15 Ιουλ 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ



Έχει καταντήσει μονότονο, αλλά αν όχι και τώρα, πότε;;;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Σ.ΥΠ.Ε

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Η επίθεση πλήρους διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, κατάλυσης της συλλογικής αυτονομίας και των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Οι απολύσεις προσωπικού, η κατάργηση των δημοσίων υπηρεσιών και των βασικών κοινωνικών αγαθών καθώς και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου, μεθοδεύονται προκλητικά με διαδικασίες εξπρές από τη νέα δικομματική κυβέρνηση.
Σ’ όλους μας θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κανείς μας δεν θα γλιτώσει από την πολιτική των απολύσεων, εάν δεν βάλουμε μπροστά το συλλογικό συμφέρον απέναντι στο ατομικό βόλεμα και την αυταπάτη της εξαίρεσης. Χθες ήταν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Εκπαίδευση και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αύριο εμείς.
Έχουμε όλοι μας καθήκον και υποχρέωση να συσπειρωθούμε και να αγωνισθούμε σθεναρά για την ανατροπή αυτών των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών, των πολιτικών επίθεσης στο εισόδημα, στις θέσεις εργασίας και στις συνθήκες εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων.
Ας καταλάβουν επιτέλους Κυβέρνηση και Τρόικα ότι δεν είμαστε αριθμοί αλλά άνθρωποι με αξία και αξιοπρέπεια.
Όλοι μαζί στην 24ωρη Γενική Απεργία (ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ) την Τρίτη 16 Ιουλίου και στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11.30΄ στη πλατεία Κλαυθμώνος (προσυγκέντρωση υπαλλήλων Υπουργείου στις 11.00΄, στην οδό Σταδίου 29).
Όλοι μαζί μπορούμε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές αυτών που ακόμη επιμένουν να οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, που κατεδαφίζουν τη μισθωτή εργασία, την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και την κοινωνική συνοχή, που επιτίθενται στα αγαθά της υγείας, της παιδείας, της εργασίας και της ασφάλειας.
ΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΑ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

( Αφιερώνεται σ' όσους ακόμα επιμένουν ν' ακολουθούν τυφλά τους εργατοπατέρες του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ, νομίζοντας πως έτσι αγωνίζονται για το δίκιο τους ...)
Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ' το τραπέζι
... Κηρύχνουν τη λιτότητα
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα
Ζητάνε θυσίες
Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους
Για τις μεγάλες εποχές που θα'ρθουν...

...Σαν θα'ρθει η ώρα της πορείας
Πολλοί δ ε ν ξέρουν
Πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους
Η φωνή που διαταγές τους δίνει
Είναι του εχθρού τους η φωνή

Ε κ ε ί ν ο ς που για τον εχθρό μιλάει
Είναι ο ί δ ι ο ς τους ο ε χ θ ρ ό ς...

Mπ. Μπρέχτ