22 Δεκ 2008

Τροπολογία

Αντιγράφω μέρος από την πολυσυζητιμένη τροπολογία
"Με τη διάταξη της παραγράφου 1 καταβάλεται ελεγκικό επίδομα στους Επιθεωρητές Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και σε όσους από τους Υπαλλήλους του Σ.ΕΠ.Ε και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας συνεπικουρούν το έργο του Σ.ΕΠ.Ε. συμμετέχοντας στη διενέργεια ελέγχων ή υποβοηθόντας το έργο των ελέγχων. Η καταβολή του Ελεγκτικού Επιδόματος είναι επιβεβλημένη αφενός μεν για να εκπληρωθούν οι στόχοι της 81 Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας και του ιδρυτικού νόμου του Σ.ΕΠ.Ε (Ν. 2639/1998 ΦΕΚ Α') αφετέρου δε, για λόγους ισοτιμίας, ισονομίας και ίσης μεταχείρησης μεταξύ επιθεωρητών και των Ελεγκτών υπαλλήλων των άλλων Υπουργείων και εκείνων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας. Είναι γνωστό ότι η αγορά εργασίας για να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει αποτελεσματικά, μέσα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας διατηρώντας συγχρόνως τα κύρια χαρακτηριστικά της που είναι η αξιοπρεπής - ασφαλισμένη εργασία και η κοινωνική ειρήνη στους χώρους εργασίας, πρέπει προληπτικά και συμβουλευτικά αλλά όπου χρειάζεται και κατασταλτικά να ελέγχεται και να καθοδηγείται από Επιθεωρητές και υπαλλήλους οι οποίοι πρέπει να έχουν την κατάλληλη γνώση και κατάρτιση, όπως επίσης και την επαγγελματική και οικονομική ανεξαρτησία που απαιτεί η 81 ΔΣΕ.''

Από "αναγνώριση" του έργου μας άλλο τίποτα?

Και παρακάτω ...
"Στο Τακτικό - μόνιμο και με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, χορηγείται ελεγκτικό επίδομα- ειδική μηνιαία αποζημίωση ύψους 200 (διακοσίων) ευρώ.
Το Επίδομα του εδ. 2 της περ. α της παρ.1 του άρθρου 13 του ν. 3205/2003 συμψηφίζεται με το ανωτέρω ελεγκτικό επίδομα-ειδική μηνιαία αποζημίωση.

και
"Η παράγραφος 5 του άρθρου 9 του ν. 2639 αντικαθήσταται ως ακολούθως:
"5. Στο Τακτικό - μόνιμο και με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, το οποίο συμμευέχει στην εν γένει εκπλήρωση της αποστολής του Σ.ΕΠ.Ε., χορηγούνται έξοδα κίνησης που καθορίζονται στο ποσό των 200 (διακοσίων) ευρώ μηνιαίως. "


Ε τελικά πάντα πιο ανοιχτοχέρηδες στα λόγια. Ηθική καταξίωση?

Δεν υπάρχουν σχόλια: