8 Δεκ 2015

Ανακοίνωση ΟΣΥΠΕ για την συνάντηση με ΓΓ (23.11.2015)


Αθήνα 4 ∆εκεµβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Οµοσπονδίας και οι Πρόεδροι των δύο πρωτοβάθµιων Συλλόγων (Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραµµατείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων) πραγµατοποίησαν συνάντηση µε τον Γενικό Γραµµατέα του Υπουργείου µας, κ. Α. Νεφελούδη, την Παρασκευή 23 Νοεµβρίου 2015, µε σκοπό την ενηµέρωση των συλλογικών οργάνων από την πολιτική ηγεσία για την επιδιωκόµενη νέα αναδιοργάνωση του Υπουργείου µας (νέος οργανισµός), για την οποία όπως ήδη γνωρίζετε η πολιτική ηγεσία έχει συγκροτήσει σχετική Οµάδα Εργασίας.

Ο Γενικός Γραµµατέας δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία δεν είναι ακόµη έτοιµη να µας εκθέσει τις κατευθυντήριες γραµµές και τους στόχους που θα έχει η εν λόγω αναδιοργάνωση, παρόλα αυτά δεσµεύτηκε ότι θα υπάρχει συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας µε τα συνδικαλιστικά µας όργανα και συνεχή ενηµέρωση.

Εµείς θέσαµε υπ’ όψιν του Γενικού Γραµµατέα τις αποφάσεις των συλλογικών µας οργάνων, οι οποίες θυµίζουµε ότι είναι οµόφωνες και αφορούν τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις µας για την λειτουργία του Υπουργείου και βέβαια σε κάθε περίπτωση για µας είναι αδιαπραγµάτευτο το ενιαίο της λειτουργίας του Υπουργείου. Επίσης, ο Γενικός Γραµµατέας συµφώνησε κατά τις συνεδριάσεις της Οµάδας Εργασίας να συµµετέχει και εκπρόσωπος των συνδικαλιστικών µας οργάνων.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιµούµε ότι είναι εµφανής η αναγκαιότητα αποσαφήνισης και αποκρυστάλλωσης των σκοπών και των στόχων της πολιτικής ηγεσίας σε ότι έχει να κάνει µε τον Οργανισµό, αν δηλαδή σκοπεύει να διευρύνει ή να συρρικνώσει τις δοµές και το έργο των Υπηρεσιών του Υπουργείου. Ερώτηση για την οποία δεν λάβαμε καμία απάντηση.

Καθώς το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας το τελευταίο διάστηµα έχει αυξηθεί για την «αξιοποίηση» των χώρων στο ισόγειο – πρόσοψη της Σταδίου 29, πράγµα που σηµαίνει µεταστέγαση συναδέλφων και υπηρεσιών (ΙΡΙ∆Α, πρωτόκολλο, διεκπεραίωση, τηλεφωνικό κέντρο, βιβλιοθήκη, κλπ) στους χώρους αυτούς, ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία ενηµέρωση. Μας ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για ειληµµένη απόφαση, η οποία στοχεύει στην αλλαγή της εικόνας του Υπουργείου ανεξαρτήτως κόστους και κάλεσε µάλιστα τα συνδικαλιστικά όργανα του Υπουργείου να τη στηρίξουν. Σε κάθε περίπτωση, τα επιχειρήµατα της πολιτικής ηγεσίας περί «εξωστρέφειας» δε µας έπεισαν και ξεκαθαρίσαµε ότι είµαστε παντελώς αντίθετοι στην µεταφορά ανθρώπινου δυναµικού σε χώρους που δεν πληρούν και δεν εγγυώνται την ασφάλεια τόσο των εργαζοµένων όσο και των πολιτών, εφόσον δε δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τις αρµόδιες υπηρεσίες. Οι λόγοι και τα επιχειρήµατα της άρνησής µας θα αποτυπωθούν σε ειδική ανακοίνωση.

ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ.
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ                                                                                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ                                                                                        ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: