16 Δεκ 2015

Κάτω τα χέρια από το νερό της Αθήνας!

Eνημέρωση από το sekes-eydap.gr στις 16-12-2015

Ανακοίνωση ΣΕΚΕΣ: "Η SUEZ είναι ανεπιθύμητη στην ΕΥΔΑΠ"

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΕΚΕΣ

Η SUEZ είναι ανεπιθύμητη στην ΕΥΔΑΠ

Δεκάδες εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ συγκεντρώθηκαν την Τρίτη το πρωί στα γραφεία της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στα Ιλίσια (Λαοδικείας) και υποχρέωσαν την ματαίωση της προγραμματισμένης για τις 10 π.μ. συνάντηση για την παρουσίαση της γαλλικής πολυεθνικής SUEZ σε επιλεγμένα διευθυντικά στελέχη της ΕΥΔΑΠ.
Οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ, με επικεφαλής τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων όλων των συλλόγων της εταιρείας, τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ, απαίτησαν με την παρουσία τους στην είσοδο του χώρου που θα φιλοξενούσε τη συνάντηση, την ματαίωσή της καθιστώντας σαφές ότι η ΕΥΔΑΠ δεν είναι προς πώληση και γι αυτό η SUEZ, εταιρεία πρωτοπόρος διεθνώς στην ιδιωτικοποίηση εταιρειών ύδρευσης, είναι ανεπιθύμητη στους χώρους της ΕΥΔΑΠ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γιάννης Μπενίσης, σε ανοιχτή συνάντηση που είχε με όλους τους εργαζόμενους που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση, έκανε λόγο για μια τυπική συνάντηση μετά από αίτημα της SUEZ, που δεν σχετίζεται με κάποια απόφαση πώλησης της ΕΥΔΑΠ. Στην τοποθέτησή του και μετά από εκτεταμένο διάλογο με τους εργαζόμενους δεν αρνήθηκε την υποχρέωση που απορρέει από το τρίτο μνημόνιο για πώληση του 11% της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες, απέκλεισε όμως την μείωση του ποσοστού που θα ανήκει κάτω από 51% και δεσμεύτηκε ότι να αυτό συμβεί τότε θα παραιτηθεί.

Το «ΣΕΚΕΣ για δημόσια ΕΥΔΑΠ» εκτιμά ότι η σημερινή άμεση, μαζική και με αποφασιστικότητα κινητοποίηση των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, αν και πραγματοποιήθηκε σε πολύ μικρό διάστημα λόγω της μυστικότητας με την οποία περιβλήθηκε η συνάντηση, έδειξε ότι οι εργαζόμενοι είναι και ενωμένοι και αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ο εφιάλτης της ιδιωτικοποίησης, που με πολύχρονους αγώνες έδιωξαν από την πόρτα (απόφαση ΣτΕ) να επανέλθει από το παράθυρο στο όνομα οποιασδήποτε διεθνούς υποχρέωσης της χώρας (βλέπε εμπορική συμφωνία με Γαλλία), ούτε στο όνομα δήθεν της απόκτησης τεχνογνωσίας.
Η σημαντική συμβολή του ΣΕΚΕΣ στην ενημέρωση και προετοιμασία της κινητοποίησης σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνάει την αγωνιστική ετοιμότητα  που βρέθηκαν όλοι (συνδικαλιστές, παρατάξεις, εργαζόμενοι) ώστε ενωμένοι να αντιτάξουν στα όποια σχέδια της κυβέρνησης και πάλι ένα σθεναρό: «Όχι, το νερό δεν πωλείται»
Η σημερινή κινητοποίηση να είναι η αρχή διαμόρφωσης ενός μαχητικού προγράμματος δράσης που θα συν-διαμορφώσουν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί  με την κοινωνία ώστε η οποιαδήποτε απόπειρα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ να εξαλειφθεί.
Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΕΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: