4 Δεκ 2008

Εκλογές για την σύσταση Υπηρεσιακών Συμβουλίων

--> Το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου του 2008 από τις 08.00 το πρωί εώς τις 05.00 το απόγευμα θα πραγματοποιθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
Μια και ετοιμαζόμαστε να ψηφίσουμε, λίγα λόγια για την σύσταση των Υ.Π.
Είναι γνωστό (από το Δ/κο Κώδικα), ότι τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (Υ. Σ.) είναι πενταμελή και σ' αυτά συμμετέχουν τρεις εκπρόσωποι τής Διοικήσεως (διορισμένοι) και δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων (αιρετοί , γ' αυτούς που ψηφίζουμε τώρα) με Βαθμό Α’. Επομένως, μόνον και μόνον εκ τής συνθέσεώς τους, είναι πρόδηλο, ότι αυτά, σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς τους (τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, διαθέσεις, προσλήψεις εκτάκτων, πειθαρχικά ζητήματα κ.λπ), θα καταβάλλεται προσπάθεια από τους διορισμένους εκπροσώπους τής Διοικήσεως να υλοποιούν τόσο τους Νόμους τού Υπουργείου, όσο και τις "επιθυμίες" τών διαφόρων Πολιτευτών και Πολιτικών, για "βόλεμα" των "δικών τους ανθρώπων", σε βάρος βέβαια τών υπολοίπων.

ΥΓ. Κανένας από την Αυτόνομη Πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα για ΥΠ, ακόμα και στην περίπτωση που θα το επιθυμούσαμε, κάτι που δεν συμβαίνει, γιατί κανένας μας δεν έχει το βαθμό Α’

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου καλούμαστε και πάλι να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στα υπηρεσιακά συμβούλια του ΣΕΠΕ και της Κ.Υ. του Υπουργείου. Οι αρμοδιότητες τους είναι πολλές και σημαντικές: αποσπάσεις, διαθέσεις, τοποθετήσεις, μονιμοποιήσεις, πειθαρχικά, επιλογές στελεχών, προαγωγές, χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, διαθεσιμότητα λόγω ασθενείας, απόλυση λόγω σωματικής ή πνευματικής ανικανότητας, αναδιορισμός, δυνητική θέση σε αργία και επαναφορά στα καθήκοντα, προσφυγές κατά αποφάσεων για περικοπή αποδοχών και άλλες.
Είναι προφανές, λοιπόν ότι ο ρόλος που καλούνται να παίξουν οι εκπρόσωποί μας στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι πολύ σημαντικός.
Για το λόγο αυτό επιβάλλεται να διαθέτουν ανάλογα χαρακτηριστικά, γνώση του αντικειμένου, εμπειρία και ήθος, ασυμβίβαστη μαχητικότητα για την αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων, διαφανή λειτουργία και ανιδιοτέλεια.
Οι εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου δεν είναι μια τυπική εκλογική μάχη για την καταμέτρηση παραταξιακών ψήφων. Είναι μια διαδικασία στην οποία καλούμαστε να εκλέξουμε τους αιρετούς εκείνους που θα διαθέτουν πίστη στο θεσμό, στενή συνεργασία με τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, τακτική επικοινωνία με τους συναδέλφους.
Η παράταξή μας με τη φερεγγυότητα της ιστορικής της διαδρομής αγωνίζεται σταθερά και αταλάντευτα για την προάσπιση της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ίσης μεταχείρισης των συναδέλφων.
Βιώνοντας την υπηρεσιακή καθημερινότητα πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ζητήματα που μας απασχολούν δεν έχουν χρώματα κομματικά, ούτε λύνονται μέσα από ιδεοληψίες, παρωπίδες και δογματισμούς.
Στα πλαίσια αυτά σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας, τους εκλεκτούς συναδέλφους που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιό μας.
Σαφώς ο καθένας από μας έχει την ιδεολογία του την οποία εξέφρασε ένα χρόνο πριν, στις εθνικές εκλογές.
Όμως, οι επικείμενες εκλογές έχουν χαρακτηριστικά άλλα, πιο προσωπικά, πιο εξατομικευμένα. Κι αυτό γιατί καλείστε να επιλέξετε αυτούς, που θα διασφαλίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματά σου, με γνώμονα τη δικαιοσύνη, την ανθρωπιά, την αξιοκρατία και την συνέπεια.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Δ.Α.Κ.Ε. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Λίγο ακόμη και ο κ. Λιάσκος θα έφθανε στην αταξική κοινωνία.Φαίνεται οτι το Υπουργείο αυτό έχει μιά τέτοια τάση.Μετά τον αείμνηστο Λάσκαρη που κατάργησε την πάλη των τάξεων η ιστορία επαναλαμβάνεται.Αυτό που μένει να δούμε είναι αν επαναλαμβάνεται ως τραγωδία η ως φάρσα.

Ανώνυμος είπε...

Καλό το μανιφέστο του συναδέλφου κου Λιάσκου. Ας μην ξεχνάμε όμως πως πίσω απο τα πρόσωπα κρύβονται ανεπιτυχώς παραταξιακά συμφέροντα και πολιτικές επιλογές που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας ως υπαλλήλων του Υπ. Απασχόλησης (και όχι μόνο ως υπαλλήλων.

Kon

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αναβαθμίστηκε το φόρουμ μας μέχρι και ανακοίνωση της ΔΑΚΕ έχουμε ....

Χαράλαμπος Χρηστομάτης
γνωστός και ως viernes70