7 Δεκ 2008

Η Ελλάδα καίγεται


Χθες το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία δολοφόνησε ένα 15χρονο παιδί. Τι κουκουλοφόρος και βλακείες ένα παιδί ήταν. Λεκτικοί διαπληκτισμοί ανάμεσα σ’ έναν, υποτίθεται, εκπαιδευμένο δημόσιο λειτουργό και ένα παιδί? Στο κέντρο της σύγχρονής μας πόλης. Ο νεαρος λεγοταν Αλέξανδρος. Τα γεγονότα έτσι όπως παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ είναι θολά. Το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνουν θολά. Αλοίμονο στο παιδί που δεν θα προλάβει να γεράσει. Διάβασα ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο νεαρός ήταν πυροβολημένος απευθείας στην καρδιά.

Λόγια βέβαια, ανεξακρίβωτες πληροφορίες. Αν και η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη από την Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, υποστηρίζει ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι τονίζουν ότι μπορούν να βεβαιώσουν ότι η σφαίρα δεν εξοστρακίσθηκε και ότι ο νεαρός πυροβολήθηκε εν ψυχρώ.

Από την άλλη για να υποβάλουν παραιτήσεις οι Παυλόπουλος και Χηνοφώτης ξέρουν ότι έχει γίνει μεγάλη μ/κια.

Δεν είναι η πρώτη. Η κοινωνία βράζει!! Την Παρασκευή ήταν κλειστή όλη τη νύχτα η Π. Ράλλη από επεισόδια με μετανάστες. Οι δολοφονίες των μεταναστών μπορούν όμως να περάσουν στον βρόντο. Η δολοφονία ενός παιδιού όμως?

Σήμερα η χώρα είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Τι άλλο περιμένουμε για να καταλάβουμε ότι είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης? Η χώρα διαλύεται !!!

ΥΓ. Έχουν κυκλοφορήσει στο νετ (δύναμη και αδυναμία) τα πλήρη στοιχεία του παιδιού και της οικογένειας του καθώς και φωτογραφίες του.

Νομίζω ότι πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε τον πόνο της οικογένειας. Να διαχωριστεί η πολιτική διάσταση της απώλειας του νέου από την προσωπική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: