2 Δεκ 2008

Περισυλλογή περί συλλόγων.

Τελευταία έχει κυκλοφορήσει ή έφτασε στα χέρια μου μια ανακοίνωση για την ίδρυση Συλλόγου υπάλληλων του ΣΕΠΕ. Σκληρή η γλώσσα της ανακοίνωσης αλλά δημοκρατία έχουμε και όλοι έχουμε το δικαίωμα να λέμε ελεύθερα την αποψή μας.

Άσχετα με το πόσο αναγκαία ή όχι είναι η ίδρυση ξεχωριστού συλλόγου Επιθεωρητών Εργασίας πόσο σκόπιμη είναι η κουβέντα αυτή εν μέσω κινητοποιήσεων?
Κινητοποιήσεων που αποφασίστικαν ομόφωνα από Γενικές Συννελευσεις (το σύνολο των υπαλλήλων δηλαδή) και οχι από το όποιο ΔΣ. Κινητοποιήσεων στις οποίες συμμετέχουν εκτός του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και οι άλλοι ανεξάρτητοι σύλλογοι του Υπουργείου μας. Σύλλογοι που είναι ανεξάρτητοι και ξεκάθαρα σύλλογοι Επιθεωρητών Εργασίας, όπως ο Σύλλογος Τεχνικών και Υγειονομικών Επιθεωρητών και ο Σύλλογος Επιθεωρητών Μακεδονίας Θράκης.

Τώρα δεν έχω καταλάβει βέβαια βασικά πράγματα από την επιστολή. Έχω πολλές απορίες, τι να γίνει ρωτάς για να μάθεις. Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι στο προεδρείο του Συλλόγου δεν θα έχουν δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας διευθυντικά στελέχη.
Δημοκρατικότατο μόνο υπάλληλοι, οι Δ/ντές τι είναι δεν είναι υπάλληλοι? Είναι ιδιοκτήτες? Για το Δημόσιο μιλάμε? Είναι μόνιμη η ιδιότητα του Δ/ντη? Είναι οι προϊστάμενοι Δ/κά στελέχοι?
Μιλάει για σύλλογο υπαλλήλων ΣΕΠΕ Νοτίου Ελλάδας? Ή σύλλογο υπαλλήλων ΣΕΠΕ γενικά? Βόρειους και Νότιους μαζί?
Πως ορίζετε ο Επιθεωρητής Εργασίας? Είναι τα άτομα που φέρουν τον τίτλο? Είναι τα άτομα που κάνουν καθημερινά την δουλειά του επιθεωρητή?

Α και μια άλλη απορία η υπογράφουσα την επιστολή γιατί δεν κατέθεσε τις απόψεις της στις Γενικές Συνελευσεις ? Πρόσωπο με πρόσωπο?

Τι να πω πέρα του "O Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήδη ο κατακερματισμός των συνδικαλιστικών μας φορέων (βόρειοι και νότιοι άκουσον - άκουσον, ούτε στον αμερικάνικο εμφύλιο να ήμασταν)προκαλέί θυμηδία.Θεωρώ πως μόνο συντονισμένoi θα έχουμε αποτελέσματα.

Kon

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η ιδέα ενός ενιαίου συλλόγου Επιθεωρητών δεν είναι άσχημη ....

viernes70