6 Νοε 2016

Θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασης ΔΣ Συλλόγου στις 07-11-2016




Στις 07 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00, στα γραφεία του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης: 

1. Τις εξελίξεις στην εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΣΕΠΕ, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί καμία εγκύκλιος με την οποία θα δίνονταν οι αναγκαίες οδηγίες, διευκρινίσεις και κατευθύνσεις προς τους εργαζόμενους στο Σ.ΕΠ.Ε. για τη διάρκεια των περιόδων δοκιμαστικής και πιλοτικής λειτουργίας σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας.

2. Την οργάνωση της χριστουγεννιάτικης παιδικής γιορτής έτους 2016.

Καλούνται οι συνάδελφοι να υποβάλλουν προτάσεις, παρατηρήσεις, απόψεις στο e-mail: arsy.yeka@gmail.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν συζητάτε επίσης γιατί η Κ.Υ. εξακολουθεί να αποστέλλει έγγραφα μέσω e-mail και όχι μέσω Παπύρου και μας προκαλεί πρόσθετο βάρος με την επαναπρωτοκόλληση του στο ΟΠΣ; Γιατί υπάρχει αυτή η διακριτική μεταχείριση; Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει; Επίσης, το έγγραφο του Ειδικού της Παρασκευής είναι (αν)επαρκές ή όχι;

Ανώνυμος είπε...

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/31985

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΠΡΟΣ

Τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Κυβέρνησης Κ. Αλέξη Τσίττρα

Αξιότιμε Πρόεδρε και αγαπητέ σύντροφε Αλέξη,

πρώτα απ' όλα, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την εμπιστοσύνη που έδειξες στο πρόσωπο μου και μου ανέθεσες τα καθήκοντα του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Και βέβαια, την ίδια ευγνωμοσύνη εκφράζω και στον αγαπητό φίλο Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος ως Υπουργός Εργασίας με πρότεινε για τη θέση αυτή.

Στους δεκαπέντε (15) μήνες θητείας μου έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και εργάστηκα με πολύ πάθος και μεράκι, αλλάζοντας δραστικά τη μέχρι τότε μονόχνοτη φιλοσοφία του Σ.ΕΠ.Ε., που κατέτεινε κυρίως στην ελεγκτική δραστηριότητα και την επιβολή προστίμων. Από την πρώτη κιόλας μέρα, προσπάθησα, συστηματικά και στρατηγικά, με όραμα και σχέδιο να εμπλουτίσω το έργο και την αποστολή των Επιθεωρητών Εργασίας, αξιοποιώντας τα εργαλεία της ενημέρωσης, της νουθεσίας, της σύστασης, της προειδοποίησης, με ακρογωνιαίο λίθο τη συμφιλίωση εργαζομένων και εργοδοτών, με βάση τη σοφή ρήση ότι «ο χειρότερος συμβιβασμός είναι καλύτερος από την καλύτερη δίκη». 

Παράλληλα, οι έλεγχοι, που πραγματοποιήσαμε σε όλο το διάστημα της θητείας μου, πέρα από τους συνήθεις, ήταν ποιοτικοί και στοχευμένοι, προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, ενώ έδωσα ιδιαίτερη έμφαση στην ουσιαστική και ηθική νομιμότητα, ώστε να αποκαθιστούμε στο μέτρο του δυνατού αδικίες σε βάρος των ελεγχθέντων πολιτών και ιδιαίτερα των μικρών επιχειρήσεων.

Αυτή η νέα κουλτούρα έγινε αντικείμενο σωρευτικών σε βάρος μου επιθέσεων -και μάλιστα από ανθρώπους που λογικά θα έπρεπε να ήταν υπέρμαχοι- αλλά η κοινωνία, οι εργαζόμενοι και ιδίως οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν εκτιμήσει την προσπάθειά μας αυτή, που διαπνέεται από το αίσθημα δικαίου όσο και από το στοιχείο της ανθρωπιάς.

Το κύρος των επιθεωρητών μας έχει αναβαθμιστεί ουσιαστικά και εν τοις πράγμασι, αφού ο ρόλος τους είναι πλέον πολυσήμαντος και δημιουργικός, ενώ ομοίως έχει αναβαθμιστεί ο θεσμός της εργατικής διαφοράς, αφού πλέον η επιθεώρηση δεν διστάζει να εκφράσει άποψη, να πάρει θέση, να παροτρύνει, να παρέμβει και να συμφιλιώσει.

Και όλα αυτά έχουν επιτευχθεί στο πλαίσιο του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, δίχως εμείς να έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα να επιφέρουμε τις δικές μας ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις. Η δράση μας αυτή έχει κερδίσει τα ευμενή σχόλια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αλλά και το σεβασμό των θεσμών, που έχουν αρχίσει σιγά - σιγά να αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας δεν μπορεί να λυθεί με κυνήγι μαγισσών, με βαριά και εξοντωτικά πρόστιμα και νομοθετικούς εκφοβισμούς και απειλές.

Αναμφίβολα, σ' αυτή τη βαθιά οικονομική, αλλά και κοινωνική και ηθική κρίση, είναι αδήριτη ανάγκη να αλλάξουμε πρώτα από μέσα μας εμείς οι ίδιοι για να αλλάξουμε το περιβάλλον και τις τύχες μας, Ο βασικός εχθρός μας είναι ο κακός εαυτός μας, η μίζερη νοοτροπία μας και μονόδρομος για να σπάσουμε τα δεσμά της παρακμής είναι η άοκνη προσπάθεια, η συνεργασία, η κοινωνική αλληλεγγύη.

Στο Σ.ΕΠ.Ε., που είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του Κράτους μας, καταφέραμε, αν και αριθμητικά λίγοι, να γίνουμε καλύτεροι και να δώσουμε νόημα και περιεχόμενο στην αποστολή μας, με σεβασμό και ανταπόκριση στον φορολογούμενο πολίτη και συνάνθρωπο μας, εκπέμποντας ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι αν θέλουμε, μπορούμε.

Ωστόσο, με τις νέες διαμορφούμενες στο Υπουργείο Εργασίας συνθήκες, εκτιμώ, έχοντας πλήρη αυτογνωσία, ότι ο δικός μου χρόνος έχει πλέον τελειώσει. Οι κύκλοι πρέπει πάντα να ανοίγουν, αλλά και να κλείνουν στο σωστό χρόνο. Ο αγώνας, όμως, συνεχίζεται και στην προσπάθεια που καταβάλλεις αξιότιμε και αγαπητέ Πρόεδρε, όλοι οφείλουμε να προσφέρουμε ένα κομμάτι από τις δυνάμεις μας για να κρατήσουμε την πατρίδα μας όρθια και ζωντανή, με ελπίδα και προοπτική.

Με αγάπη και εκτίμηση -Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Ακούσαμε ότι θα παραιτηθεί ο κ Σούκος.
Κρίμα αν είναι αληθές ,διότι ο Σούκος ήταν ενας εργατικός, έξυπνος και πολύ οργανωτικός ανθρωπος.Ειχε πολύ καλους συνεργάτες στο γραφείο του.Ειχε συνεργασία με όλους και επιανε τα θέματα από νομικής άποψης