8 Νοε 2016

Η Αχτσιόγλου ήρθε, ο Σούκος έφυγε

Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία της Έφης Αχτσιόγλου, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Γιάννης Σούκος, έστειλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάτω από το βάρος της κριτικής που άσκησαν στο πρόσωπό του μέλη του κυβερνώντος κόμματος και με τις δηλώσεις της, στήριξε εμμέσως η νέα υπουργός.  

Πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ενίσχυση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών

Η νέα υπουργός Εργασίας, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, έκανε εκτενή αναφορά στα θέματα της αγοράς εργασίας στέλνοντας τα μηνύματά της προς πάσα κατεύθυνση.
Η Έφη Αχτσίογλου σημείωσε ότι, πέραν της διαπραγμάτευσης, «στην καθημερινότητα των πολιτών και των εργασιακών σχέσεων, η αγορά εργασίας δεν πλήττεται μόνο από την κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πλήττεται και από τα φαινόμενα της αδήλωτης εργασίας, της μαύρης εργασίας, της ανασφάλιστης, της απλήρωτης και κακοπληρωμένης εργασίας, της εργασίας που είναι πλήρης, αλλά εμφανίζεται ως μερική απασχόληση».
«Το μεγάλο στοίχημα», σύμφωνα με την ίδια, «είναι η επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας. Γι' αυτό, λοιπόν, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ενίσχυση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και της λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, για να επιβάλει τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας».

Επιστολή παραίτησης 

Μετά την ορκωμοσία της νέας υπουργού, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Γιάννης Σούκος, γνωστοποίησε την παραίτησή του.
Μεταξύ άλλων, ο Γ. Σούκος αναφέρει στην εν λόγω επιστολή του προς τον πρωθυπουργό δείτε την εδώ): «Η δράση μας έχει κερδίσει τα ευμενή σχόλια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αλλά και το σεβασμό των θεσμών, που έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας δεν μπορεί να λυθεί με κυνήγι μαγισσών, με βαριά και εξοντωτικά πρόστιμα και νομοθετικούς εκφοβισμούς και απειλές».
«Ωστόσο», όπως σημειώνει, «με τις νέες διαμορφούμενες στο υπουργείο Εργασίας συνθήκες, εκτιμώ, έχοντας πλήρη αυτογνωσία, ότι ο δικός μου χρόνος έχει πλέον τελειώσει. Οι κύκλοι πρέπει πάντα να ανοίγουν, αλλά και να κλείνουν στον σωστό χρόνο».
Να σημειώσουμε πως κατά το παρελθόν είχαν υπάρξει επικρίσεις για τον γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας του ελαστικότητα στους ελέγχους. Με την ομιλία της, η νέα υπουργός φέρεται να υιοθετεί την κριτική που είχε ασκηθεί στο πρόσωπο του Γ. Σούκου. 
πηγή:εφσυν

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το Σύντροφε Αλέξη....

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το λογύδριο περί νομιμότητας... Και, ταυτόχρονα, να παραδέχεται ο ίδιος ότι έκανε "εκπτώσεις". Ντροπή σε όσους εμπιστεύτηκαν αυτό το πρόσωπο σε αυτήν τη θέση.