31 Ιουλ 2013

TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ- 48ώρη ΑΠΕΡΓΙΑ 1-2/8/2013



Στη χθεσινή (30/7/2013) συνάντηση των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία (Υπουργό, Υφυπουργό, Γενική Γραμματέα) επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια που διοχετεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον Τύπο.

600 συνάδελφοι μας από το σύνολο των φορέων του Υπουργείου θα τεθούν ΑΜΕΣΑ μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη σε καθεστώς διαθεσιμότητας σύμφωνα με το αρ.90. του Ν.4172/2013. Ο αριθμός αυτός διαθεσιμοτήτων θα προκύψει αναλογικά από όλα τα “κομμάτια” του Υπουργείου (Κεντρικές Υπηρεσίες, ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΑΕΔ), ύστερα από κατάργηση θέσεων κλάδων και ειδικοτήτων που όπως αναφέρθηκε “κρίνονται εκτός των αναγκαιοτητών του Υπουργείου”.
Ούτε η Κεντρική Υπηρεσία, ούτε το Σ.ΕΠ.Ε, ούτε η ΓΓΚΑ, ούτε η Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, ούτε η ΓΓΔΚ&ΑΠ εξαιρούνται από την “συνεισφορά” στην “δεξαμενή των διαθεσιμοτήτων.”


Φυσικά, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία, οι διαθεσιμότητες δεν σημαίνουν αυτόματα απόλυση αλλά πιθανότατα θα οδηγήσουν σε επανατοποθέτηση σε άλλες υπηρεσίες...

Τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους καταντούν πλέον ρητορικά. Οι απαντήσεις είναι προφανείς για όποιον έχει στοιχειώδη κρίση και καταλαβαίνει τι γίνεται αυτή τη στιγμή στο Δημόσιο αλλά και ευρύτερα στη χώρα.

(σε παρένθεση για την ενημέρωση σας, η ουσία των απαντήσεων της πολιτικής ηγεσίας)
ñ  Γιατί οι 503 κινητικότητες για τις οποίες είχε μιλήσει η κα Στρατινάκη τον Μάιο έγιναν 600 διαθεσιμότητες; (Φταίει η κακή διαπραγμάτευση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φταίει το κακό το ριζικό μας πάντως όχι οι υπουργοί μας)

ñ  Αφού κανείς δεν πρόκειται να απολυθεί, πως θα προκύψει η μνημονιακή δέσμευση των 4000+11000 αναγκαστικών αποχωρήσεων τη διετία 2013-2014; (Δεν γνωρίζουμε, είναι θέμα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- α, αυτά δεν μας τα δίδαξαν ακομα είναι στο επόμενο κεφάλαιο)

ñ  Αφού το “πρόβλημα” είναι η σωστή κατανομή του προσωπικού γιατί χρειάζεται το καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν χρησιμοποιείται το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο μεταθέσεων, μετατάξεων ή έστω μια κινητικότητα χωρίς απαραίτητη προϋπόθεση τη διαθεσιμότητα; (Είναι μνημονιακή δέσμευση, έχει δημοσιονομικό όφελος η μείωση των αποδοχών, ο χρόνος τελειώνει, πρέπει να πάρουμε τη δόση, θέλετε να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, θέλετε να γυρίσουμε στη δεκαετία του '50.”

ñ  Αφού η Κεντρική Υπηρεσία (Πειραιώς, Σταδίου, Πρόνοια, Διαχειριστικές Αρχές) και το ΣΕΠΕ είναι σύμφωνα με την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης υποστελεχωμένες συνολικά γιατί πρέπει και αυτές να “συνεισφέρουν” σε διαθεσιμότητες; (Η λογική των διαθεσιμοτήτων είναι δυστυχώς οριζόντια καθώς .ο χρόνος τελειώνει. Επίσης είναι θέμα .κοινωνικής δικαιοσύνης και .συναδελφικής αλληλεγγύης (!) να ρίξουν όλοι “το κάτι τις τους” στον κουβά των διαθεσιμοτήτων.)


Η απάντηση που κρύβεται πίσω από όλα αυτά και για την οποία από την αρχή έχουμε μιλήσει  ως Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και ΑΠ , είναι ότι η τρόικα, η κυβέρνηση και γενικά όσοι συμπράττουν στο έγκλημα κατά του κόσμου της εργασίας, απλώς θέλουν “αίμα” δημοσίων υπαλλήλων.
Απαξιώνουν το Δημόσιο, ιδιωτικοποιούν τα δημόσια αγαθά, εκχωρούν αρμοδιότητες του Δημοσίου στην αγορά. Όλα αυτά απαιτούν υποταγμένους  Δημοσίους Υπαλλήλους. Οι διάφοροι μανδύες κινητικότητας, διαθεσιμότητας και άλλων τινών περί αναδιοργάνωσης δεν είναι δυνατόν να κρύψουν την ειλημμένη απόφαση που υλοποιείται τώρα για απολύσεις με κάθε τρόπο. Με εφεύρεση επιόρκων, με κατάργηση “άχρηστων” κλάδων, κατάργηση Υπηρεσιών και Οργανισμών.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη, είναι πλέον προφανές ότι μας έχουν προγραμμένους

Η απάντηση μας ως εργαζόμενων πρέπει να είναι μαζική, συντονισμένη και αποφασιστική. Με αρχή την Κοινή Απεργιακή κινητοποίηση 48ώρη απεργία Πέμπτη 1/8 και Παρασκευή 2/8/2013) των Ομοσπονδιών του Υπουργείου μας (Ασφαλιστικά Ταμεία, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, Κεντρικές Υπηρεσίες) πρέπει να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην λογική της κατάργησης μας.
Καμία συζήτηση με την πολιτική ηγεσία που έχει μας έχει κηρύξει τον πόλεμο.
Η συμμετοχή μας στην απεργία πρέπει να δώσει το σύνθημα για διαρκείς κινητοποιήσεις που θα ενταθούν και θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα. Με Γενικές Συνελεύσεις, το συντομότερο δυνατόν, ώστε όλοι οι συνάδελφοι να γίνουν «κοινωνοί» και συμμέτοχοι του αγώνα.
¨Ήδη σε πολλούς χώρους στο Δημόσιο, υπάρχουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις, που αναδεικνύουν τη σημασία του συντονισμού και της άμεσης απάντησης στην θερινή επίθεση της Κυβέρνησης και των υποτακτικών της.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση στο κτίριο της Σταδίου 29 την Πέμπτη το πρωί.
Μαζί με τους συναδέλφους από τα Ταμεία, τον ΟΑΕΔ και μαζί με όλους τους συναδέλφους που απειλούνται με απώλεια της δουλειάς τους και ανατροπή της ζωής τους.
Η μόνη λύση είναι η αντίσταση και η αλληλεγγύη.
Μόνο ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΡΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΝ ΕΙΧΑΝΕ....ΑΝΤΕΡΑ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ(600)ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣΣΣΣΣΣ......!(ΟΤΑΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΣΟΥ,ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ...)ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΟ 2014.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Ο «Σύλλογος Τεχνικών & Υγειονομικών Επιθεωρητών» και ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Επιθεωρητών Εργασίας» με κοινή τους ανοιχτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία ζητούν «να εξαιρεθεί το ΣΕΠΕ για πολύ ουσιαστικούς και πραγματικούς λόγους» από τις διαθεσιμότητες – απολύσεις. Την ώρα που η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τα όσα έχει συμφωνήσει με Ε.Ε. και ΔΝΤ, προχωράει με γοργό ρυθμό σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων σε ΟΛΑ τα Υπουργεία, προκειμένου να πιαστεί ο «στόχος» των 15.000 απολύσεων μέχρι του χρόνου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των 2 συλλόγων επαναφέρουν το κοντόφθαλμο και επικίνδυνο αίτημα για «εξαίρεση» του ΣΕΠΕ.

Η δικαιολογία που προβάλλεται για το αίτημα της «εξαίρεσης»: το ΣΕΠΕ έχει «κοινωνική αποστολή» που (προφανώς, κατά τους συνδικαλιστές μας) δεν έχουν οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα – εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, σχολικοί φύλακες, κτλ. Αντί λοιπόν να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους υπάλληλους σε κάθε υπουργείο (αλλά και στον ιδιωτικό τομέα), οι συνδικαλιστές που σήμερα βρίσκονται στο τιμόνι των Συλλόγων μας καλούν να ξεχωρίσουμε από τους συναδέλφους μας, να εμφανιστούμε ως κάποια περιούσια υπηρεσία που στέκεται πάνω από τις άλλες, να σωθούμε εμείς κι ας βουλιάζει ο κόσμος γύρω μας.

Είναι κάλπικη η δικαιολογία ότι ο κάθε Σύλλογος πρέπει να φροντίζει τα του χώρου του και ότι χρησιμοποιείται το αίτημα της «εξαίρεσης» ως ζήτημα τακτικής. Οι τεμενάδες της ανοιχτής επιστολής προς τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, που δήθεν στηρίζουν το ΣΕΠΕ και η αποδοχή ως δήθεν «εθνικού στόχου» της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας και της παράνομης απασχόλησης (την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση έχει ξεπατώσει τις εργασιακές σχέσεις) δεν συνιστούν συνδικαλιστική τακτική από μεριάς των Συλλόγων, αλλά χατζηαβατισμό του χειρίστου είδους, σκύψιμο της μέσης για να γλιτώσουμε το τομάρι μας.

Οι 600 απολύσεις σε υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας (ΟΑΕΕ, ΟΑΕΔ, ΟΓΑ, κτλ) που απαίτησε ο υπουργός «Εργασίας» δείχνουν ότι κανένας οργανισμός και καμία υπηρεσία δεν μπορεί να «εξαιρεθεί» από την κυβερνητική βαρβαρότητα. Θυμίζουμε σε κάθε συνάδελφο ότι συνδικαλιστικοί «αστέρες» και από αυτούς τους χώρους ζήτησαν και έλαβαν στο παρελθόν «διαβεβαιώσεις» και «δεσμεύσεις» για «εξαίρεση» των χώρων τους. Πολύ γρήγορα αυτές αποδείχτηκαν κενό γράμμα!

Τη στιγμή αυτή δεν χωράνε αυταπάτες. Η οργή και η αγανάκτηση πρέπει να γίνουν ενιαίος αγώνας των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ανέργων, των ασφαλισμένων στα Ταμεία, των συνταξιούχων. Με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Καμία ανοχή απέναντι στους συνδικαλιστές που το παίζουν αγωνιστές και φιλεργατικοί, αλλά αποδέχονται τον πυρήνα της βάρβαρης πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα μας.

Ανώνυμος είπε...

Θα περίμενε κανείς από τους «γιαλατζί» εκφραστές του ΠΑ.ΜΕ να είναι πιο προσεκτικοί σ’ αυτά που γράφουν, κάνοντας ευθεία επίθεση στους Επιθεωρητές Εργασίας που υπηρετούν καθημερινά, με κίνδυνο τη ζωή τους, το λαό και τους εργαζόμενους της λαϊκής τάξης, ερχόμενοι σε σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, που σκοπό έχουν να συνθλίψουν τα εργατικά λαϊκά στρώματα. Οι συντάκτες της επιστολής πρέπει να ντρέπονται, γιατί το μόνο που κάνουν είναι να αναπαράγουν συγκεκριμένες απόψεις που έχουν πρωταρχικό σκοπό να διαλύσουν και να καθυποτάξουν το Σ.ΕΠ.Ε, εξυπηρετώντας τα μεγάλα συμφέροντα που πολεμούν τον έλεγχο της αγοράς εργασίας. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ καλά κάνει και ξεφτιλίζει τους "συνδικαλιστές" του χώρου (και ΟΧΙ φυσικά τους επιθεωρητές, όπως γράφει ο παραπάνω). Διάβασε την "ανοιχτή επιστολή", συνάδελφε (αν είσαι συνάδελφος) με το άθλιο προσκύνημα που κάνει στην κυβερνητική πολιτική και μετά να μας μιλήσεις για τα "συμφέροντα της πλουτοκρατίας" που δήθεν το ΣΕΠΕ συγκρούεται με αυτά. Αλήθεια ποιό ΣΕΠΕ, αυτό που βρίσκεται κάτω από τις εντολές της σημερινής πολιτικής ηγεσίας που η ίδια έχει καταργήσει κάθε ουσιαστικό "έλεγχο της αγοράς εργασίας"; Ή υπάρχει κάποιο αυτόνομο ΣΕΠΕ που δρα σε σύγκρουση με τα "μεγάλα συμφέροντα; Αν υπάρχει ένα τέτοιο ΣΕΠΕ, τότε εμείς μάλλον ζούμε σε άλλον πλανήτη.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Εσυ ειδικα σιγουρα ζεις σε αλλον πλανητη.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε του 9:36 έχουνε κάνει σκοπίμως κουρέλι το εργατικό δίκαιο γυρίζοντας μας ένα αιώνα πίσω και νομίζεις ότι θα τους ενδιαφέρει το ΣΕΠΕ;λίγο αντιφατικό δε θα ήταν;

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίνωση των Δ.Σ. των δύο Συλλόγων είναι πραγματικά κατάπτυστη(συνδικαλιστικά,πολιτικά,ηθικά).Μπορεί να διαφωνώ σε κάποια ζητήματα με το ΠΑΜΕ αλλά τους δίνω συγχαρητήρια για την ανακοίνωσή τους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΦΕΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΑΧ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΑΣΕΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ......
ΜΠΡΑΒΟ ........

Ανώνυμος είπε...

Γελαει ο κοσμος με το παμε .. εξισωνει τους επιθ/τες που διοριστηκαν με αξιοκρατικους διαγωνισμους ασεπ με αςπουμε τα κομματοσκυλα πασοκ-νδ που διοριστηκαν στην ερτ η σε δημους .

Ανώνυμος είπε...

Καλα τα λες , ας τους προσλαβει ολους που θελουν με ατιμους τροπους να διοριζονται στο δημοσιο , η τυποεκδοτικη και ο 902 FM . Θα τους διωξει μετα ολους η παπαρηγα ,χωρις αποζημιωση οπως εκανε προσφατα με αρκετους εργαζομενους στον περισσο , τους οποιους κατηγορησε ως πρακτορες του ιμπεριαλισμου

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 7:41 - ο κόσμος γελάει με αυτούς όπως του λόγου σου που χρόνια ανέμιζαν τα πρασινο-γάλαζα σημαιάκια και σήμερα κάνουν κωλοτούμπες κράζοντας για "κομματόσκυλα" και επιχειρώντας να σώσουν μόνο τη δική τους θεσούλα. Και να σωθεί η θεσούλα σου, προσοχές θα βαράς μια ζωή. Το έχεις άλλωστε συνηθίσει.

Όσο για τον ανώνυμο των 8:08, τι να πει κανείς. Μάθε πρώτα τα γεγονότα, φτύσε και την αντικομμουνιστική καραμέλα και μετά μίλα.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Επωνυμε νικο , φτυσε εσυ τα στραγαλια και μετα μιλα . οποιος δε συμφωνει μαζι σου ειναι αντι κκε , αλλα τι να πει κανείς και για το ΚΚΕ; μία φράση τα λέει όλα:ο αριστερός ψάλτης της δεξιάς..... Αυτό είναι και τίποτε περισσότερο. Γιατί με συντηρητική κυβέρνηση πασοκ_νδ έχουν λόγο ύπαρξης για να τραβάνε τα προβατα στο μαγαζί τους... πηγαινε λοιπον στους ιδαχ να κανεις νεες εγγραφες μαζι με το σανο που θα τους δωσεισ και μετα ξερεις εσυ, σουτ βολε και σε αυτους αμα κινδυνεψει η θεσουλα σου .

Ανώνυμος είπε...

Να πω κ γω τη γνωμη μου,θεωρω οτι πρεπει να βγουν και οι Κομμουνιστες , σε ενδεχομενες εκλογεσ , για να δειξουν οτι ειναι το ιδιο ΨΕΥΤΕΣ και με τους υπολοιπους ....η λυση ειναι μια συναδελφοι , αξιοκρατια και συγκεκριμενες διαδικασιες προσληψης και αξιολογησης
ΔΥ, διοτι η κοινωνια ακουει για δυ και θελει να τον πλακωσει στις μπουνιες

Ανώνυμος είπε...

Πλακώσανε όλα τα ανώνυμα ορφανά ΠΑΣΟΚάκια για να βγάλουν τη χολή τους για το ΠΑΜΕ. Μιλήστε επί της ουσίας, γιατί γίνεστε καταγέλαστοι. Συμφωνείτε να ζητάμε την "εξαίρεση" του ΣΕΠΕ από τις διαθεσιμότητες; Τι είναι άραγε τόσο μοναδικό με το ΣΕΠΕ που πρέπει να εξαιρεθεί, ενώ άλλες δημόσιες υπηρεσίες θα υποστελεχώνονται ή θα κλείνουν; Το πραγματικά τραγικό με τους παραπάνω ανώνυμους είναι ότι νομίζουν ότι θα μείνουν ανεπηρέαστοι, επειδή το ΣΕΠΕ έχει "κοινωνική αποστολή" και αυτό το "αναγνωρίζουν" η κυβέρνηση, η τρόικα, το ILO, ο Σόιμπλε και δεν ξέρω ποιος άλλος. Μας διάλυσαν τις ζωές μας τα τελευταία χρόνια και εσείς ακόμα σκυψομεσάκηδες μπροστά στους Βούρτσηδες, τους Κεγκέρογλου ή τις Στρατινάκηδες. Ο κατήφορος σας δεν έχει πάτο.

Νίκος

Ο περίεργος είπε...

Να πω κάτι;
Δεν θεωρώ συναδέλφους μου αυτούς που με κομματικά κριτήρια προσελήφθησαν ή συνέρρευσαν στο υπουργείο και το ΣΕΠΕ, εκτοπίζοντας άλλους που θα μπορούσαν να έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά και να στηρίξουν τους υπόλοιπους με δόξα και τιμή.
Δεν θεωρώ συναδέλφους μου αυτούς που με μηδενικά ή ελάχιστα προσόντα, με λιγότερη ή μηδενική δουλειά, σε άχρηστες διευθύνσεις που δημιουργήθηκαν για αυτούς, έπαιρναν θέσεις, έμπαιναν σε αμειβόμενες επιτροπές και αμειβόμενες αξιολογήσεις κατά απόλυτη προτεραιότητα και κρύβονταν πίσω από την κομματική τους ταυτότητα που τους ξελάσπωνε και στήριζε εις βάρος των πραγματικών συναδέλφων.
Δεν θεωρώ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ αυτούς που χρησιμοποίησαν πλάγια μέσα, συνδικαλιστικά-πολιτικά-γνωριμίες, για να ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο της διαθεσιμότητας, αφήνοντας τις κοροϊδάρες στο πόδι τους, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΛΙΜΜΕΝΕΣ ΧΗΡΕΣ.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, αλλού έχει δίκιο, αλλού άδικο.
Να με συμπαθάνε οι κομμουνιστές φίλοι και συνάδελφοι, αλλά ΔΕΝ είναι όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα ίδιες, ούτε όλοι οι Δ.Υ. (ΙΔΑΧ και μόνιμοι) καθαγιασμένοι στα νερά του Ιορδάνη ποταμού.
Άλλος παλεύει για τον εργάτη και τη νομιμότητα κι άλλος ψάχνει για το σκασιαρχείο, τη μίζα, την εκδούλευση.
Άλλος μπαίνει σαν κύριος από την πόρτα κι άλλος έρχεται φυτευτός - αφού δηλώσει πρώτα υποταγή στον ευεργέτη του, συνήθως πρασινομπλέ, αλλά ενίοτε και πορτοκαλοκόκκινο, έστω και κατόπιν μετάλλαξης.
Άντε και κουράστηκα τόσα χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε του 9:01 ("περίεργος")

Γράφεις αρκετά πράγματα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για το πως διαμορφώθηκε ο κρατικός τομέας στον ελληνικό καπιταλισμό και πως αξιοποιήθηκε για να διαβρώσει συνειδήσεις. Πιστεύω ότι αν κανείς θέλει να δει τα πράγματα από τη σκοπιά των εργαζομένων, πρέπει να έχει δύο σταθερές:

1. Ότι στόχος του εργατικού κινηματος πρέπει να είναι η μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα και μισθούς που να απαντάνε στις σύγχρονες ανάγκες. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εξασφαλίσει το σύστημα αυτό. Οι εργαζόμενοι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με την ακρίδα αυτού του τόπου (τους μεγαλο-επιχειρηματίες και τους πολιτικούς τους) και μετά να λύσουν τα όποια ζητήματα με τεμπέληδες, κτλ.

2. Φυσικά και δεν είναι όλες οι κρατικές υπηρεσίες οι ίδιες, αλλά όλες στο σημερινό κράτος εξυπηρετούν την ίδια πολιτική: αυτή σε όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Φυσικά και δεν είναι όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι του ίδιου φυράματος, αλλά το ίδιο ισχύει και στο εσωτερικό της κάθε υπηρεσίας. Αλήθεια στο ΣΕΠΕ υιοθετούμε όλοι οι επιθεωρητές την ίδια προσέγγιση. Δεν νομίζω. Κάποιοι ακολουθούν την κυρίαρχη κρατική αντίληψη ότι ο επιθεωρητής δεν πρέπει να εφαρμόζει την νομοθεσία "με απόλυτο τρόπο", ότι πρέπει να συμβιβάζει τους "κοινωνικούς εταίρους" και άλλοι προσπαθούν, τραβώντας τις αντοχές αυτού του κράτους στα άκρα, να "παλεύουν για τον εργάτη", όπως γράφεις. Το ΠΑΜΕ δεν βάζει στο ίδιο καζάνι τους πρώτους με τους δεύτερους, αλλά δεν θεωρεί ότι επειδή υπάρχουν και οι δεύτεροι πρέπει να προβάλλουμε σαν αίτημα του κινήματος την "εξαίρεση" του ΣΕΠΕ.

Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι διαβάστε το πρωτοσέλιδο της αυριανής REAL NEWS:
Με τίτλο: "Χαριστική βολή σε μισθούς - δώρα" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει την κρυφή ατζέντα της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα. Η εφημερίδα αναφέρεται στη σφοδρή επίθεση που θα γίνει στα εισοδήματα και τα εργασιακά δικαιώματα από τους δανειστές και αποκαλύπτει τι θα περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν. Επίσης, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, εκτιμά ότι: “Η Ελλάδα δεν αντέχει να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους”.

Σύμφωνα με τη Realnews οι 6 «βόμβες» του Σεπτεμβρίου είναι:

1. Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

2. Μείωση του κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ.


3. Απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

4. Νέες περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

5. "Μαχαίρι" στα εφάπαξ τουλάχιστον κατά 20%.

6. Νέο πρόγραμμα κινητικότητας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014.
Συνεπώς καταλαβαίνετε τι πρόκειται να γίνει στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα: "σφαγή" μισθών και "σφαγή" ανθρώπων. Αν το Δημόσιο απασχολεί 614.000 Μέχρι 450.000 που λέει η Τρόϊκα μας κάνουν 164.000. Στην ουσία μας λένε πως σιγά σιγά να αρχίζουμε να τα μαζεύουμε. Και ο μισθός ενάς ξερός μονοκόματος 495 ευρώ χωρίς δώρα, προσαυξήσεις κλπ. Φυσικά ξέρετε ποιο θα είναι το επιχείρημα για την κατάργηση των δώρων και της αδείας: Όχι η ανταγωνιστικότητα αλλά η ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη!!! Αφού καταργήθηκαν στον Δημόσιο Τομέα δεν είναι δίκαιο να υπάρχουν και στον ιδιωτικό. Όπως βλέπετε για την Τρόικα είναι θέμα δικαιοσύνης. Τα έχουμε παρεξηγήσει τα παιδια. Κατά βάθος θέλουν μόνο το καλό μας...

Ανώνυμος είπε...

Νικο μην εισαι φανατικος με το κκε κ μην βαζεις κομματικες ταμπελες σε οσους δε συμφωνουν μαζι σου γιατι ετσι κ χανεις το δικιο σου κ γελοιοποιησε . Tip : διαβασε λιγο Αριστοτελη , περι δημοκρατιας

Ανώνυμος είπε...

εγώ θα έλεγα την ανακοίνωση του 'παμε' να την στέλνανε στήν τροϊκα και όχι στο blog της πρωτοβουλίας..εκεί θα μετρούσε καλύτερα η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ.Μια ζωή οι κκεδες ρουφιάνοι ήτανε..όπως και στα επεισόδια στο σύνταγμα το 2011 που ο κόσμος ήταν ένα βήμα πρίν να μπουκάρει στήν βουλή, οι κκεδες κανανε και καλά περιφρουρηση για να προστατέυσουν τι ...και ποιους...?αυτους που μας φέρανε σε αυτήν την κατάσταση?ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ Γ@@@@@Α ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε με τα καλά μας?
Θα μπουν σε πίνακες «μοριοδότησης» για «διαθεσιμότητα» επιθεωρητές εργασίας, πτυχιούχοι και διορισμένοι με ΑΣΕΠ?
...
Νομίζω ότι η κοινωνική έκρηξη είναι πολύ κοντά...
Οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε χρυσαυγίτη του 10.17
Στην συγκέντρωση του οκτ.2011 και αφού το ΠΑΜΕ αποχώρησε συντεταγμένα απο το Σύνταγμα γιατί δεν κάνατε ντου στην βουλή εσυ και οι φίλοι σου με τα μαύρα?Το ίδιο θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί και σε κάθε πορεία απο τότε.Γιατί δεν συνέβη χαφιεδάκο?

Ο Περίεργος είπε...

Προς ανώνυμο 11:30
Δε νομίζω ότι θα μπουν σε τέτοια διαδικασία (διαθεσιμότητας) κοινωνικοί επιθεωρητές, ειδικά εφόσον είναι διορισμένοι κατόπιν εξετάσεων ΑΣΕΠ και είναι πτυχιούχοι.
ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει φυσικά ένας φόβος λόγω κατάργησης (ακόμα και με απλό Π.Δ. πλέον) θέσεων ή Τμημάτων/Διευθύνσεων), όμως αντικειμενικά δεν βρισκόμαστε κοντά σε τέτοιο ενδεχόμενο ΣΗΜΕΡΑ.
Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση.

Ανώνυμος είπε...

Πρός 5:25.με αποκαλείς χρυσό αυγό, μπράβο!τώρα κατάλαβα γιατί τόσα χρόνια τρώς το καλαμπόκι..Το θέμα είναι ότι δέν αλλάζεις και πλευρό να μην πιαστείς.αδελφέ με τα μάυρα δεν μόνο οι χρυσαυγίτες.τι τα θές όμως άστα καλύτερα.εσύ θα πρέπει να είσαι προβληματισμένος και να ασχολείσαι με το 2% που πέρνει το κκε σε τέτοιες εποχές...καληνύχτα.-

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά εκτός από ανακοινώσεις -χαρτοπόλεμο -και συγγραφή υπουργικών αποφάσεων που μετά τις καταδικάζει κάνει κάτι άλλο το ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας ........
ούτε στις πορείες δεν κατεβαίνει γιατί ααααααααααααν απεργεί πάει αλλού .........

για ποιο ΠΑΜΕ μιλάτε;
αλλού είναι τα θέμα αυτή τη στιγμή και δεν αφορά μόνο το υπουργείο μας και τους επιθεωρητές. Η διαθεσιμότητα είναι ένας παραλογισμός που κατακραιουργεί όλο το δημόσιο, ανθρωποφαγία είναι. Ναι θα μπουν σε πίνακες διαθεσιμότητας ανθρωποι διορισμένοι από το ΑΣΕΠ αν όχι στο 1ο τότε στο 2ο λη στο 3ο κύμα, όλοι στον κουβά και αυτό είναι παραλογο. Αν εξαιρεθούν οι επιθεωρητές θα είναι ορθολογικό;

Ανώνυμος είπε...

Τα τελεσίγραφα και οι εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα του κεφαλαίου να θυσιαστεί ο λαός για την στήριξη και την ανάκαμψη της κερδοφορίας του.
Σ’ αυτή την αποφασιστικότητα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ απάντησε με μια απεργία, χωρίς κανένα περιθώριο οργάνωσης. Αντικειμενικά υπονόμευσε αυτό το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας. Οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ (ΣΥΡΙΖΑ) συμβιβάστηκαν και πάλι με τον εύκολο δρόμο της προκήρυξης μιας απεργίας, ίσα-ίσα για να φαίνεται ότι κάτι κάνουν… Ταυτόχρονα οι τοποθετήσεις μιας σειράς στελεχών τους σε Συλλόγους και Ομοσπονδίες, που ζητούν την «εξαίρεση» της υπηρεσίας τους ή του κλάδου τους από τις διαθεσιμότητες, και άλλων που δηλώνουν ότι δεν «τους πιάνει» το μέτρο…., αποδυναμώνουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπάρχουν.
Δηλαδή ακριβώς τον ρόλο που παίζουν οι εκπρόσωποι(μέλη και επιρροές του ΣΥΡΙΖΑ) της ...ανένταχτης ΑΠ-ΑΣΥ στον δικό μας χώρο.Ας βγάλει ο καθένας συμπεράσματα.

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια, εσεις του ΚΚΕ, πριονιδι τρωτε και βγαζετε ξυλινους λογους? εχουμε 2013, ξυπνηστε κ καντε και καμια δουλεια, οχι ολη μερα στο ιντερνετ

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Καλέ μου ανώνυμε των 1:55 αν δεν σου αρέσουν οι απόψεις μας ο ρόλος μας ή ότι άλλο ....... μπορείς να εκφράσεις τις διαφωνίες σου από όποιο σημείο του πλανήτη θες .....και από δω αλλά τηρώντας κάποιους κανόνες ευγένειας.....
Το να χρησιμοποιείς τoν χώρο διαλόγου που με σεβασμό στο δημοκρατικό διάλογο σου διαθέτουμε για να ρίξεις λάσπη και να πεις ψέματα "πχ ότι η ΑΠ- ΑΣΥ ζητούν την εξαίρεση τους από τη διαθεσιμότητα των επιθεωρητών και μόνον αυτόν "……..
δεν είναι ευγενικό .....στάσεις σαν αυτήν μας υποβαθμίζουν όλους μας Ο πολιτικός διάλογος όταν βασίζεται στα ψέματα είναι αδιέξοδος και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι εποικοδομητικός
καλή η κριτική αλλά αν να κάναμε προτάσεις που να τις υλοποιούσαμε κιόλας θα ήταν ακόμα καλύτερα
περιμένω λοιπόν τις προτάσεις σας……………..

Γιάννης Πέντας είπε...

Προς ανώνυμο 9.39 π.μ.
Επιστρέφοντας χτές από διακοπές είδα με έκπληξη το σχόλιο σου το οποίο θεωρώ κακόβουλο και άκρως αντισυναδελφικό.
1)Απο πότε οι διοικητικοί υπάλληλοι συγγράφουν οι ίδιοι(όπως λες) και μάλιστα τόσο σοβαρές Υπουργικές Αποφάσεις όπως αυτή για τα τροχονομικά? Όλοι γνωρίζουμε ότι το περιεχόμενο αυτών των ΥΑ αποφασίζονται από την πολιτική ηγεσία(η οποία συμβουλεύεται ΑΝ θελήσει) την διοικητική ιεραρχία δηλ.τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ υπηρεσιακούς παράγοντες του ΣΕΠΕ(στην προκειμένη περίπτωση) και της Κ.Υ. του Υπουργείου.Άλλωστε το περιεχόμενο των ΥΑ και λοιπών διατάξεων αποτυπώνει πιστά τις αντιλαικές-αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου αλλά και της Ευρωπαικής Ένωσης δηλαδή των αληθινών ενόχων που κάποιοι πάντως αρνούνται πεισματικά να καταγγείλουν μιλώντας γενικά για μνημονιακές πολιτικές.
2)Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ θα τοποθετείται με ανακοινώσεις όποτε αυτή νομίζει.Τώρα αν κάποιοι ενοχλούνται από την δράση μας αυτό είναι πρόβλημα δικό τους.Οι συνάδελφοι θα κρίνουν το ποιός κάνει χαρτοπόλεμο και ποιός(κατά την γνώμη μου) καταδικάζει φραστικά τις απολύσεις ενώ απόδεχεται επι της αρχής τον βασικό μοχλό για αυτές, δηλαδή την αξιολόγηση(κακή και καλή), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για μια αναξιόπιστη και απολύτως « συστημική» συνδικαλιστική δύναμη που με τις διαρκείς παλινωδίες αλλά και με την «νομιμοφροσύνη» που δείχνει απέναντι στον χρεωκοπημένο φιλοκυβερνητικό και φιλοΕΕ συνδικαλισμό της απροκάλυπτα ξεπουλημένης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ λειτουργεί αντικειμενικά ως ανάχωμα στις όποιες τάσεις συνειδητής ριζοσπαστικοποίησης των συναδέλφων.
3)Το σχόλιο για το ποιος απεργεί και ποιος όχι είναι ιδιαιτέρως χαμηλού επιπέδου(θυμίζει ποιος την έχει …μεγαλύτερη) αλλά ευχαρίστως να κοιτάξουμε μαζί τους πίνακες των απεργούντων συναδέλφων τα τελευταία χρόνια για να δούμε αν ΟΛΑ τα μέλη των ψηφοδελτίων των παρατάξεων συμμετέχουν σε ΟΛΕΣ τις απεργίες.
4)Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ δεν συμμετέχει ΟΝΤΩΣ στις ( έτσι κι αλλιώς αποτυχημένες) πορείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ(συνήθως το ΠΑΜΕ έχει διπλάσιο κόσμο).Αυτοί που καλούν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της απροκάλυπτα ξεπουλημένης ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ του χρεωκοπημένου φιλοκυβερνητικού και φιλοΕΕ συνδικαλισμού ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?
Όπως βλέπεις ανώνυμε ή ανώνυμη απάντησα ΕΠΩΝΥΜΑ στο σχόλιό σου.Θα παρακαλούσα αν επιλέξεις να απαντήσεις να το κάνεις κι εσύ επώνυμα.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία από το BLOG της ΑΠ.
Γιάννης Πέντας

Ανώνυμος είπε...

Εγω Γιάννη πεντά μόλις γύρισα απο τις διακοπές είδα ότι στα νησιά μένουν κ εργάζονται Αλβανοί κ οι έλληνες είναι στις καφετέριες με ένα φραπογαλο στο χέρι και αμπελοφιλοσοφουν όπως ΕΣΥ εναντίων της εε των αμερικανών , των εξωγήινων κλπ