13 Μαρ 2007

Καινούργιος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας

Με μια πρώτη ματιά που έριξα στο καινούργιο «Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.» Ν.3528/09-02-07 εντόπισα κάποιες αλλαγές άξιες προσοχής.

Ενδιαφέρουσα αλλαγή το άρθρο 50 § 6 «Υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας (1) ημέρας ανά δίμηνο. Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά μέσα στο δίμηνο το οποίο αφορά. Εφόσον η άδεια αυτή δεν εξαντληθεί στο διάστημα αυτό, δεν μεταφέρεται ούτε καταβάλλεται αποζημίωση στον υπάλληλο.» Καλό!!!! Να δούμε τώρα όταν γίνει γνωστό αυτό ποιοι υπάλληλοι χειρίζονται και ποιοι όχι ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τεχνητοί διαχωρισμοί θα πούνε κάποιοι…

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ είναι στο άρθρο 52 § 3 «Σε περίπτωση βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας πριν ή μετά από αργία ή ανάμεσα σε δύο (2) αργίες, ο υπάλληλος παραπέμπεται υποχρεωτικά για εξέταση στην οικεία υγειονομική επιτροπή. Στις ίδιες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται η χορήγηση αναρρωτικής άδειας με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου.» απαγορεύεται να ασθενήσει ο Δ/Υ ανάμεσα σε αργίες δηλαδή και με το νόμο καααααλό!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: