11 Δεκ 2008

Απεργούμε όλοι την Δευτέρα 15.12.2008

Μετά την επιστολή και την λήξη (προ πολλού, αλλά οκ με τα γεγονότα αυτής της όλα πήγαν πίσω) της προθεσμίας που είχε δοθεί από τους Συλλόγους μας στην Υπουργό για να δείξει ότι είναι σοβαρά αυτά που λέει, κατεβαίνουμε την Δευτέρα σε ΑΠΕΡΓΙΑ. Η υπουργός δεν απάντησε βέβαια …. Από λόγια έχουμε χορτάσει. Καλά τα σχέδια και τα προσχέδια αλλά έχουμε πικρή πείρα. Η ελπίδα δεν φτάνει ας κάνουμε και κάτι, μια απεργία έστω …

Η επιστολή αυτή έχει φτάσει σ΄ όλους μας αλλά την δημοσιεύω, ελλείψει νεότερης.

«Αθήνα, 03-12-08

Προς:

Την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας,
κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κυρία Υπουργέ,
Έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο καλής διάθεσης, είμαστε πλέον στην πολύ δυσάρεστη θέση να επικοινωνήσουμε μαζί σας με αυτόν τον τρόπο. Οι κυριότεροι λόγοι που μας οδήγησαν σε αυτή την ενέργεια είναι:

-Η μακροχρόνια εκκρεμότητα των θεσμικών και οικονομικών μας αιτημάτων.
-Η πλήρης αδιαφορία από μέρους σας, αν και γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε σε απεργιακές κινητοποιήσεις από 20 Οκτωβρίου 2008.
-Η πρόσφατη χορήγηση επιδομάτων σε υπαλλήλους άλλων Υπουργείων ή φορέων (και με την δική σας σύμφωνη γνώμη και προσυπογραφή) με «συνοπτικές διαδικασίες», ενώ τα δικά μας οικονομικά αιτήματα λιμνάζουν.
-Η απαξιωτική συμπεριφορά σας απέναντί μας, έναντι άλλων συναδέλφων του ίδιου Υπουργείου.
-Η ανεπαρκής και πάντως ατελέσφορη προσπάθεια εξαίρεσης του ΑΣΕ από την ενσωμάτωση στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ενός ειδικού λογαριασμού ο οποίος θα έπρεπε να ανήκει από την αρχή στις εξαιρέσεις.

Ύστερα από τα παραπάνω, θεωρώντας ότι η όποια διαπραγματευτική μας προσπάθεια έχει εξαντληθεί, σας καλούμε την ύστατη στιγμή να ενσκήψετε στα υπαρκτά και πολύ σημαντικά προβλήματα του χώρου μας και να δώσετε άμεση λύση.
Διαφορετικά, κοινή απόφαση όλων μας, η οποία λήφθηκε σήμερα σε κοινή μας σύσκεψη, είναι να περιμένουμε ένα τριήμερο την απάντησή σας και εφόσον αυτό παρέλθει άπρακτο, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται (πλήρη έλλειψη ελέγχων στην αγορά εργασίας σε περίοδο εορτών, μη απορρόφηση και απώλεια κοινοτικών πόρων, απορύθμιση της αγοράς εργασίας κλπ), καθιστώντας σας αποκλειστικά υπεύθυνη.


-ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ
-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ – ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φοβάμαι πως η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και το πάγωμα των ελέγχων είναι μέσα στους στόχους της κυβέρνησης αυτής. Επόμένως μάλλον δεν κόπτονται ιδιαίτερα για τις κινητοποιήσεις μας. Στο κάτω - κάτω έχουν άλλες φωτιές στα μπατζάκια τους....ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια θα μας τιμωρήσουν γιατί δεν πριμοδοτήθηκαν οι καλές προθέσεις που με το φτυάρι σκόρπιζαν.
Ίδωμεν...

Kon

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζεις ότι από προ-θέσεις έχουμε χορτάσει? Στις θέσεις έχουμε ένα θέμα ανοιχτό