13 Μαρ 2007

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΜΕ!


ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 – Εισαγωγή

Αγαπητοί συνάδελφοι,
για το μόνο πράγμα που δεν πρέπει πλέον να ανησυχούμε στο Υπουργείο που ανήκουμε είναι να ξυπνήσουμε μια μέρα και προσερχόμενοι στην υπηρεσία μας να πληροφορηθούμε για τη διαίρεσή του Συλλόγου.
Υποψιασμένοι συνάδελφοί, με αδιαμφισβήτητη ευαισθησία, οι οποίοι δρέπουν δάφνες συνδικαλιστικών κατακτήσεων που χάνονται στα βάθη των αιώνων, καιροφυλακτούν για να αποτρέψουν διχοτομικά σχέδια ομάδας νεαρών εργαζομένων του Υπουργείου, που εδώ και κάμποσο καιρό κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Έχοντας αδιάψευστο σύμβουλο την πολύχρονη πείρα και ένα αλάνθαστο ένστικτο, προέβλεψαν «εν τη γενέσει τους» τις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για τις έως τότε μαχητικές και ασυμβίβαστες διεκδικήσεις του Συλλόγου η ύπαρξη μιας ανεξάρτητης φωνής στους κόλπους του. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να προειδοποιήσουν τα ανυποψίαστα πλήθη για τους κινδύνους που μοιραία θα δημιουργούσε η συνδικαλιστική απειρία και η νεανική επιπολαιότητα των συγκεκριμένων νεοπροσλαμβανομένων συναδέλφων, οι οποίοι σκόπιμα αλλά κυρίως δόλια απέφευγαν να δηλώσουν τις κομματικές τους καταβολές. Το γεγονός ήταν από τη φύση του αρκετά ύποπτο και απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή.
Για το λόγο αυτό τα πεφωτισμένα στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος δημιούργησαν και ηγήθηκαν ενός άρτια καταρτισμένου και πλήρως προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας αντικατασκοπευτικού δικτύου. Πλαισιωμένοι από μια ομάδα τολμηρών πρακτόρων, «ειδικού» βάρους και ιδεολογίας, βάλθηκαν να διαλευκάνουν την σκοτεινή αυτή υπόθεση. Και το όλο πόνημα απέφερε αμέσως καρπούς: κατάφερε να ξεσκεπάσει τη μεγαλύτερη συνωμοσία από καταβολής Υπουργείου Εργασίας!

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 – Το ξεσκέπασμα της συνωμοσίας

Αυτοί οι νεαροί που λέτε είχαν ένα σατανικό σχέδιο: τη διάσπαση της ενότητας του Συλλόγου και τη σταδιακή διάλυση του ευρύτερου συνδικαλιστικού κινήματος που χρόνια ολόκληρα υπηρετούσαν με προσωπικές θυσίες και στερήσεις οι ορκισμένοι θεματοφύλακές του.
Αφού πρώτα τα βάλανε με τους γηραιότερους συναδέλφους τους, προκειμένου να υπεξαιρέσουν με τα νιάτα και την ομορφιά τους τις ψήφους των νεότερων ψηφοφόρων, κατάφεραν τελικά να πείσουν τους πιο αφελείς εξ αυτών και να αποσπάσουν μια έδρα στο έως τότε αμόλυντο Δ.Σ. του Συλλόγου.
Το έργο τους όμως έπρεπε να ολοκληρωθεί. Τι σκέφτηκαν τότε οι ραδιούργοι; Μέσα από την διάδοση πλήθους τεχνητών διαχωρισμών να δημιουργήσουν ένα γενικευμένο κλίμα διχόνοιας με απώτερο σκοπό την εξαπάτηση και την υφαρπαγή της ψήφου ακόμα περισσότερων ευκολόπιστων συναδέλφων. Προκειμένου να εντείνουν λοιπόν την αποδιάρθρωση χρησιμοποίησαν τη φορά αυτή ως διαχωριστική γραμμή το δίπολο Σ.ΕΠ.Ε. εναντίον Κεντρικής Υπηρεσίας.
Αλλά αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη! Το αντικατασκοπευτικό δίκτυο των υποψιασμένων συναδέλφων μας, αξιοποιώντας στο έπακρο τις εξειδικευμένες γνώσεις του στην πληροφορική και δη στο ιντερνέτ ανακάλυψε μια σειρά απόρρητων εγγράφων που μοιράστηκαν σε επιλεγμένες (;) υπηρεσίες από τα οποία προέκυπτε με χειροπιαστές πλέον αποδείξεις το βδελυρό σχέδιο των αυτοαποκαλούμενων αυτόνομων νέων.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 – …και άλλες ανεξιχνίαστες υποθέσεις

Όμως τα φαινόμενα εκφυλισμού δεν τελείωναν εδώ. Οι αποκαλύψεις των μυστικών υπηρεσιών έπαιρναν πλέον τη μορφή χιονοστιβάδας.
Παράλληλα με την παραπάνω ειδεχθή μηχανορραφία, στους κόλπους του Υπουργείου, είχε αναπτυχθεί ένα υποχθόνιο κύκλωμα διαπλοκής. Οι εν λόγω νεαροί τυφλωμένοι από τους μύχιους πόθους τους για επαγγελματική σταδιοδρομία και προσωπική ανάδειξη, προέβησαν σε μια ανίερη συμμαχία με τη διοικητική ηγεσία με κοινή επιδίωξη την αλληλοεξυπηρέτησή των χαμερπών στόχων τους.
Έχοντας πια υψηλές διασυνδέσεις στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, κατάφεραν να ανελιχθούν σε επιτελικά πόστα του Υπουργείου και από εκεί να εξαπολύσουν τη λυσσαλέα επίθεσή τους εναντίον της ενότητας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 – Η Καταγγελία

Μπροστά σε ένα τέτοιο όργιο διαφθοράς, οι θεματοφύλακες της ακεραιότητας του Συλλόγου είχαν μία και μόνη επιλογή. Σεβόμενοι την μακρόχρονη ιστορία τους, αλλά πάνω απ’ όλα τις αρχές και τους κανόνες του συνδικαλιστικού κινήματος (sic), αποφάσισαν να τα βγάλουν όλα στη φόρα. Να πέσουν πια οι μάσκες βρε αδερφέ!
Μέσα από ένα κείμενο-καταπέλτη, γραμμένο με περίσσιο θάρρος και λεβεντιά και χρησιμοποιώντας πλήθος αδιάσειστων στοιχείων - όπως άλλωστε αρμόζει στο ήθος των συγγραφέων - ξεμπρόστιασε τους επίδοξους πραξικοπηματίες.
Ταυτόχρονα, απηύθυνε ένα δριμύ κατηγορώ στους μειοδότες του αγώνα τους αλλά και μία σπαραξικάρδια έκκληση για ενότητα εναντία σε όλους όσους επιβουλεύονται τις προαιώνιες κατακτήσεις του Συλλόγου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 – Επαγρυπνείτε!

Όλοι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Απασχόλησης νιώθουμε ευγνώμονες στους ταπεινούς εργάτες του Συλλόγου, οι οποίοι ωθούμενοι από ιερό καθήκον, επωμίστηκαν με πραγματική αυτοθυσία, το βαρύ φορτίο του (αυτόκλητου) σωτήρα και εγγυητή της ενότητας του ομοουσίου και αδιαιρέτου Συλλόγου μας. Χωρίς την καθοριστική τους συμβολή ίσως δεν ξεσκεπαζόταν ποτέ η υποχθόνια συνωμοσία της συμμορίας που εδώ και καιρό λυμαίνεται του Υπουργείου.
Αλλά προσοχή! Δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε! Ναι μεν οι δυνάμεις της σύγχυσης και της αποδιοργάνωσης υπέστησαν ένα καίριο πλήγμα, οι συνωμότες όμως βρίσκονται ακόμα εκεί έξω. Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και να μην πιστεύουμε σ’ αυτά που λένε και γράφουν οι Φαρισαίοι προκειμένου να υφαρπάξουν τις ψήφους μας. Να μην αφήσουμε τη λασπολογία, τις συκοφαντίες, την αοριστολογία και τα συγκαλυμμένα ψεύδη να δημιουργήσουν κλίμα υστερίας και πανικού στους κόλπους του Συλλόγου. Μια πρώτη μάχη κερδήθηκε αλλά ο ψυχρός πόλεμος συνεχίζεται!

1 σχόλιο:

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Αγόρι μου πας χαράμι εσύ στο ΣΕΠΕ … καλλιτέχνης …

Αλλά τέτοια ίντριγκα τέτοια συνομωσία και να μην πάρουμε χαμπάρι τίποτα εμείς οι ανυποψίαστοι υπάλληλοι.