15 Δεκ 2008

Τα σημερινά

Σε πολύ καλό κλίμα (αγωνιστικό) έγινε σήμερα Δευτέρα 15-12-2008 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο. Αρκετοί συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν. Στους συγκεντρωμένους συναδέλφους κατέβηκε να μιλήσει ο Κ. Κοντός. Τους διαβεβαίωσε ότι τα αιτήματα μας έχουν διαβιβασθεί στο υπουργείο οικονομικών και από εκεί περιμένουν μιαν απάντηση. (Μα καλά με τα πόδια θα έρθει? Πόσο αργεί? Τι είναι πια ?)

Για να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του πήγε μαζί με αντιπροσωπία συναδέλφων στο υπουργείο Οικονομικών. Ε όχι τον Υπουργό δεν τον είδαν. Μην υπερβάλουμε κιόλας. Πήραν όμως την απάντηση ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχει παρθεί η απόφαση. Άντε να την δούμε και νόμο. Γιατί τα λόγια είναι λόγια και χάνονται, τα παίρνει ο αέρας.

Μετά όταν οι αντιπρόσωποι μας επέστρεψαν στο υπουργείο έγινε μια μίνι γενική συνέλευση. Διευκρινίζω ότι ο χαρακτηρισμός «μίνι» αφορά μόνο την συμμετοχή, γύρω στα 120 άτομα. Αλλά δυναμική, μαχητική και άκρως ενδιαφέρουσα. Τι να πω το επαναστατικό κλίμα των ημερών επηρέασε και τους συναδέλφους? Έγιναν μαχητικές προτάσεις όπως παράταση της απεργίας ως την Τετάρτη. Ένας πειστικός τρόπος να έχουμε την Τετάρτη την απάντηση τελικά. Αλλά και πάλι αν δεν το δούμε γραμμένο σε ΦΕΚ δεν πιστεύουμε τίποτα.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι δεν πάει άλλο η απαξίωση μας από την παρούσα ηγεσία η αγανάκτηση έχει χτυπήσει κόκκινο. Ή να το πω αλλιώς «Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται».

ΥΓ1. Για να δούμε, τι θα ακούσουμε την Τετάρτη? (Γιατί φοβάμαι το χειρότερο?)
ΥΓ2. Μια φορά δεν μπορούσα να είμαι σε συγκέντρωση και ήταν η καλύτερη? Αδικία … Δεν πειράζει τώρα που μάθαμε (λέμε τώρα) στις γενικές συνελεύσεις και στον ανοικτό διάλογο, ε που θα μου πάει θα πετύχω στην επόμενη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: