25 Ιουλ 2013

Ανανοίνωση ΟΣΥΠΕ 25.07.13





Αναδημοσιευουμε  την ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ

"Το ξεπούλημα της σημερινής δικομματικής κυβέρνησης επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά με την αγριότητα των διατάξεων του Ν. 4172/2013 «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν. 4046/2012, του Ν. 4093/2012 και του Ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», με βάση τον οποίο μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, αυξάνεται η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, καταργούνται κοινωνικά αγαθά και προωθείται η πλήρη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και η μεγαλύτερη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

Οι αντιμεταρρυθμιστικές διατάξεις των άρθρων, 80 (Κατάργηση ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων), 81 (Κατάργηση θέσεων κλάδου Δημοτικής Αστυνομίας), 82 (Κατάργηση ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις), 90 (Διαθεσιμότητα) και 91 (Κινητικότητα) του ανωτέρω Νόμου, δρομολογούν επικίνδυνες καταστάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση, επιφέρουν τον ξαφνικό θάνατο και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, υποβιβάζοντας και άλλο την μισθωτή εργασία .

 Η πολυδιαφημιζόμενη «αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα προς όφελος του πολίτη»  αποδεικνύεται για άλλη μια φορά απάτη  καθόσον με οριζόντια μέτρα και χωρίς καμία αξιολόγηση, καταργούνται σημαντικές για το κοινωνικό σύνολο υπηρεσίες  μεθοδεύοντας το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την απαξίωση του κράτους πρόνοιας. Σύμφωνα δε με χθεσινά δημοσιεύματα που προέκυψαν έπειτα από τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της 23ης Ιουλίου 2013, όπου  απαιτήθηκε από τον κάθε υπουργό να συνεισφέρει στον κουβά της κινητικότητας , 5.000 εργαζόμενοι συμπληρώνουν το πρώτο κύμα κινητικότητας, 1342 από το Υγείας, μεταξύ των οποίων και γιατροί, 900 από το Παιδείας, 600 διοικητικοί από το Άμυνας, 712 από το Προστασίας του Πολίτη και 1.446 από τα υπόλοιπα υπουργεία. 

Ιδιαίτερη έκπληξη και έντονο προβληματισμό μας προκαλεί ωστόσο η αναξιοπιστία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας, που ενώ την 16.05.2013 μας ενημέρωνε  ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που προκύπτουν από το εγκριθέν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης νέο Οργανόγραμμα, είναι 575 για τις Κεντρικές Υπηρεσίες (Κ.Υ. Υπουργείου, Γ.Γ.Κ.Α., Γ.Γ. Πρόνοιας και Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων) και 830 για το Σ.ΕΠ.Ε. , και επομένως σύμφωνα με το σχέδιο στελέχωσης δεν θα υπήρχε πρόβλημα με τις θέσεις εργασίας των υπηρετούντων υπαλλήλων, αντίθετα θα γίνει φορέας εισροής, τα σημερινά δημοσιεύματα που προέρχονται από κυβερνητικές πηγές, εμφανίζουν 41 πλεονάζοντες στο Υπουργείο μας όπου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Το Υπουργείο μας, σήμερα είναι υποστελεχωμένο σε σημείο να  αντιμετωπίζει προβλήματα εύρυθμης λειτουργίας, με δραματικές για την κοινωνία και την οικονομία επιπτώσεις  και δεν περισσεύει κανένας..
Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, για μια ακόμη φορά, να αναλάβει επιτέλους τις σημαντικές πολιτικές και κοινωνικές της ευθύνες και:
-       Να μην επιχειρήσει να θέσει σε διαθεσιμότητα υπηρετούντες υπαλλήλους του Υπουργείου μας, ανεξαρτήτου κατηγορίας, κλάδου και ειδικότητας.
-       Να μας αποσαφηνίσει, εφόσον είναι αληθή τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, εάν τελικώς έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του Υπουργείου μας, εάν έχει εκπονηθεί σχέδιο στελέχωσης και από πού προέρχονται οι δήθεν πλεονάζοντες στο Υπουργείο μας.
-       Οι αποσπασμένοι να ενταχθούν στα σχέδια στελέχωσης, περιγραφής θέσεως και Οργανογράμματα των φορέων τους.
-       Να προχωρήσει σε πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα του Υπουργείου μας, για την επένδυση και καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, συμβάλλοντας στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
-        Να λάβει μέριμνα για την άμεση στελέχωση της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, που επί του παρόντος παραμένει υποστελεχωμένη και παραγκωνισμένη, με σημαντικές συνέπειες στην αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα και ποιότητα του παραγόμενου για την κοινωνία και την οικονομία της χώρας σημαντικού της έργου.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αγωνισθούμε σθεναρά με κάθε μέσο για την ανατροπή,  κάθε επιχειρούμενου σχεδίου διαθεσιμότητας υπαλλήλων του Υπουργείου μας, κάθε είδους μεθόδευσης και προσπάθειας περαιτέρω υποβάθμισης της κοινωνικής, εργασιακής, ασφαλιστικής, προνοιακής, οικονομικής και επιστημονικής  υπόστασης των υπηρεσιών και του παραγόμενου έργου του Υπουργείου μας." 

έτσι όπως προτείναμε εμείς να βγεί......

