21 Μαρ 2007

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ χαιρετίζει την επιτυχία της πρώτης μετά από καιρό κινητοποίησης του Συλλόγου, η οποία ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση των βασικών αιτημάτων μας που χρονίζουν.

Ο αγώνας για να ακουστούμε από την πολιτική ηγεσία δεν θα είναι εύκολος. Όμως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Τα επιχειρήματα περί «οικονομικής στενότητας» ακούγονται παράταιρα όταν μαθαίνουμε ότι από την κακοδιαχείριση των ταμείων συντάξεών μας χάθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ με μία μόνο συναλλαγή!

Πέντε μήνες μετά τις συναντήσεις του συλλόγου με τον Γ. Γραμματέα και τον Υφυπουργό, απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία μια ξεκάθαρη δέσμευση για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Απέναντί τους πρέπει να σταθούμε ενωμένοι, αλληλέγγυοι και αποφασιστικοί.

Το Υπουργείο Απασχόλησης είμαστε εμείς, οι εργαζόμενοί του. Αυτό πρέπει να το θυμούνται όλοι και ιδιαίτερα η πολιτική ηγεσία. Όμως πρέπει πρώτα να το θυμόμαστε όλοι εμείς. Μόνο τότε θα συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και αφήνοντας στην άκρη μικροκομματικά παιχνίδια, θα παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο στη δουλειά μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν δύναμη στον αγώνα και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για να μη χαθεί άλλη μια ευκαιρία.

Προτείνουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κήρυξη 24ωρης απεργίας και την άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης.

Υ.Γ. (προς συντάκτες της ανακοίνωσης της ΠΑΣΚ):

1. Είναι θλιβερό η έλλειψη επιχειρημάτων να σας οδηγεί στον κατήφορο της λάσπης και της συκοφάντησης. Η συμπεριφορά σας δε δείχνει μόνο εμπάθεια απέναντί μας αλλά και έλλειψη σεβασμού απέναντι σε όλους τους συναδέλφους που θα περίμεναν περισσότερη σοβαρότητα από τους συνδικαλιστικούς εκπρόσωπους σε περίοδο κινητοποιήσεων.

2. Είναι όμως και αστείο εκείνοι που φέρουν τεράστια ευθύνη για την ανυποληψία στην οποία βρίσκεται σήμερα ο συνδικαλισμός στο Υπουργείο να καταγγέλλουν μια νέα ανεξάρτητη παράταξη για ιδιοτέλεια.

3. Από μας μόνο μια συμβουλή: μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια. Ευτυχώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια: