14 Δεκ 2015

ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ…

Και εκεί που πιστεύαμε ότι κάποια πράγματα θα έπρεπε να θεωρούνται πλέον δεδομένα στον Δημόσιο Τομέα, έρχεται η δύναμη της αναπαραγωγικής αδράνειας να μας εκπλήξει δυσάρεστα για ακόμα μια φορά.Με έκπληξη λοιπόν πληροφορηθήκαμε ότι με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Ειδικού Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε., ορίστηκε αναπληρωτής προϊστάμενος σε Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.ΕΠ.Ε. προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκεί υπηρεσιακές ανάγκες (sic)!

Βέβαια, για να μην πλήττουμε, η υφιστάμενη πολιτική ηγεσία προχώρησε ένα βήμα παραπάνω από τον τραγέλαφο των αναθέσεων και πρωτοτύπησε ορίζοντας τον συγκεκριμένο συνάδελφο σε θέση που ήταν ήδη καλυμμένη μέσω παλαιότερης ανάθεσης!

Το συγκεκριμένο περιστατικό ήρθε και έδεσε σε μια σειρά αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας στις οποίες περιλαμβάνονται παράλληλες αναθέσεις καθηκόντων, μετακίνηση συναδέλφου κατόπιν προσωπικής αντιπαράθεσης, ορισμό σε θέση αναπληρωτή προϊσταμένου Διεύθυνσης υπαλλήλου κατηγορίας ΔΕ και όλα αυτά σε οριακά πλαίσια αν όχι νομιμότητας, τουλάχιστον ηθικής νομιμοποίησης.

Η παγία άποψη της ΑΡΣΥ για θέματα αξιοκρατίας, αντικειμενικών κρίσεων και γενικότερα δίκαιης αντιμετώπισης όλων των συναδέλφων είναι γνωστή, δεδομένη και ανεξάρτητη.

Ø  Εξακολουθούμε να είμαστε αντίθετοι σε κάθε ανάθεση – τοποθέτηση υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης με βασικό, και μόνο ίσως, κριτήριο την ανεξέλεγκτη υποκειμενική κρίση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, επικαλυμμένη με μια υποτυπώδη, διαδικαστική αιτιολόγηση – νομιμοποίησή της.

Ø  Εξακολουθούμε να θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να μην προκηρύσσονται οι κενές θέσεις ευθύνης ώστε, αν μη τι άλλο, να δίνεται το δικαίωμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους που διαθέτουν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά για την πλήρωση των θέσεων αυτών.

Ø  Παραμένουμε σθεναρά αντίθετοι στη διαιώνιση και μετεξέλιξη των παθογενειών του πολιτικού συστήματος και στην κατάργηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και ισοτιμίας.

Ø  Είμαστε στο πλευρό κάθε συναδέλφου που θίγεται από την συνεχιζόμενη εφαρμογή της ασύδοτης αυτής πρακτικής.

Καλούμε για ακόμη μια φορά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αφήσει τις γενικόλογες εξαγγελίες περί διαφάνειας και αξιοκρατίας στο Δημόσιο και να πράξει, συγκεκριμένα πλέον, το αυτονόητο.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε ώστε να μπει ένα τέλος στην αναπαραγωγή  του φαιδρού μοντέλου της διακυβέρνησης του χθες.

http://arsyeka.blogspot.gr       e-mail: arsy.yeka@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: