27 Μαρ 2007

ΑΔΕΔΥ: Φέρτε πίσω τα χρήματα


Την παραίτηση του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σ. Τσιτουρίδη και την αποκατάσταση -με ευθύνη της κυβέρνησης- της ζημιάς των 5 εκατ. ευρώ που υπέστη το ΤΕΑΔΥ, ζητούν η ΑΔΕΔΥ, η ΔΑΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.
Με τις αναφορές επιρρίπτονται ευθύνες στα μέλη του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ και στους επιθεωρητές της Κοινωνικής Ασφάλισης του υπουργείου Απασχόλησης οι οποίοι συνέταξαν το εφτασέλιδο πόρισμα μετά από διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησαν για την υπόθεση.
«Ο υπουργός στην απέλπιδα προσπάθειά του να αποσείσει τις βαρύτατες πολιτικές του ευθύνες για την επιλογή στη θέση του προέδρου του ΤΕΑΥ του εκλεκτού του κ. Σημαιοφορίδη, επιχειρεί να ενοχοποιήσει και να καταστήσει συνυπεύθυνο ολόκληρο το Δ.Σ. του Ταμείου για πράξεις και παραλείψεις του προέδρου», ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζοντας ότι, όπως προέκυψε από τα στοιχεία τα οποία η ίδια έδωσε στη δημοσιότητα πριν από...3 εβδομάδες τα ομόλογα αγοράστηκαν προς 106,75 και ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ παραβίασε την απόφαση που είχε λάβει το Δ.Σ. του Ταμείου για αγορά ομολόγων σε τιμή βάσης έως 100, στοιχείο που σκόπιμα απέκρυψε ο υπουργός από το πόρισμα.
«Υπάρχει σαφής πολιτική ευθύνη, αφού ο πρόεδρος του Ταμείου διορίστηκε από τον υπουργό» δήλωσαν ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στην ΑΔΕΔΥ και στέλεχος του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Κ. Σμυρλής, ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ταμεία Γ. Κουτρουμάνης (τονίζοντας ότι το Δ.Σ. του ΤΕΑΔΥ δεν ενημερώθηκε καν για την τιμή της αγοράς του ομολόγου και για τη ζημία των 5 εκατ. ευρώ).

Πηγές:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4769&subid=2&pubid=27692

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4667&subid=2&pubid=291518

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=787955&lngDtrID=251

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΔΕΔΥ έχει συμμετάσχει σε όλες τις κομπίνες σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και των χρημάτων τους. Όλες οι αποφάσεις παίρνονται με παρουσία των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και, μάλλον, με συμπραξή τους. Όταν αποφασίστηκε η επένδυση αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο, δεν θυμάμαι να διαφώνησε επαρκώς η ΑΔΕΔΥ, γιατί συμμετείχε στις διαδικασίες και στα πλεονεκτήματα αυτών των επενδύσεων! Τώρα πάλι, χωρίς επαρκή στοιχεία και με ίδια ευθύνη, ουρλιάζει με τους λύκους για να δείξει παρουσία...

Παπαδημητρίου Σταυρούλα είπε...

Το ποιοι είναι οι λύκοι είναι γνωστό και σ’ αυτή την ιστορία , το θέμα είναι ότι στο σφαγείο πάνε μόνο τα πρόβατα…