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩ ΑΠΟ ENET.GR 25/7/2013:
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/07/2013&id=376654

Κινητικότητα και απολύσεις στο υπουργείο Εργασίας

Στην κινητικότητα και την ανεργία οδηγεί 600-1.000 εργαζομένους η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας μέσα από την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας, τη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και την κατάργηση διευθύνσεων του υπουργείου.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας προχωρεί άμεσα στην κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) μέσα στο επόμενο δίμηνο απολύοντας όλο το προσωπικό (197), καθώς ο συγκεκριμένος φορέας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και βρίσκεται στη λίστα που δόθηκε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ηδη, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας έχει διαχειριστεί τους 15.000 φακέλους των φορέων που συμμετέχουν στα προγράμματα αυτά και έχει εκταμιεύσει 15 εκατ. ευρώ, τα οποία και έχει χορηγήσει ως δόση στους φορείς υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μια και έχει οριστεί ως ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης (ΕΦΔ), με αρμοδιότητες που του εκχωρήθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Στον ΟΑΕΔ τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, καθώς έχει συζητηθεί και δεν έχει διαψευσθεί η μετατροπή του Οργανισμού σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), προκειμένου να γίνουν εφικτές οι απολύσεις για όσους είναι εκτός ΑΣΕΠ, οι οποίοι θα περάσουν στο καθεστώς κινητικότητας.

Στο ίδιο καθεστώς αναμένεται να μπουν από τον προσεχή Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι 200 μηχανικοί του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Τέλος, σε ενσωμάτωση και κατάργηση διευθύνσεων στο υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει η ηγεσία του, συμπεριλαμβανομένων και του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, βγάζοντας σε διαθεσιμότητα 40-60 εργαζομένους.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ENET.GR
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=376911

Ο Βρούτσης νίπτει τας χείρας του στο κλείσιμο ΟΑΕΔ - ΕΙΕΑΔ

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε στους εργαζομένους τού υπουργείου Εργασίας και των οργανισμών που ελέγχει η χθεσινή αποκάλυψη της «Ε» για 600-1.000 διαθεσιμότητες μέσω της κινητικότητας των υπαλλήλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της εβδομάδας υπήρξε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Εργασίας και διοικητές οργανισμών, όπου εκεί τους ανακοινώθηκε η πρόθεση κατάργησης του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας (ΕΙΕΑΔ), που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, και άρα η απόλυση του προσωπικού του, η κινητικότητα 400 μηχανικών που βρίσκονται στον ΟΑΕΔ από τον καταργούμενο ΟΕΚ και η εν γένει κινητικότητα προσωπικού της Εργατικής Εστίας.

Στη σύσκεψη αυτή ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα τής μετατροπής του ΟΑΕΔ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ και παρέπεμψε το θέμα στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και στο νέο οργανόγραμμα που ετοιμάζει για τους εποπτευόμενους φορείς, αλλά και του ίδιου του υπουργείου, από το οποίο θα καταργηθούν διάφορες διευθύνσεις και το προσωπικό (50-70 άτομα) θα περάσει στην κινητικότητα.

Για το θέμα του ΕΙΕΑΔ, όπως αποκαλύπτει η «Ε», υπήρξε έγγραφο-απάντηση του Γιάννη Βρούτση στη Βουλή πριν από ένα μήνα, με την οποία διατυπώνει την αντίθεσή του στην κατάργηση του Ινστιτούτου Εργασίας, ωστόσο επισημαίνει πως είναι θέμα τού υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΑΕΔ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι καλούνται, εκτός από τη σκληρή καθημερινότητα αντιμετώπισης της ανεργίας, να διαχειριστούν και την απειλή τής απόλυσης και καλούν την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους κοινωνικούς εταίρους να πάρουν θέση δημόσια και καθαρά.

Ειδικότερα επισημαίνει ότι ο ΟΑΕΔ εξυπηρετεί πάνω από ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους ανέργους, καθώς επίσης και πάνω από 100.000 επιχειρήσεις που είναι ενταγμένες στα προγράμματα του οργανισμού.

Η Πολιτεία εξαίρεσε τον ΟΑΕΔ από τη διαθεσιμότητα και, αναγνωρίζοντας προφανώς το πλήθος των προγραμμάτων που υλοποιεί, τον ενίσχυσε με προσωπικό πολύ πρόσφατα· οποιαδήποτε απόφαση που θα αποδυναμώσει τον οργανισμό βγάζοντας προσωπικό του σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα τον έχει επιφορτίσει με νέες αρμοδιότητες και τον έχει ενισχύσει με νέο προσωπικό, θα είναι εκ του πονηρού.

Ανώνυμος είπε...

καλά έκανες και τα ανέβασες .....

Ανώνυμος είπε...

Aπο το σεπε ποσα άτομα θα μπουν σε διαθεσιμότητα ; Δόθηκε νούμερο ; Γιατί εγω πιστεύω ότι θα κρατήσουν τους ΙΔΑΧ που είναι κομματοσκυλα κ αφισοκολλητες απο τα 18 και θα διώξουν όσους πέρασαν με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ . Αυτα μόνο στο hell-adistan γίνονται

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 720, ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ 800 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΤΑΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΗ: ΕΙΜΑΣΤΕ 720 (ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΚΟΜΗ), ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 803, ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ 46 ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΑΧ ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ 770 ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, ΠΑΝΤΩΣ, ΑΝ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 40-45 ΠΕΡΙΠΟΥ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ "ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ" ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΠΩΣ ΤΟ ΣΕΠΕ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ ΑΜΕΣΩΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΤΙΦΑΣΗ. ΠΩΣ ΘΕΤΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΔΗΛΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΑΝ ΦΕΡΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΝ ΜΑΣ , ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ,ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ,ΜΕ ΑΠΛΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ Κ ΜΙΚΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ .ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ .ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ .ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΤΟΣΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΚΟΜΑ;