά και εσείς ουτε καν πρόστιμο δεν θέλετε? Δεν έρχεστε τοτε και εσείς εξω. Τι σας θέλουμε εκεί? ΝΑ τους χαιδεύετε?

Ανώνυμος είπε...

μάλλον δεν κατάλαβες καλά... πρόστιμα υπάρχουν και επιβαλλόνται έτσι κι αλλιώς, με τη λογική του μπαίνω-δίνω κλήση διαφωνούμε.

Ανώνυμος είπε...

εσύ ανώνυμε που δουλευεις σαν το σκυλί τη είδους βοήθεια θέλεις από το ΣΕΠΕ

1. Να επιβάλει πρόστιμα πολύ ψηλά κυρίως για αναφφαλιστους- παρανομους μεταναστες
2. Να ενημερώνει τον εργαζόμενο για τα όποια δικαιώματά του , Να λείνει διαφορές ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες χωρίς τη μεσολαβηση δικιγόρωνννννννννι δικαστικηρίων, να ελέγχει και να επιβάλει αναλόγικά προστιμα για όλες τις παραβάσεις -καταβολή δεδουλευμένων, χρόνος εργασίας, άδειες, επιδόματα - μαυρη εργασία

γιατίεμείς που επίσης δουλευουμε σαν τα σκυλιά θέλουμε να δουλευουμε στο ΣΕΠΕ που προσφέρει το 2ο

Ανώνυμος είπε...

Τα πεπραγμένα του ΣΕΠΕ 2012 χωρίς τα τροχονομικά......


Το 2012 οι Υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησαν συνολικά 57.907 ελέγχους και επέβαλαν σε εργοδότες-παραβάτες της εργατικής νομοθεσίας 12.856 κυρώσεις (5.661 μηνύσεις, 6.624 πρόστιμα συνολικού ύψους 24.988.435 ευρώ και 571 διακοπές εργασιών).

Επιπροσθέτως, οι Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία διερεύνησαν τις αιτίες 4.858 εργατικών ατυχημάτων τα οποία αναγγέλθηκαν στο ΣΕΠΕ, εκ των οποίων τα 64 ήταν θανατηφόρα.

Οι Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων διενήργησαν 21.520 εργατικές διαφορές, από τις οποίες επιλύθηκαν οι 10.125 και καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους 20.259.925 ευρώ.

στα πλαίσια κοινών ελέγχων με την Ε.ΥΠ.Ε.Α., οι Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων κατά το 2012 συμμετείχαν σε 19.083 κοινούς ελέγχους, όπου σε σύνολο 60.796 εργαζομένων, βρέθηκαν 22.006 ανασφάλιστοι και επιβλήθηκαν 9.191 πρόστιμα, ύψους 11.882.500 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

Εφοσον ειναι ελεγκτικό όργανο θα βάζει και πρόστιμα η οτι αλλο προβλεπει ο νομος. Παραβαση του νομου...ποινη, εκτος και δεν ισχυει ο νομος