1 Μαρ 2007

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου της 22-2-2007 αποφασίστηκε με πλειοψηφία τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 6 Μαρτίου με μια σειρά αιτημάτων συμπεριλαμβανομένης και τη χορήγησης ελεγκτικού επιδόματος. Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ψήφισε και στηρίζει ενεργά την απόφαση αυτή πιστεύοντας πως είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η έναρξη των κινητοποιήσεων και η μέγιστη δυνατή συμμετοχή.

Παρά τις επιμέρους ενστάσεις που μπορεί να έχει κανείς, η ουσία είναι πως για πρώτη φορά ο σύλλογος αποφασίζει να διεκδικήσει έμπρακτα ένα αίτημα που για χρόνια υπήρχε μόνο στα χαρτιά. Πιστεύουμε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουμε με αξιώσεις το ελεγκτικό επίδομα, που για μας αποτελεί την αιχμή του δόρατος των κινητοποιήσεων, αλλά και άλλα αιτήματα που χρονίζουν.

Αναφορικά με τη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το ελεγκτικό επίδομα, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας. Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ έχει στηρίξει το αίτημα για την καταβολή ελεγκτικού επιδόματος σε όλους τους υπαλλήλους του Υπουργείου. Όμως το αίτημα αυτό δεν πρέπει να προσφέρει άλλοθι στην πολιτική ηγεσία για να αρνηθεί την καταβολή του ακόμα και στους Επιθεωρητές Εργασίας που το δικαιούνται κατά κύριο λόγο. Άλλωστε, αν πετύχουμε το ελεγκτικό επίδομα για τους υπάλληλους του Σ.ΕΠ.Ε. θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα ανοίγοντας δρόμο για μελλοντική επέκταση και στους υπόλοιπους συναδέλφους.

Την ώρα αυτή προέχει η στήριξη των κινητοποιήσεων από όλους μας, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και αφήνοντας στην άκρη επιμέρους ενστάσεις γιατί μόνο έτσι θα ακουστούν τα αιτήματά μας.

Καλούμε όλες και όλους τους Συναδέλφους σε συμμετοχή στην τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 6 Μαρτίου από τις 12 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση στο Υπουργείο για να συζητήσουμε τους τρόπους συνέχισης και κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: