6 Απρ 2016

Αίτημα για Ειδική Συνεδρίαση του ΔΣ σχετικά με το Σ.ΕΠ.Ε

Η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Συνεργασία υπέβαλε αίτημα για ειδική συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου με θέμα την διαμόρφωση των θέσεων μας για τα χρόνια και διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα του Σ.ΕΠ.Ε.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του αιτήματος:

Προς: Την Πρόεδρο του ΔΣ Ελβίρα Κούρκουλου
Αθήνα, 6-4-2016

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Το τελευταίο διάστημα μια σειρά από γεγονότα και διαδικασίες επηρεάζουν και διαμορφώνουν δυστυχώς αρνητικά την λειτουργία του Υπουργείου Εργασίας και ειδικά του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Τα χρόνια και διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα, για τα οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες με ονοματεπώνυμο, αντί να επιλύονται, επιτείνονται, παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις της τωρινής Κυβέρνησης.  Η υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, (παρά τα ποσά που έχουν δαπανηθεί…),  η απουσία θεσμικής  θωράκισης καθιστούν τον Επιθεωρητή Εργασίας ανίσχυρο εργαλείο για τον έλεγχο της εργατικής νομοθεσίας. Παράλληλα, η μη επαναφορά των προστατευτικών για τον εργαζόμενο ρυθμίσεων αλλά και η διφορούμενη πολιτική κατεύθυνση περί «νουθεσίας των εργοδοτών» προκαλούν περαιτέρω σύγχυση και ανασφάλεια. Σε αυτό το ζοφερό πλαίσιο, διάφοροι θεσμικοί ή μη φορείς αρθρώνουν άποψη περί της μεταρρύθμισης του ΣΕΠΕ, εν όψει μάλιστα και της επικείμενης αναμόρφωσης του Οργανισμού του Υπουργείου.
Επειδή:
  • Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας στον οποίο συμμετέχει η πλειοψηφία των Επιθεωρητών Εργασίας οφείλει να διαμορφώσει και να επικοινωνήσει μια καθαρή, τολμηρή και δημιουργική θέση, μακριά από συντεχνιακή λογική και με γνώμονα το συμφέρον όλων μας
  • Μέχρι τώρα, η συνήθης πρακτική ήταν η ανακύκλωση αναμασημένων και κοινότοπων θέσεων, η αμυντική τακτική και ο συνδικαλισμός της καταγγελίας.
  • Επειδή είναι αναγκαία η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων στην διαμόρφωση της μορφής και της λειτουργίας του Σ.ΕΠ.Ε
  • Επειδή, οι θέσεις μας παραμένουν γνωστές σε «στενό οικογενειακό κύκλο» και η πολιτική ηγεσία κωφεύει αρνούμενη να συναντήσει καν το ΔΣ του Συλλόγου
Ζητάμε:
Α) Την πραγματοποίηση Έκτακτης Συνεδρίασης του Συλλόγου πριν από οποιαδήποτε αντίστοιχη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας) με θέμα την διαμόρφωση των θέσεων μας για το Σ.ΕΠ.Ε. και τον τρόπο δημοσιοποίησής τους.
Την άμεση συνάντηση των συνδικαλιστικών μας οργάνων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
Β) Την έναρξη με πρωτοβουλία του Συλλόγου μιας διαδικασίας συγκέντρωσης και καταγραφής απόψεων για τον νέο Οργανισμό, τα οργανωτικά προβλήματα του Υπουργείου και ειδικότερα Σ.ΕΠ.Ε και τις προτεινόμενες λύσεις από το σύνολο των συναδέλφων.
Τα μέλη
Νίκος Μποσινάκος
Γιώργος Εμμανουηλίδης
Σταυρούλα Παπαδημητρίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: