3 Δεκ 2020

Θα πάρει θέση ο Σύλλογος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε

 Η ΑΡΣΥ σε αυτές τις δύσκολες ώρες που έχει διαμορφώσει η πανδημία στη χώρα μας και τα μέτρα που δεν έχουν ληφθεί στους χώρους εργασίας αλλά και για τις συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι συνάδελφοι στις υπηρεσίες τους έστειλαν επιστολή με την οποία καλούν το ΔΣ του συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας να πάρει θέση.

Αγαπητοί συνάδελφοι του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας

Η κατάσταση στους χώρους εργασίας μας είναι απαράδεκτη και ως ΑΡΣΥ εκτιμούμε ότι ο Σύλλογος μας πρέπει τουλάχιστον να καταγγείλει :

1. Το γεγονός ότι οι επιθεωρητές εργασίας συνεχίζουν να καλούνται με προφορικές εντολές για να συνδράμουν στο ελεγκτικό έργο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ). Καλούνται να συνυπογράψουν πρόστιμα εις βάρος εργαζομένων οι οποίοι έχουν δηλωθεί σε τηλεργασία και βρίσκονται στους χώρους εργασίας και όχι στους εργοδότες. Οι πρακτικές αυτές, πέραν του ότι υποβιβάζουν έμπειρους και ικανούς επιθεωρητές σε ρόλο βοηθού, καταστρέφουν και την με κόπο χτισμένη εμπιστοσύνη των εργαζομένων στο θεσμό της Επιθεώρησης Εργασίας.

2. Οι έκτακτες συνθήκες δεν δικαιολογούν το γεγονός ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας δεν έχουν επαρκή και έγκαιρη ενημέρωση για το κάθε φορά ισχύον θεσμικό πλαίσιο και ενημερώνονται για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας μέσα από διαρροές σε φιλοκυβερνητικά σαιτ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιτελέσουν σωστά τον ρόλο τους. Όσον δε αφορά τους ελέγχους δεν υπάρχει κανένα συγκεκριμένο πλάνο ελέγχων με έγγραφες και συγκεκριμένες εντολές και εγκυκλίους. Αποτέλεσμα αυτού, οι επιθεωρητές απλά να λαμβάνουν προφορικές και συχνά αντικρουόμενες εντολές, που δυσχεραίνουν μέχρις ακυρώσεως το έργο τους και τους εκθέτουν σε κίνδυνο.

3. Το ότι μέσα σε συνθήκες πανδημίας, δεν έχουν γίνει, με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, τεστ σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εργασίας ούτε καν σε αυτούς που λόγω των ελεγκτικών τους καθηκόντων εκτίθενται σε μεγαλύτερο κίνδυνο .
4.Το γεγονός ότι από τις αρχές του 2020 δεν λειτουργεί ο κλιματισμός στο κτίριο επί της οδού Πατησίων και Σολωμού όπου στεγάζονται οι συνάδελφοί μας στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας γεγονός που σημαίνει ότι οι συνάδελφοι αφού ψήθηκαν το καλοκαίρι τώρα που ήρθε ο Χειμώνας ξεπαγιάζουν .


Επίσης αναμένουμε ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά τον οργανισμό του Υπουργείου όπως:

Έγινε δεκτό το αίτημα του Συλλόγου για παράταση της διαδικασίας;

Έχει συνεδριάσει η ομάδα εργασίας;

Μας έχει δοθεί κάποιο σχέδιο έστω των κατευθύνσεων του Υπουργείου στο θέμα αυτό;

Τα μέλη της ΑΡΣΥ στο ΔΣ

Εμμανουηλιδης Γιώργος
Παπαδημητρίου Σταυρούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: