2 Δεκ 2015

Ανακοίνωση ΟΣΥΠΕ για την απεργία της 3ης Δεκέμβρη

ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
Ο.Σ.ΥΠ.Ε. Μέλος Α∆Ε∆Υ 
∆ραγατσανίου 8, Τ.Κ. 10110, 
τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924, 
Email: osype@ypakp.gr, website: www.osype.gr 
 Αθήνα 30 Νοεµβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ∆ΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 3 ∆ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11.00πµ 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΩΡΑ 10.30΄, ΣΤΑ∆ΙΟΥ 29

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατώτερη των περιστάσεων και αντιµέτωπη µε τα αδιέξοδα που η ίδια δηµιούργησε, παραπλανώντας και παραµυθιάζοντας καθηµερινά το λαό µας, συνεχίζει ακάθεκτη την καταστροφική πολιτική της τιµωρητικής λιτότητας και φορολογικής αφαίµαξης, της αποσάθρωσης των εργασιακών, µισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωµάτων, εις βάρος των εργαζοµένων και των φτωχών λαϊκών στρωµάτων. 
Με πλειστηριασµούς πρώτης κατοικίας, µε φοροεπιδροµή και φοροκαταιγίδα µέτρων κοντά στα 14 δις. ευρώ, µε κοινωνικά άδικες και ανεύθυνες πολιτικές και παντελώς ανέτοιµη να αναλάβει τις τύχες της χώρας σε κρίσιµες στιγµές, εφαρµόζει µε επικίνδυνους ερασιτεχνισµούς και πειραµατισµούς, το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο µοντέλο πολιτικής, οδηγώντας στην εξαθλίωση και εξόντωση την ελληνική κοινωνία. Στο επικείµενο νοµοσχέδιο για το ασφαλιστικό σχεδιάζει, την ενοποίηση όλων των Ταµείων, την εφαρµογή της ρήτρας µηδενικού ελλείµµατος, τη µείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης από τα ταµεία του ιδιωτικού τοµέα και από τις συντάξεις του δηµοσίου, νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη δραµατική µείωση των παροχών, καθώς και άλλα δυσµενή για τους εργαζόµενους, τους συνταξιούχους και την ελληνική κοινωνία µέτρα, που πρόκειται να επιφέρουν το τελειωτικό κτύπηµα στην Κοινωνική Ασφάλιση. 


Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, οι συντάξεις µετατρέπονται σε προνοιακό επίδοµα και χάνεται ο δηµόσιος, αλληλέγγυος και αναδιανεµητικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρέπει να ανατραπεί. Εργαζόµενοι σε δηµόσιο και ιδιωτικό τοµέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, βιοπαλαιστές, νέοι και νέες, συνεχίζουµε όλοι µαζί τον αγώνα µας και διεκδικούµε την ανατροπή αυτής της πολιτικής. ∆ιεκδικούµε µιαν άλλη οικονοµική και κοινωνική πολιτική που θα προωθεί την κοινωνική σύγκλιση και θα έχει στο επίκεντρο τις δυνάµεις της εργασίας, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η Γενική Απεργία στις 3 ∆εκέµβρη 2015 πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός. Να γίνει καταλύτης για την ανατροπή των µνηµονιακών πολιτικών και εκείνων που τις αποφασίζουν και τις στηρίζουν. 

Πρέπει να σηµατοδοτήσει την αντίθεση στην καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να περάσει µε κάθε τρόπο νέα αντιλαϊκά µέτρα το επόµενο διάστηµα. 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι 

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Οµοσπονδίας µας ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέµπτη 3 ∆εκεµβρίου 2015, για να στείλουµε ένα ηχηρό µήνυµα αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών αυτών. 
Συµµετέχουµε στη Γενική Απεργία και διεκδικούµε:
 Κατάργηση παλαιών και νέων µνηµονίων.  
∆ιαγραφή του χρέους.
 Κατοχύρωση και διεύρυνση του δηµόσιου-κοινωνικού και αναδιανεµητικού ασφαλιστικού συστήµατος µε διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.  
Άµεσες προσλήψεις µόνιµου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των ∆ηµοσίων Υπηρεσιών, µε έµφαση στους Ελεγκτικούς Μηχανισµούς, καθώς και στους τοµείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών Ταµείων, µε παράλληλη αύξηση της χρηµατοδότησης και διατήρηση του δηµόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.  
Επαναφορά του θεσµού των συλλογικών διαπραγµατεύσεων, της διαιτησίας και της υπογραφής ΣΣΕ. Κατάργηση κάθε µορφής ενοικιαζόµενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.  
Επανακατάταξη στα µισθολογικά κλιµάκια όλων των εργαζοµένων στο ∆ηµόσιο µε άµεσο «ξεπάγωµα» των µισθών. 
Νέο µισθολόγιο µε αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη µισθολογική- βαθµολογική εξέλιξη. Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήµατος επιλογής προϊσταµένων.  
∆ιατήρηση υπό δηµόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τοµέων της ελληνικής Οικονοµίας. Αποτροπή της εκποίησης του δηµόσιου πλούτου.  
Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζοµένων και των αδύναµων στρωµάτων, φορολογίας, µε την άµεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη µείωση των αυξηµένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήµατος.  
∆ιασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασµούς. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. 

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ 

ΓΙΑ ΤΟ ∆.Σ. 
Ο ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
 ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ                                                        ΑΝ∆ΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: